Why Would Snap Integrate PayPal Into Snapchat?   
Earlier this month Snap NYSE SNAP decided to integrate PayPal NASDAQ PYPL directly into its core Snapchat app by installing the payment processor s software development kit SDK The move which includes both iOS and Android versions of the app was done quietly with
          Artificial sperm and the end of men??   
Publication of a research paper on creating sperm cells from embryonic stem cells has created the usual media furore, complete with mostly uncritical hype about what this technology can actually achieve and a failure to ask scientists the really hard questions. Not being a pro-lifer I have no problem with the use of embryonic stem cells in basic research. However, the idea that sperm cells produced from embryonic stem cells in a laboratory could be used in fertility treatment is a dangerous and unethical technological fantasy. Like the idea of “therapeutic cloning”, what seems simple in theory will in practice prove practically impossible, precisely because it is so unnatural.

Much of the media discussion has focused on the idea that this might lead to 'men becoming redundant'. As with cloning, and the fears of armies of cloned soldiers, the point is not to take such scenarios literally, but to look beneath the surface at what the fears are really about. The scientific drive to abstract the whole of the human reproductive life cycle from its context of actual human bodies is just an example of the deep dynamic of science in our society. Since the Scientific Revolution of the 16th and 17th centuries, the function of science has been to control nature and to impose order upon its random messiness, eventually to improve upon it, and ultimately to replace the need for it. What reproductive and biotechnology are now bringing home to us is that nature includes us. Thus, for the last 25 years we have seen the emergence of transhumanist/posthumanist movements, which look forward to the evolution through technology (including bio-, nano- and information technology) of posthuman beings (entities?). Feminists have been arguing since the 1970s that reproductive technology is an attempt to control and appropriate women's fertility, which aims ultimately to end the reliance on the female body for production of children, through artificial wombs. Now, it seems it is men's turn to feel this anxiety.

Of course, the capitalist-scientific drive to dominate nature is very male, (nature is gendered as female in nearly all cultures), and is one of the key features of patriarchy in our societies. What is interesting is that, by its own logic, it must also move to dispense with men's bodies, testes, penises.

There are feminist theories that argue that a major part of men's tendency to try to dominate women comes from a psychological insecurity which arises from the fact that men do not carry and give birth to children, which is, after all, a central part of human life. In that process, men feel like lightweights, and I think this latest research presses exactly on that nerve. That may be why, although the idea that men will become redundant is very unlikely, there has been so much interest in this bit of research.

David King
A fuller version of this blog can be found at www.hgalert.org/artiifcial_sperm_blog.htm
           | VA - Goa Circus   
01. Psy-Fi - The Information Man (145 Bpm) [07:18] 02. PsyDog - Queen of Crime (145 Bpm) [06:34] 03. Wolff - Coffee in the Gutter (145 Bpm) [07:00] 04. Heliosphere - It Get's Easier (145 Bpm) [07:12] 05. Jevtic - Something Strange (145 Bpm) [06:32] 06. PsyBuddy - Ninurtas Dream (140 Bpm) [06:17] 07. Zenrah - Fly in 2 Eternity (145 Bpm) [07:06] 08. Raja Tristan - The Midnight Horseman (145 Bpm) [06:24] 09. Nisily - Took Their Lives (145 Bpm) [06:41]

          New Team Associated Garage app now available for free download   
The Team Associated Garage is a free app for iOS and Android devices loaded with 360-degree product views, vehicle specs, interviews with Area 51 engineers and more.
          WHERES WALDO: Smashing records and radios: reflecting on the ROAR Nationals   
There was a lot that happened this past weekend - history-making victories, rule-breaking controversies and flaring tempers. Where should we start?
          Fitnah Setiausaha Politik Menteri Untuk Jejaskan BN Sarawak    

Semalam keluar cerita di dalam sebuah blog di mana kononnya seorang setiausaha politik menteri kanan dari Sarawak yang dikatakan telah mengumpul berjuta-juta ringgit dalam masa yang singkat sedang disiasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Penulis blog tersebut juga mendakwa pejabat Menteri tersebut di Putrajaya minggu lepas kononnya telah diserbu SPRM.

Biarpun tidak menyebut nama, penulis blog menggunakan gambar yang sudah dikaburkan namun penulisan tersebut jelas menunjukkan ia menjurus kepada Setiausaha Politik Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar iaitu Dato Sri Syed Hamzah Al-Yahya. 

(Kalau tak percaya cuba google image "wan hamzah unreportednews", keluarlah gambar di bawah ni).



Penulis blog itu juga mendakwa setiausaha politik berkenaan kononnya disiasat kerana beliau meminta rasuah dalam tender dan projek di kementerian itu.

Ironinya, setiausaha politik tersebut ketika saya hubungi petang tadi masih bertugas seperti biasa dipejabatnya di Putrajaya dan agak terkejut dengan berita (palsu yang tersebar di media sosial berkatian dengan dirinya) yang saya sampaikan kepada beliau.

Dato Sri Syed Hamzah juga telah menafikan dengan sekeras-kerasnya apa yang telah didakwa oleh blog tersebut dan juga akan mempertimbangkan akan membuat laporan polis mengenai perkara itu serta mengambil tindakan undang-undang ke atas penulis blog tersebut kerana telah mengfitnah beliau.

Dari pemahaman saya, mana-mana kakitangan kerajaan (tolak Guan Eng DAP sebab dia ingat kerajaan Pulau Pinang bapa dia yang punya) yang dikaitkan dengan kes rasuah, lagi-lagi kes yang berprofil tinggi, suspek akan digantung kerja serta-merta kerana khuatir akan menggunakan kuasanya untuk menjejaskan penyiasatan.

Jadi sekarang kita dah tahu berita tersebut adalah palsu dan persoalan yang perlu kita tanya kini adalah, mengapakah berita palsu itu dibuat dan disebar di media sosial?

Baru-baru ini, Barisan Nasional Sarawak menerusi Datuk Amar Hajah Jamilah Anu pada PRK Tanjong Datu telah mengalahkan calon Parti Reformasi Negeri Sarawak (STAR) Johnny Aput dan calon Parti Bansa Dayak Sarawak (PBDS) Baru, Rapelson Richard Hamit dengan majoriti 6,443 undi apabila memperoleh 6,573 undi, manakala Johnny Aput memperoleh 108 undi dan Rapelson 130 undi.

Pada pandangan saya, penyebaran berita palsu ini ada kaitan dengan kemenangan besar ini diterajui oleh Ketua Menteri Datuk Amar Abang Johari Tun Abang Haji Openg bersama-sama pemimpin BN Sarawak dan Pusat yang lain yang turun berkempen.

Namun yang memainkan peranan utama kepada kemenangan tersebut adalah Pengarah Operasi Pilihanraya BN PRK Tanjong Datu Dato Sri Wan Junaidi Tuanku Jaafar iaitu boss Dato Sri Syed Hamzah dimana, kedua-dua mereka telah bertungkus lumus sepanjang tempoh kempen tersebut.

Sememangnya, terdapat pihak yang tidak senang hati dengan kemenangan luar biasa ini dan khuatir ianya menjadi gelombang ikutan pada Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-14 yang bakal diadakan bila-bila masa saja lagi dan taktik yang paling berkesan untuk menghalang kemenangan ini adalah dengan mencemarkan mereka-mereka yang telah menjadi tulang belakang kemenangan BN Sarawak...


Adios..

The Return Of The UnReportedNews™®

          Jawapan Wartawan Kepada Pengkritik Laporan Isu Kerja Ladang Di Australia   

Kepada : Akmar Abu Bakar

BAHAGIAN 1
----------
Terdapat beberapa kesalahan fakta asas dalam ulasan saudara Akmar.
1-Saya bukan wartawan Berita Harian tetapi Utusan Malaysia
2-Di Cutri, saya membuat kerja-kerja thinning, bukannya memetik buah
Maka saya tertanya-tanya sama ada saudara membaca sepenuhnya laporan saya atau sekadar membaca tajuk sahaja?
Sudahkan saudara membaca lapan muka surat laporan khas saya. Sudahkan saudara membaca sepenuhnya tulisan Nick McKenzie dan menonton 7.30 report?
Jika dibaca, pastinya jelas terpampang maklumat asas tadi. Takkan itu pun masih buat silap fakta.
Inilah penyakit orang kita. Dia baca tajuk, dia terus percaya. Dia tak kaji betul-betul tapi dia share di Facebook, WhatsApp.
Saya lihat saudara Akmar berada dalam kategori ini. Jenis suka baca tajuk, lepas tu terus melompat buat ulasan. Baca saudara, Allah dah kata, Iqra' (baca).
Macam tu jugalah kaitannya dengan iklan-iklan menawarkan kemewahan dengan kerja ladang buah di Australia. Ramai yang percaya bulat-bulat.
Memang duit jadi kelemahan manusia dan sebab tu lah iklan kerja Australia di Facebook ni semuanya tayang duit.
Mungkin ada yang plan nak pergi tiga bulan sahaja (selari dengan tempoh sah visa pelancong), maklumlah sebulan dapat RM9,000, tiga bulan dah berapa? Lumayan, boleh bayar hutang.
Tapi sedih, lepas tiga bulan pun tak boleh balik lagi.
Memang orang Melayu obses dengan duit segera. Tengoklah skim cepat kaya, MLM dan sebagainya, orang Melayu lah yang palig ramai kena tipu.
Saya pun tak faham sangat kenapa orang kita mudah sangat kena tipu. Gores dan menang pun kena tipu. Alahai...
BAHAGIAN 2
----------
Saya tidak berminat untuk menjawab serangan dan cercaan peribadi saudara ke atas saya. Pemikiran saya bukanlah serendah itu.
Saudara juga telah membuat tafsiran sendiri mengenai diri saya berdasarkan laporan yang dibuat walaupun tidak mengenali secara peribadi.
Maka, izinkan saya untuk membuat penilaian menggunakan methodology yang sama, siapakah diri saudara berdasarkan maklumat yang saya peroleh di laman Facebook saudara
Selepas disemak, saudara dilihat konsisten mempromosikan peluang pekerjaan ladang di Australia dan secara terbuka meminta rakan FB berhubung jika berminat.
Dan seperti biasa, yang indah-indah sahajalah diceritakan. Biasalah taktik FB marketing dan saya lihat saudara adalah orang yang mengkaji teknik FB marketing.
Maka, izinkanlah saya bertanya:
1- Apa yang dibuat saudara di Australia? Kerja ladang atau bawa orang masuk? Atau seorang pekerja ladang yang nampak peluang untuk buat duit dengan bawa masuk pekerja.
2- Berapa lama dah saudara di sana? Adakah visa membenarkan saudara bekerja di sana? Bagaimana dengan kawan-kawan yang mengikuti saudara, visa apa yang nak digunakan? Student visa?
3- Katakan saudara adalah jujur, tidak menganiayai kawan-kawan yang dibawa masuk, adakah saudara sedar apa yang dibuat adalah jenayah? Pernahkan saudara mendengar istilah human traficking?
BAHAGIAN 3
----------
Ramai menuduh saya menutup periuk nasi bangsa saya di Australia. Tunggu....saya jelaskan dulu okey.
Laporan saya bertujuan:
1-Mengelakkan rakyat Malaysia dan bangsa saya daripada terpedaya dengan janji manis ejen. Ramai dah orang terkena, orang dari kampung.
Saya pun berasal dari kampung dan tak sanggup tengok orang saya kena tipu.
Tak kena atas kepala saudara Alhamdulillah, tapi jangan nafikan ada kes macam ni dan jumlahnya besar.
Ada yang sanggup pinjam duit sebab fikir dia pergi sekejap je, dah dapat buat untung akan balik segera. Alih-alih hidup susah di farm dan berhutang lagi.
Apa yang saya tulis bukan rekaan. Bukan imiginasi. Semua makumat saya terima daripada pekerja farm juga. Saya bukan keyboard warrior, saya turun ke ground dan saya tengok dan rasa kehidupan orang kita di Swan Hill.
Cuma masalah dengan bangsa Melayu yang masuk farm ni, dia tak suka cerita kedukaan dia sangat. Dia bagitahu kawan-kawan di Malaysia kerja best padahal diri sendiri je lah yang tahu.
Yang di Malaysia percaya bulat-bulat dan terpengaruh ke sana.
Sebab apa? Sebab ego, orang kampung dengar tumpang bangga. Kerja di Australia beb, bunyi gah sangat, malulah kalau mengaku hidup susah.
Bagi yang berjaya, berjayalah, dan kita jangan lupa memang ada yang terjerat di Australia. Semoga yang berjaya itu tidak mencemari tangan mereka dengan memanipulasikan mana-mana pihak.
2- Disebabkan banyak sangat orang Malaysia salah guna visa pelancong dan langgar peraturan, Imigresen sana dah alert.
Kalau naik penerbangan tambang murah, lagilah Imigresen curios. Tengoklah apa soalan dia tanya masa nak masuk. Lebih-lebih lagi kalau Australia adalah negara asing pertama yang korang lawat.
Adil kah benda ni untuk kira-kira 30 juta rakyat Malaysia lain yang nak ke sana melancong, bekerja secara sah, buka bisness dan lain lain.
Disebabkan pekerja ladang Malaysia buat hal dengan imigresen, orang lain kena getah. Pekerja Malaysia di farm tuduh saya tutup periuk nasi, sedarkah yang korang juga tutup periuk nasi rakyat Malaysia yang lain.
Bagi lah apa pun alasan, kerja tanpa permit tetap salah. Hormatilah undang-undang negara orang, kita pun marah Bangla dan Indon masuk Malaysia kerja haram.
Setiap rumah orang ada peraturan, kena lah ikut. Bukan sesuka hati terjah dan bagi hujah kami cari rezeki halal (TAPI DENGAN CARA SALAH).
Kena ingat, apa yang berlaku di ladang-ladang akan menjejaskan 156,000 diaspora Malaysia yang berada di Australi secara sah tak termasuk pelajar dan pekerja haram lain
Untuk kefahaman, saya copy n paste petikan statement seorang peguam rakyat Malaysia yang memiliki law firm, Fides Lawyers di Melbourne sejak 8 tahun lalu, Vicknaraj Thanarajah dalam isu ini.
(HADAMKAN)
As of 30th March 2016 the percentage of Australian residents born overseas are one of its highest in Australian History. The latest statistics show that out of the current Australian Population 156,500 or 0.7 percent are from Malaysia.
These are the legitimate migrants on record till to-date.
The above figures do not include the students who come here yearly to study or the illegal migrants.
According to the statistics for the months of September 2016, there are approximately 35,000 thousand people from Malaysia who visit Australia between August and September of 2016.
The above figures shows us a few crucial facts;
1.The Malaysian Diaspora in Australia is about 156K, and we have a sizeable presence in Australia being the top 10 diaspora in Australia;
2.The Monthly Malaysian Entrants Australia is the top 5 in Australia;
Therefore, whatever happens to the Malaysian community in Australia, has an impact not only to Malaysia reputation but also to the rest of the diaspora that have migrated here or has legitimate business interest in Australia, this includes a series of investments by Malaysian GLC in Australia.
It is also commonly known that Malaysia is the only Southeast Asian country with access to the electronic travel authority system under which Malaysian citizens — and applicants from most of the Western world — can get a three-month tourist visa online.
This is probably the result of the excellent diplomatic relations that is shared between the two countries.
Common sense would dictate that should there be in surge in abuse of this privilege this efficient process is endangered in being scrapped.
BAHAGIAN 4
----------
Australia tak bodoh, dia bukan tak tahu apa yang pekerja ladang ni buat. Kalau tengok statistik protection visa pun dah kantoi sebab tiba-tiba mendadak naik. Ini kerja siapa sebenarnya?
Malaysia negara aman dan masih berungsi tetapi ramai rakyat kita minta visa perlindugan (refugee). Negara kita tak beperang pun. Untuk kepentingan dia, dia menipu dalam borang permohonan siap kondem Malaysia lagi.
Berdasarkan statitik laman web Imigresen Australia, didapati permohonan visa protection oleh rakyat Malaysia meningkat daripada 294 permohonan pada 2013-2014, 1,401 permohonan pada 2014-2015 dan meroket kepada 3,549 (2015-2016)
Dari 294 permohonan naik kepada 3,549 permohonan dalam masa hanya empat tahun? Kegilaan apa kah ini?
Berikut petikan kenyataan Vicknaraj Thanarajah:
According to the statistic published by the Department of Immigration in Australia, we can gather the following crucial facts;
•Asylum applications from Malaysians lodged while within Australia in the last financial year topped 3500, more than double the total for 2014-15 even though Malaysia is a stable and functioning state, new figures show.
•Immigration department figures show 87 per cent of these applications are refused. Of the reviews conducted by the Migration and Refugee Division of the Administrative Appeals Tribunal, 88 per cent validate the original decision.
•The tribunal processed more than 2000 reviews last financial year — a fourfold increase on 2014-15 — representing almost half of its protection claim caseload.
•Details of the recent flood of onshore asylum applications from Malaysia, which totalled just 294 in 2013-4, are contained in documents published on the department’s website.
•In 2014-15, 1401 Malaysians applied for asylum from within Australia. That total surged to 3549 in the 2015-16 year.
BAHAGIAN 5
----------
Baca lagi petikan kenyataan Vicknaraj Thanarajah:
"Apart from the above financial and legal considerations, these workers need to be aware of the political considerations that are associated with the Horticulture industry in Australia specifically the Fruit Picking Jobs.
The truth is, this is not a new issue; the Malaysians are just a latest wave of workers that are being used by the syndicates as work-stock. Prior to in recent years this there was an uproar on the abuse of Pacific Islanders as illegal workforce and as a result of an inquiry, the illegal workforce have significantly reduce from the Pacific Island.
It is my personal opinion the Malaysians are merely filling in a temporary gap left by the prior inquiry in relation to the Pacific islanders. What the Malaysian migrants need to realise, that the labour dilemma is soon to be solve (at least in part); because a political solution has been reached recently.
The Immigration Department of Australia will be launching a special class of visa (416) to enable Pacific islanders to work in the horticulture industry seasonally. This is supposed to commence by the 19th of November 2016.
Unfortunately Malaysia is not on the list as that particular visa caters for Pacific Islanders.
The hypocrisy of politics are blinding, the blatant fact remains that there is a need for workers in the horticulture industry especially in rural Australia, and the industry and the syndicates are filling that gap and need.
The syndicates take advantage on this legal and economic arbitrage simply because workers are voiceless because of their legal status in Australia. 
Rhetorically, Corporations, Farmers and Authorities, at the Federal, State and Local Government manage the blame efficiently and seamlessly each respectively pleading ignorance of the existence of such syndicates and illegal workforce.
This plea of ignorance is laughable, especially with the example of the case of Swan Hill a rural town in regional Victoria is swarming with Malaysians Workforce.
The issue and the challenge now is whether the Australia Government specifically the Minister responsible for Immigration is going to provide an empty political retort by conveniently electing to enforce a pre-existing law or a sound policy resolution that is sustainable and future proof for all those affected by the labour shortage.
For the sake Human Dignity and Decency, I challenge the Minister to extend the same opportunity for Malaysians to enable them to apply as seasonal workers in the Horticultural Industry.
Alternative expand the quota of Sub Class 462 Work Holiday Visa which is currently fixed at 100 visa for Malaysian per annum.
BAHAGIAN 6
----------
Saya juga sependapat dengan Vicknaraj yang berharap ada sinar untuk rakyat Malaysia bekerja di ladang-ladang secara sah supaya nasib mereka lebih terjamin.
PM Najib pun dah jumpa dengan PM Australia, Malcom Turnbull di APEC, Lima, Peru, kelmarin.
Malaysia, Australia bincang isu kedatangan migran
LIMA, Peru 20 Nov. - Kerjasama berkaitan kedatangan migran secara tidak sekata adalah antara topik yang disentuh dalam perbincangan dua hala Malaysia dan Australia di luar persidangan Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (APEC) di ibu negara Peru semalam.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri Australia, Malcolm Turnbull berkata, Australia dalam pertemuan itu meminta kerjasama Malaysia untuk membendung isu pelarian, yang menghantui negara berkenaan ekoran kebanjiran migran itu.
"Beliau (Turnbull) mahu bendung masalah migran ini yang dikaitkan dengan permerdagangan manusia," katanya kepada wartawan Malaysia di sini selepas menghadiri program hari pertama Mesyuarat Pemimpin Ekonomi APEC.
Antara kerjasama itu adalah melalui pertukaran laporan risikan dan melakukan larangan rasmi iaitu dengan mengambil tindakan sekiranya migran berkenaan melalui perairan negara, katanya.
BAHAGIAN 7
---------------------------
Kita harap pertemuan ini dapat merintis jalan ke arah rundingan yang akan memberi manfaat kepada rakyat Malaysia yang mahu bekerja di Australia secara sah dalam sektor kemahiran rendah.
NOTA: Ada beberapa soalan Saudara Saharudin Jang yang perlu saya jawab.
1- Apakah keburukan yg ada pada rakyat malaysia bekerja di malaysia.
Keburukan? Saya dan jutaan rakyat Malaysia lain tetap kerja macam biasa. Memang ada kelemahan tertentu seperti gaji yang tak setara dengan kos sara hidup. Saya sebagai rakyat pun buat 2-3 kerja untuk survive. Dan buat masa ini saya belum terfikir perlu bekerja di negara orang secara haram untuk survive.
2- Adakah baik untuk kerajaan malaysia jika aliran wang tunai dari aussie masuk kemalaysia dan dihabiskan untuk membayar cukai & gst?
Betul tapi sepatutnya dilakukan secara sah. Pekerja haram tidak mebayar cukai kepada kerajaan Australia dan duit berkenaan mengalir ke Malaysia secara tak sah.
3- Ramai pekerja di aussie nie akan terdidik dgn cara hidup di aussie x boleh wat huru hara bising n sabagainya yg menganggu privasi org lain. Betul atau tidak?
Betul lah. Mematuhi undang-undang perkara yang mulia, begitulah juga undang-undang Imigresen di Australia. Kenapa tak hormat pula?
Kalau setakat nak didik supaya tak bising, kat Malaysia pun boleh. Hormati hak jiran tu kan ajaran Islam.
4- Pepatah orang dahulu jauh berjalan luas pengalaman.
Betul ke tidak.
1000 peratus saya sokong. Sebab saya sendiri suka berjalan. Sejak 2006 sampai sekarang, dah 24-25 negara saya dah pergi.
Pada 2010 saya berekspedisi dengan tiga lagi kawan naik motosikal dari KL ke London dalam masa 2 bulan. Di sepanjang perjalanan saya jumpa ramai rakyat Malaysia yang berjaya, tak ada seorang pun daripada mereka ni bekerja secara haram.
Bulan Ogos lepas, saya berada di Rio de Janeiro, Brazil selama tiga minggu untuk liputan sukan Olimpik Rio2016.
Saya pun kenal ramai lejen-lejen hardcore overlander yang dah pusing dunia, mereka tak der pula nak kutuk-kutu Malaysia. Jangan baru jejak kaki di satu negara, dah rasa Malaysia ni serba tak kena.
5- Berapakah komisyen yang bro saiful haizan terima daei egent egent pembuat bridging visa. Yg lebih membahayakan kedudukan malaysia pada PRU 14 nanti. Setiap pemegang visa a & c x boleh balik kemalaysia tau. Camner diorg nk undi BN namti. Heheheh.
Apa punya soalan ni. Apa kaitan dengan ejen buat bridging visa? Sepatutnya mereka yang marah dengan saya.
Kalau tak boleh balik, pergilah mengundi di kedutaan. Asalkan berdaftar dengan SPR.
Akmar pula ada cakap yang Imigresen Australia tangkap orang Malaysia sebab Najib nak rakyat balik undi dia.
Hahahaha...hal politik tak perlu masuk lah bro. Tak habis-habis dengan politik.
Terima kasih kerana membaca ke peringkat ini. Saya menghargainya kerana selepas ini saya tidak lagi mengulas isu ini secara detail di FB.
*Share jika bermanfaat*
Salam hormat,
Saiful Haizan
Besut, Terengganu


-UnReportedNews™®

          Kabaret with Dan Willging on AfterFM.com (show time: Wed, 28 Jun 2017 01:00:00 GMT)   
Live performances from the KGNU studios
          It Was So Obviosly What Busty Stepmother Wants To Do With Her Stepson In the Kitchen   
Watch It Was So Obviosly What Busty Stepmother Wants To Do With Her Stepson In the Kitchen at XXXPorn.rs - best free online XXXPorn videos for you to enjoy.
          En los juzgados de familia de Madrid, destapando el maltrato de los equipos psicosociales contra los niños en los divorcios   
Viernes, 23 de Junio, 2017

3 padres separados repartieron octavillas en los juzgados de Madrid ubicados en la calle Francisco Gervás, contra los informes de los equipos psicosociales que tanto daño causan a los hijos en los procesos de familia, pues aunque que cuesta creer, son estos psicólogos y trabajadores sociales quienes llevan décadas avalando la orfandad de los hijos de padres separados, y todo ellos bajo la consideración de la protección del interés del menor.



De izquierda a derecha, Víctor Bravo, Eugenio Marín y Manuel Romeral, se plantaron en los juzgados de Familia madrileños el pasado jueves. En principio se encontraban Manuel y Eugenio, pero por casualidades Víctor pasaba por allí y no dudó un instante en sumarse a ellos.

Los técnicos que conforman el equipo psicosocial que emite el informe al juzgado en los procesos de familia son un conjunto formado por un profesional de la psicología y otra persona de los trabajadores sociales. Se supone que estos profesionales, y más el psicólogo o la psicóloga, deben tienen amplia formación sobre la protección de los menores, y el dolor de los hijos en los procesos de familia, pero la realidad es que la mayor parte de ellos forma parte del sistema de género que pretende mantener la imposición de la custodia materna y cuyo objetivo es el de impedir que los hijos tras el divorcio o la separación puedan seguir disfrutando y disponiendo de tanto los cuidados y atenciones de su madre como los de su padre.

Es tan vergonzoso la actitud de estos profesionales que durante sus entrevistas avasallan, intimidan e imponen criterios, incluso a los niños con quienes se entrevistan a solas, Se han dado casos donde la madre ha sustraído (delito sin condena, pues es la madre quien aleja al menor a miles de kilómetros del padre y su entorno social) a los menores, y una vez que ha pasado el proceso donde para lograr que una inocente criatura prefiera vivir en otro país alejado de su padre, se dá al menor todo tipo de caprichos y gustos (se le compra), el menor aprende y experimenta por la vía de los hechos que en ese nuevo entorno familiar -conformado únicamente por la madre y el padrastro- percibe que no es querido ni valorado, el menor llega un momento que entra en un proceso de depresión y malestar que manifiesta a las claras la intención de vivir con su padre. Bien, pues sometido el menor a la exploración de la psicóloga y trabajadora social, y manifestando y reiterando el menor su deseo que no vivir más en aquel país (y no por odio a su madre), la experta en psicología pretendía imponer al menor el criterio de que su pensamiento debía contener el deseo de vivir en ese país junto a su madre.
Esta profesional de los juzgados de una conocida y amplia localidad madrileña, repetía y repetía al menor que su deseo no podía ser otro que el de convivir con su madre y su padrastro y que se tenía que olvidar de la pretensión de vivir junto a su padre..
.



Fuente:
Víctor Bravo
https://www.facebook.com/victor.bravosanchez/posts/10210134636668447?match=dmljdG9yIGJyYXZvIHNhbmNoZXosc2FuY2hleix2aWN0b3IsYnJhdm8s
http://www.anticorrupcion.eu/informes/
          Ciudadanos exige la custodia compartida como preferente para terminar con los hijos huérfanos de padre vivo   
Martes, 20 de Junio, 2017

Hoy se debate en el Congreso de los Diputados una Proposición no de ley, instado por CIUDADANOS, y que esperemos obtenga el apoyo del Partido Popular, pues PSOE y PODEMOS han demostrado hasta el momento mostrarse en contra de la custodia compartida.




Mañana martes 20 de Junio se debate en el Congreso la PNL a favor de la custodia compartida

Por parte de CIUDADANOS, la noticia cita a Melisa Rodríguez, y por el PP sale la ministra de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, Dolors Montserrat,

moción en la que insta al Gobierno a que en el plazo de tres meses se realicen las modificaciones oportunas para que el Código Civil y las leyes concordantes recojan la guardia y custodia compartida como una modalidad preferente, tal y como recoge la jurisprudencia del Tribunal Supremo para casos de separación y divorcio.

artículo completo

No queremos más hijos huérfanos de padre vivo




Fuente:
Ciudadanos exige la custodia compartida como preferente
http://andaluciainformacion.es/m/?a=684012&friendly_url=cadiz&t=ciudadanos-exige-la-custodia-compartida-como-preferente
No más niños/as huerfanos de padres y madres vivos
https://www.youtube.com/watch?v=DTW6N8rGw5o
          Los medios de información restan importancia a la violencia femenina colocando noticias de violencia de género   
Martes, 20 de Junio, 2017

Cuando abres el enlace fuente para leer el artículo y acceder a la información lo primero que nos encontramos son dos noticias relacionadas con la violencia de género. Es una de las estrategias de los medios de información de género para restar importancia al lector sobre la violencia femenina.

Estos de medios de información y comunicación se lucran también de los 24.000 millones anuales que Europa destina a España para esta materia, con lo cual contribuyen a los intereses de género.

En la noticia una mujer española de 46 años ha sido detenida por la Guardia Civil acusada de apuñalar a un varón de 51 años, su pareja. De haber sido al revés, el hombre el acusado de apuñalar a su pareja, hubiera sido un delito de violencia de género, y seguro que además de no encontrar los enlaces de otras noticias en primer lugar, el medio fuente hubiera colocado una foto como mínimo del lugar de los hechos, sino hubiera encontrado otra que causará mayor impacto al lector.

Nos tenemos que ir a medios por no subvencionados o sometidos al poder de la ideología de género, para leer titulares muy distintos y encontrar una imagen que represente la violencia femenina.

Violencia Feminista: grave un hombre tras ser apuñalado por su mujer en Madrid


Tampoco aparece la calificación de maltratadoar o agresora, ni siquiera como supuesta, pues la intención es clara de convertir los términos en exclusivamente masculinos. Aquí en este aspecto los agentes lingüísticos de género no creen importante su intervención.

Intervino el Summa, y la víctima, un varón apuñalado, fue trasladado al Hospital de Villalba.

varón de 51 años que presentaba una puñalada profunda, de unos ocho centímetros de longitud, en la zona abdominal, al parecer, causada por un cuchillo.

artículo completo
Fuente:
Detenida una mujer por apuñalar presuntamente a su pareja en Collado Villalba
http://www.elmundo.es/madrid/2017/06/18/5945b9c5e2704ee8538b45fd.html
          No son feminazis son feministas que buscan más ventajas que el machismo y al patriarcado que tanto critican   
Martes, 20 de Junio, 2017

La autora del artículo intenta transmitir al público la idea de que quienes utilizan la palabra "feminazi" lo hacen bajo la intención del insulto simplemente. Pero lejos de tal criterio se mueven unos hechos claros que han provocado y dado lugar a la derivada del feminismo y asociada con la época de Hitler y los nazis.

No es necesario recurrir a esta derivada, el movimiento que abandera la enseña del feminismo ha mostrado no con palabras, sino con hechos, que lejos de pretender una igualdad plena entre varones y mujeres se esconde el egoísmo propio del ser humano que quiere lo mejor para él (en este caso ella) aunque ello suponga pisotear a sus iguales (en este caso varones) para la consecución de sus fines.

La teoría del feminismo dista mucho llevada una vez a la práctica. Es el feminismo que maneja las riendas del poder quien se opone por ejemplo a eliminar la figura de la mujer al cuidado de los niños y al mando del hogar. Es este feminismo quien pretende que la educación machista siga perpetua en este siglo XXI, pues su oposición disfrazada al régimen de la custodia compartida lo evidencia. Conlleva además la custodia materna que la mujer siga mantenida por su esposo o exesposo, ya que uno de las primas que el feministas concede a las madres para que renuncien a una independencia económica y desarrollo laboral sin fronteras es un sueldo gratis fijo y con aumento cada año, lo que conocemos vulgarmente por "pensión de alimentos".

El anterior es un ejemplo, como bien en el ámbito penal, pudiéramos citar la ley de violencia de género, una ley con derecho de autor propio, que sólo coloca al hombre como culpable frente a la mujer como víctima. Otra de las herramientas que el feminismo actual ha creado para conferir una serie de ventajas a la mujer a cambio de renunciar a su independencia, pues a través de esta ley se otorgan una serie de ventajas a la mujer, entre ellas mantener la guarda y custodia de los hijos, y con ello la atribución de la vivienda familiar y esa fuente de sustento económico del exmarido que es quien termina convirtiéndose en su mantenedor económico.

No vimos al movimiento feminista luchando por el eliminación del servicio militar impuesto exclusivamente para los varones, pero ahora que mantienen unas cuotas de poder sobre los políticos, vemos que este feminismo es en realidad otro sistema fuente de la desigualdad, que supera con creces a ese machismo y patriarcado origen de su aparición.

Articulo de Patricia Ruiz Rustarazo:
Por suerte, como ya se hiciera con el ‘feminismo’, las mujeres en esta lucha nos estamos apropiando de ese término y decimos a boca llena: «Sí, soy feminazi». Porque sí: somos las que no se van a callar aunque traten de insultarnos por señalar los privilegios de ellos sobre ellas. Porque quien queda retratado es el que recupera el vocablo ‘nazi’ para referirse a una lucha tan necesaria como esta.
artículo completo
Fuente:
De feministas a feminazis
http://www.elperiodicoextremadura.com/noticias/opinion/feministas-feminazis_1023511.html
          Un secretario judicial en contra de la custodia compartida, José Miguel de Frutos, Juzgados de Logroño   
Lunes, 19 de Junio, 2017

Las declaraciones de este señor evidencian su malestar a la hora de acabar con la imposición de la custodia a la madre, con el negocio de género que mantiene a los menores bajo un maltrato judicial tras la sentencia que divorcia a los padres, pues desde ese momento los menores pasan a ser declarados hijos huérfanos de padre vivo. Hijos con un padre, pero con un padre a quien la justicia convierte en un visitante desde el momento que dicta sentencia.

En este caso el protagonista de la entrada es un secretario judicial, cargo que ha pasado a la denominación de "Letrado de la Administración de Justicia". Ejerce su cargo en los juzgados de Logroño.

Tras sus declaraciones se hace visible su postura feminista opuesta a una reforma en el Código Civil, que elimina la excepción que contempla el artículo 92 con respecto a establecer la custodia compartida. Argumentar que la custodia compartida no puede aplicarse en la misma medida que ahora mismo se impone la custodia materna es pretender mantener vigente la práctica machista que aparta a los hijos de sus figuras paternas sólo porque sus padres se separan. Si no fuera por lo delicado que es el tema, y el dolor que acarrea para las familias, menores y adultos, diríamos que es para reír tras las declaraciones de este hombre.

Que una persona a quien se atribuye terminados unos estudios de Derecho, y que además ha accedido a una plaza de la administración del sistema judicial, y sobre quien recae la gran responsabilidad de muchas de las decisiones que los juzgados adoptan y que contribuyen en no pocas ocasiones a la orfandad del menor de un padre que vive  y que lucha y emplea con todas sus fuerzas el ejercer sus responsabilidades parentales con sus hijos, manifiesta en público la duda de que los jueces no van a poder valorar en cada caso que protege el interés del menor, tiene como dirían por tierras andaluzas, "guasa":

«Encuentro bastante difícil el legislar la situación de la guarda y custodia compartida. Hay dos caminos: dejarle al juez amplias facultades para que la establezca o la acuerde o regular con unos requisitos y un casuismo exhaustivo que tampoco creo que sería conveniente»,

A este tipo de personas afincadas en el sistema de género que busca por todos medios apartar a los hijos de su figura paterna, les aterroriza que nuestro actual Código Civil deje el machismo que aún pervive y considera que la custodia compartida en pleno siglo XXI es nociva para los hijos.

Este hombre numera, según su opinión personal, unas razones por las cuales el sistema judicial no debe considerar que para privar a los hijos del derecho a la custodia compartida deba justificarse unas argumentos de peso, y pretende que dicho sistema de custodia compartida bajo el cual son criados y educados los menores antes de la llegada de sus progenitores al juzgado, puede desde la instancia judicial romperse y de inmediato aplicar la práctica más que machista de la custodia a la madre.

  • porque pueda tener problemas el niño (problemas de desarrollo, de salud o de tipo educacional)
  • por problemas de perfil de personalidad entre los padres
  • por alta conflictividad entre los progenitores, o cuando se ve que hay una falta de disponibilidad física o laboral de un progenitor, por ejemplo, modos de vida, horarios laborales...

Una de las excusas que coloca es la del mutuo acuerdo o la del entendimiento entre el padre y la madre, y hay es donde se quita el disfraz, ya que en la actualidad la práctica de la imposición de la custodia a la madre genera que la madre cuando se enfrenta al procesa se sienta con el poder, un poder que lleva al hombre a la aceptación de una serie de puntos que impuestos por la madre, pues sino acudirán al juzgado, y allí todavía un 90% de posibilidades dispone la madre para obtener la custodia monoparental materna.

Un ejemplo el caso del vídeo de la entrada expuesto por debajo del  enlace al artículo fuente.

artículo completo




Fuente:
«Encuentro difícil legislar la situación de la guarda y custodia compartida»
http://www.larioja.com/la-rioja/201706/16/encuentro-dificil-legislar-situacion-20170616234950.html
          Estados Unidos encierra en prisión a las profesoras que abusan sexualmente de menores   
Domingo, 18 de Junio, 2017
ESTADOS UNIDOS

Detenida una profesora de matemáticas, Erin Elizabeth McAuliffe, por abusar de 3 menores de edad, alumnos del centro escolar, el cual procedió de inmediato a la expulsión de su centro como profesora.

Tiene 25 años, y fue el director del centro,Todd Pipkin,  donde imparta clases como docente en la localidad de Rocky Mount, en Carolina del Norte (EE.UU.), quien advirtió de los hechos delictivos de su profesora, que de haber sido protagonizados por un maestro varón, se hubieran calificado de pederasta.

La mujer fue detenida y encerrada en prisión a la espera de ser juzgada, y la fianza impuesta asciende a 20.000 euros. Sin duda en España las consecuencias hubieran sido más leves por ser mujer.

  • Contra McAuliffe se han presentado tres cargos de actividad sexual con estudiantes y otro cargo de libertades indecentes con un menor. Delitos considerados muy graves.
  • contactaba con algunos por Facebook, donde ella compartía sugerentes fotografías.
artículo completo

- Dos años de cárcel a un profesora casada y con dos hijos por hacer felaciones a un alumno de 15 años
Detenida una profesora de 42 años por violar a 3 chicos en un instituto
Una madre abusa de 5 amigos menores de edad de su hija en la fiesta organizada en su casa
Los medios no tratan como pederastia cuando una mujer adulta abusa de un menor
Expulsan a una maestra que llevó a un menor a un hotel
Una maestra, detenida por tener relaciones sexuales con seis alumnos en Nueva Jersey
-  Dos profesoras, arrestadas por darle alcohol a sus alumnos y tener sexo con ellos
-  Readmiten a una secretaria que mantuvo una relación sexual con un menor del centro escolar
Despiden a una masajista de 40 años de un equipo de fútbol que realizó una felación a un jugador de 20 años
-   Detenida una profesora por tener sexo con un alumno
Arrestadas dos profesoras en EEUU por montarse un trío con un estudiante
 - Mujer de 36 años voló a través de EE.UU. para tener relaciones sexuales con un niño de 13 años
Condenada a 6 años por desnudar a su hija en internet para disfrute de su novio
Maestra detenida tras tener sexo con alumno de 16 años sin preservativo
14 meses de prisión para una profesora que tuvo sexo con un alumno menor de edad
 - Maestras que tuvieron relaciones sexuales con sus alumnos
Una profesora arrestada cuando su marido la descubrió teniendo sexo con un menor
Detenida una mujer de 38 años por tener sexo con el exnovio de su hija adolescente
Absuelven a la madre acusada de propiciar relaciones sexuales de su hija, de 10 años, con un anciano
Dos profesoras, arrestadas por darle alcohol a sus alumnos y tener sexo con ellos
-  Readmiten a una secretaria que mantuvo una relación sexual con un menor del centro escolar
Despiden a una masajista de 40 años de un equipo de fútbol que realizó una felación a un jugador de 20 años
Condenada a 16 años de prisión por prostituir a su hija menor de edad

Profesora de 27 años mantenía relaciones con un alumno de 17
La profesora que se acostó con un niño de 15 años: «Empezó él»
Condenan a una maestra por aventura lésbica con alumna
Una profesora acusada de violación por emborrachar a adolescentes para tener sexo
Acusan a profesora de violar a un alumno de 14 años
Arrestan a profesora por tener sexo con un alumno y proporcionarle marihuana



Fuentes:
Detenida una profesora de matemáticas por tener sexo con tres alumnos menores
http://www.lavanguardia.com/sucesos/20170616/423435083916/erin-mcauliffe-profesora-matematicas-sexo-alumnos-menores.html
Prep school math teacher arrested for having sex with students
http://nypost.com/2017/06/12/prep-school-math-teacher-arrested-for-having-sex-with-students/
          Detenido y en el calabozo por violencia de género el presentador de La Cuatro, "El rey chatarrero"   
Domingo, 18 de Junio, 2017

Su nombre es Javier García Roche, fue fichado por La Cuatro (Mediaset), como presentador de un programa contra el maltrato animal, "A cara de perro", y ha sido detenido por los  los Mossos d’Esquadra en Cornellà del Llobregat (Barcelona), bajo la acusación de delito por la ley de violencia de género.

Mediaset ficha al ‘boxeador chatarrero’ para un programa contra el maltrato a los animales

Ha pasado una noche en los calabozos, las acusaciones son amenazas e insultos a su expareja. Según la acusación Javier Roche se presentó en la casa de la chica y destrozó el piso donde reside la chica. Otra de las acusaciones es la difusión de contenido audiovisual pornográfico de su expareja en internet. En concreto son vídeos.

Ya hay manifestaciones para que si son ciertas las acusaciones Cuatro retire el programa que presenta el Rey Chatarrero.
La red social se llenaba rápidamente de comentarios que exigían una aclaración de la noticia y, en caso de confirmarse, que la cadena retirase el programa.



artículo completo
Fuente:
Javier Roche, el ‘Rey Chatarrero’, detenido por violencia de género
http://www.lavanguardia.com/television/20170616/423439865941/rey-chatarrero-javier-roche-detenido-violencia-genero.html
http://www.abc.es/play/television/noticias/abci-detienen-javier-roche-presentador-cara-perro-acusado-violencia-genero-201706171659_noticia.html
          El CGPJ invisibiliza el 99,9% de mujeres condenadas por denuncia falsa.   
Sábado, 17 de Junio, 2017

Todo el texto expuesto en la entrada pertenece al artículo fuente:


“El País” y otros medios, desinforman y aborregan así: “Solo el 0,4% de las denuncias por violencia machista son falsas“.

Los no aborregables vamos al informe oficial que citan, y podemos observar como en ese informe silencian invisibilizando el 100% de mujeres CONDENADAS por denuncia falsa en VioGén, y el 99,9% de investigadas. Para ello no precisas leer sus 251 páginas, con leer las 3 que te cito, te basta para saber como engañan a la población, quienes hablan de el dato de ese informe, tergiversando su ámbito.

En la página de portada ves el TÍTULO del informe: “ESTUDIO SOBRE LA APLICACIÓN DE LA LEY INTEGRAL CONTRA LA VIOLENCIA DE GÉNERO POR LAS AUDIENCIAS PROVINCIALES”. ya te estan diciendo que no estudian la aplicación del codigo penal contra denuncias falsas en audiencias provinciales (APs), y mucho menos en la totalidad de tribunales. (recuerda que por APs solo pasa un 0,26% del total de casos de VioGén, el otro 99,74% pasa por JVM y Juzgados de lo Pernal:

artículo completo
Fuente:
El CGPJ invisibiliza el 99,9% de mujeres condenadas por denuncia falsa.
https://chefyc.wordpress.com/2017/06/15/el-cgpj-invisibiliza-el-999-de-mujeres-condenadas-por-denuncia-falsa/
          Lo que para un varón supone la cárcel por ser juzgado por violencia de género, para una mujer se queda en 5 días sin salir de casa   
Jueves, 15 de Junio, 2017

La Audiencia Provincial de Alicante ratifica la condena impuesta por el juzgado de Instrucción número 4 de Alicante, contra una mujer y madre de un menor hijo de padres separados, que utilizó la red social de Facebook para injuriar a su exmarido y padre del hijo que mantienen en común.

La condena consiste en que la mujer debe cumplir la pena de  5 días sin salir de su casa, más una indemnización a su marido de 300 euros por los daños y ofensas causadas.

Advierte también a la condenada que de incumplir las medidas acordadas en sentencia, incurrirá en delito de desobediencia, y podría ser penado con pena de cárcel. Una pena que de ser al contrario los hechos, que fuese el hombre quien hubiera vertido los comentarios (enlaces al final de la noticia) en la red contra su exmujer, el hombre ya habría pasado por los calabozos nada más interponer la mujer la denuncia, ya que hubiese entrado en juego el protocolo que establece la ley de violencia de género, y hubiese pasado a ser localizado y detenido para ser encerrado en un calabozo como medida provisional.
  • La mujer escribió de su excónyuge que era un "hipócrita" y que "mientras el niño estaba en el hospital, él se acostaba con otra"
  • es "indudable" el contenido ofensivo en las expresiones que escribió la mujer.
  • la gravedad de la publicación radica "en su exposición a los usuarios de la red social Facebook con la concurrencia de amistades, compañeros de trabajo y, sobre todo, familiares que tanto el denunciante como la denunciada tienen en común, tras haber mantenido una relación conyugal".
artículo completo

Aumentan la pena de prisión en 6 meses porque la denunciante visitó al hombre en la cárcel
Calabozo y 5 días de arresto para el hombre por mandar a la mierda a su mujer
Condenado a 9 meses de prisión por dar "me gusta" en el perfil de su ex pareja
Condenado a un mes por tirarse un pedo delante de su mujer
Condenado a cuatro meses por tirarle una barra de pan a su pareja
Calabozo y 5 días de arresto para el hombre por mandar a la mierda a su mujer
"Muerta de hambre", es violencia de género
- Enseñar el culo a tu ex es violencia de género
Violencia de Género condena por vejaciones a un hombre que “mandó a chuparla” a su ex mujer en una discusión
Seis meses de cárcel por tomar una cerveza cerca de su ex pareja pese a la orden de alejamiento
-  Absuelto de romper la orden de alejamiento con su exmujer para darle una flor
Denuncia por acoso a su ex pareja, que había fallecido días antes


Fuente:
Condenada a no salir de casa durante 5 días por injuriar a su exmarido en Facebook
http://www.diarioinformacion.com/sucesos/2017/06/13/condenada-salir-casa-durante-5/1905735.html
          Los hijos que viven bajo la guarda y custodia de sus padres también quieren un semáforo igual que los gays   
Jueves, 15 de Junio, 2017




La alcaldesa madrileña, Manuela Carmena, ex magistrada, ha gastado el dinero de sus contribuyentes en instalar semáforos con gays. En ellos estarán representados los diferentes modelos que existen dentro del colectivo LGTB, y para ello ha utilizado 21.747 euros procedentes del dinero de los impuestos recaudados de los contribuyentes para la instalación de semáforos que representen la unión de este colectivo en 72 cruces y con 288 lentes.

La oposición ha dejado solos a los miembros de PODEMOS en esta iniciativa  apoyada por los concejales Rita Maestre, Pablo Soto, Mauricio Valiente, Jorge García Castaño, Marta Higueras o Nacho Murgui -entre otros-, y los representantes de los colectivos LGTB.

Toda la inversión y gasto generado para la instalación de estos semáforos de género, tienen que ver con la celebración del fin de semana del orgullo gay en Madrid, que dará comienzo el próximo viernes 23 de Junio, y durará hasta el domingo, llamado "World Pride".

Si la Comunidad de Madrid cierra las puertas del metro mucho antes, días tan señalados como nochevieja o nochebuena, cuya afluencia sería masiva y necesaria y reduciría el número de accidentes de coches y los heridos y muertos en esos días, en estos días es justo al contrario. El 1 de Julio el metro estará abierto las 24 horas con el motivo del acto central de la manifestación internacional del orgullo gay. El coste que se genera por dicha acción asciende a 400.000 euros.
  • Los pictogramas se dividen en cuatro bloques de 18 cruces y mostrarán diferentes figuras. Como ha explicado la edil de Medio Ambiente y Movilidad, Inés Sabanés, habrá “semáforos igualitarios, 
  • semáforos inclusivos y semáforos paritarios
  • Hay parejas heterosexuales, homosexuales, mujeres o niños. El Ayuntamiento quiere mostrar así, la diversidad real que ya se vive en las calles
  • Las celebraciones del Orgullo Gay Mundial se prolongarán del viernes 23 de junio al domingo 2 de julio de 2017 y congregarán en la villa a más de dos millones de personas.
Otros enlaces vinculados:
- La policía de Leganés circula con banderas y publicidad del orgullo gay
- PP y VOX piden la retirada de la exposición 'Orgullo de Sevilla' por ser "obscena" y "ofender la moral"
Carmena aumenta la subvención a la fiesta del orgullo gay de 60.000 a 250.000 euros, y las compara con las Fallas o los Sanfermines

Otros enlaces relacionados:
Carmen Serrano a Ada Colau: "Qué manera de ridiculizarnos nosotras mismas"
Colau se gasta 48.158 euros en cortometrajes LGTB para adoctrinar a niños en los colegios
- Asignatura a partir de los 6 años: cine gay
La ideología de género sustituye a los crucifijos en los centros escolares



Fuente:
https://twitter.com/custodiapaterna
Manuela Carmena gasta 21.000€ en los 72 semáforos "inclusivos, paritarios e igualitarios
https://okdiario.com/espana/madrid/2017/06/05/carmena-gasta-21-000e-semaforos-inclusivos-paritarios-inclusivos-1047754
Carmena instala semáforos 'gay friendly' por el World Pride 2017
http://www.elmundo.es/madrid/2017/06/05/59344cee268e3e765f8b45a5.html
          Piden 2 años de cárcel para una madre por maltratar a su hijo y amenazar con matar al padre y a la abuela paterna   
Miércoles, 14 de Junio, 2017

Es el Ministerio Fiscal quien pide la pena de 2 años de cárcel para una madre acusada de maltrato habitual a su hijo y de amenazas de muerte al padre y a la abuela paterna del menor

Además, Fiscalía pide también la pena de inhabilitación para el ejercicio de la patria potestad durante 5 años para la madre, más la prohibición de cualquier tipo de comunicación o contacto con el menor a una distancia de 500 metros durante un periodo de 3 años (orden de alejamiento). Más la privación de tenencia y porte de armas por 3 años, y 40 días más de condena por localización permanente, así como las costas del proceso judicial.

Como indemnización económica al menor se pide la suma de 3.000 euros, y como gastos producidos en el Sespa (servicios médicos).

Las acusaciones son tanto por maltrato físico como psicológico de forma reiterada y habitual, a su hijo nacido en el año 2003 (13 ó 14 años), y tras los hechos en fase de juzgar aún, el menor se encuentra bajo la guarda y custodia paterna.
  • le sometió de forma reiterada, al menos durante los años 2015 y 2016, a agresiones injustificadas, tirándole de los pelos, zarandeándole e insultándole con expresiones como "levántate, puto gordo o, si no, te levanto yo".
  • envío un mensaje de texto al padre del menor, diciendo que iba a rebanar el cuello a su madre (abuela paterna del menor), matarlo a él y, si hacia falta, también al niño, mensaje que vio el menor. 
  • Como consecuencia de estos hechos el menor sufre un trastorno adaptativo CIE -10 con trastornos emocionales, que influyen en su rendimiento académico y temor a salir del domicilio. Actualmente está a tratamiento por psicólogo clínico.

artículo completo
Fuente:
Maltrato de una madre de Gijón a su hijo: "Levántate, puto gordo o, si no, te levanto yo"
http://www.lne.es/gijon/2017/06/13/maltrato-fisico-psicologico-madre-gijon/2120043.html
          Las "malasmadres" no quieren la custodia compartida e imponen la custodia para la madre por sus intereses egoístas personales   
Miércoles, 14 de Junio, 2017
El artículo fuente fue publicado hace más de 2 años.

La verdadera "malamadre" es aquella que prima más sus intereses egoístas personales que los de sus propios hijos. Como excusa para pretender impedir la custodia compartida puede poner cualquiera, pero detrás de ello se esconden unos intereses personales configurados en favor del egoísmo de esa madre. No es aquella que quiere divertirse y aprovechar la vida, pues ello en normal, tan normal como que por encima de sus intereses personales se encuentren los deberes y obligaciones con sus hijos.

Han acusado siempre al padre de no interesarse por sus hijos, de delegar sus responsabilidades y obligaciones en la figura materna, pero ni siquiera en el pasado podemos creer que fuera cierto, y contando con que la educación a los hombres ha sido machista, y ello ha contribuido en gran medida a que los hombres pensasen que los hijos con quien mejor estarían sería con la madre.

Son muchos los hombres criados y convencidos de tal argumentación machista que tras firmar el convenio en donde la madre asume la guarda y custodia de los menores, se han dado cuenta del grave error cometido. Hombres que han visto como sus hijos eran víctimas del abandono de una madre que usaba la vivienda familiar para dar cobijo a sus nuevos novios, y que dejaba a la suerte a los hijos dedicando mayor atención a los nuevos novios y a su vida sentimental que a la crianza de sus propios hijos.

Los resultados de la custodia materna son más que visibles. El fracaso escolar y el número de menores ingresados en centro de menores son la muestra patente de ello. Son madres, pero muy lejos de ser esas personas que creyeron muchos hombres que estaban dispuestas a sacrificar la vida por sus hijos, Es muy bonito de palabra repetir a cada instante que lo primero son tus hijos, llevar fotos en la cartera, bolso o en el móvil de tus hijos, pero luego los hechos nos muestran que ocurre en el interior del hogar.

En la noticia aparece una abogada, María Dolores Cárdenas, como nueva asesora del "Club de las malasmadres". Esta profesional de la abogacía es además de letrada, profesora asociada en la Universidad de Alicante y malamadre.

De la lectura del texto encontramos también algunos tintes muy feministas, pues los lactantes pueden perfectamente disfrutar de la custodia compartida cuando sus progenitores se han separado, como lo hacían previo al estado de la ruptura. Detrás de esa imposición de la que habla (típico en el discurso feminista), se esconde la verdadera imposición que pretende mantener vigente el feminismo, la imposición de la custodia materna y con ello el apartar al padre del cuidado de los hijos  a cambio de una pensión de alimentos y el uso de la vivienda familiar.
  • Para una malamadre la custodia compartida es, en muchas ocasiones, la mejor solución para resolver una situación de ruptura con la pareja. “Quiero que mis hijos no lo pasen mal”. Esta es la frase con la que se inicia el 99% de las consultas que hacen en mi despacho las madres que se van a separar – y también las que hacen los padres. 
  • Decidir que los hijos vivan por períodos equivalentes de tiempo con cada uno de los progenitores es algo difícil de asumir para una malamadre, sobre todo si alguno de los niños es muy pequeño.
  • si existe un hijo lactante, la custodia compartida no se tiene que imponer desde el principio, sino que se alcanzará de manera progresiva, mediante visitas cada vez más amplias, a medida que el niño vaya adquiriendo independencia de la madre.
artículo completo

Enlaces relacionados con este club de malasmadres:
- ¿Quieres descubrir si eres una «malamadre»?
- Laura Baena, fundadora del club de las malas madres: "No hacemos croquetas, ni disfraces"


Fuente:
LA CUSTODIA COMPARTIDA
https://clubdemalasmadres.com/la-custodia-compartida/


          RESULTADOS DOS EXAMES: TUDO OK...   
           
    
Oieeeeeeeeeeee....
Espero que todos estejam bem...
Eu estou ótima Graças a Deus!!!
Hoje tive retorno com o meu oncologista Dr. Elias Abdo Filho no ICESP - Instituto do Câncer do Estado de São Paulo e assim como muitos de vocês... confesso que as borboletas estavam todas voando na minha barriga... até entrar no consultório e ouvir: PARABÉNS!!! OS SEUS EXAMES ESTÃO TODOS ÓTIMOS!!!
Ai que alívio delicioso....
Obrigada "Papai do Céu"  por tudo de maravilhoso que vem acontecendo na minha vida!!!
Agora mais uma pausa... só volto ao oncologista daqui a 3 meses... Ebaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Fiquem com Deus!!!
Beijos iluminados


          Una mujer crea una petición para pedir cárcel para las mujeres que utilicen la denuncia falsa de violencia de género   
Martes, 13 de Junio, 2017

Una mujer, Laura Vegas Romay, crea una petición donde pide que se castigue con pena de cárcel a las mujeres que utilizan la denuncia falsa de violencia de género.

FIRMAR

Me parece absolutamente vergonzoso que haya mujeres aprovechándose del sufrimiento que tienen que soportar las mujeres victimas de violencia de género . Está petición es para castigar a quien abusa y mienta a este respecto , que tenga pena de carcel y se considere delito interponer denuncias falsas para conseguir castigar , humillar y otros beneficios que nada tienen que ver con la violencia de género . Creo que si estuviera castigado no lo harían , y que las fuerzas de seguridad solo se ocupen de los casos reales y sus victimas . Hay muchos hombres sufriendo este abuso y es muy injusto que se acuse a inocentes. Gracias a todos y espero se pueda concienciar y solucionar este problema .



Fuente:
Carcel para denuncias falsas de violencia de género
https://www.change.org/p/el-congreso-carcel-para-denuncias-falsas-de-violencia-de-g%C3%A9nero?recruiter=199691396&utm_source=share_petition&utm_medium=whatsapp
          HÁ 2 ANOS ATRÁS...   
                                     
                                        
Oieeee...
Espero que todos estejam bem...
Eu estou ótima Graças a Deus!!!
Há exatamente dois anos atrás... eu recebia do meu médico o resultado da biópsia cirúrgica com o seguinte diagnóstico: CÂNCER!!!
Naquele momento foi inevitável... relacionei a palavra câncer com sentença de morte...
Custei a acreditar que era possível vencer esse “bichinho”, porém logo me coloquei pronta para lutar...

Sabia que seria difícil... mas sentia que era possível...
E claaaaaro que não foi fácil...

Eu achava que ia desidratar de tanto chorar...
Dormir, então, só à base de remédios...
Mas como diz o ditado popular (todos são de uma verdade absoluta) “a vida segue”, “depois de hoje vai ter o amanhã” (ainda que não estejamos aqui para ver)...
Cada caso é um caso, cada pessoa é uma pessoa, mas a receita para melhorar essa situação... acredito que é a mesma...
Tentar fazer coisas que gosta, se ocupar, aproveitar para repensar a vida... reinventar uma nova forma de viver, repensar os valores...
O que é que realmente nos faz feliz?
Será que sabemos?
Provavelmente não!
Porém pensamos que sim...
Confesso, que esta foi uma “boa” hora para descobrir!!!
O pior que pode acontecer não é o diagnóstico de câncer....
É você se sentir vítima dele!
Apesar que a doença te sequestra por um momento e pede às vezes de resgate a sua própria vida...
Nem todo mundo quer ouvir a verdade...

Mas ninguém morre de vésperas e hoje acredito que o câncer me "deu um presente": UM PAR DE ÓCULOS para que eu enxergasse a vida diferente!!!
E assim eu também acredito que essa doença faz com todos que passam por ela...
Claro, que você pode jogá-los fora...
O livre-arbítrio não é lenda não!
Cuidado também para que as lágrimas não te impeçam de enxergar os óculos que Deus está te dando...
Não fique se cobrando para ser “forte”...
Chore tudo o que tiver direito... berre... se revolte...
Seja paparicada... mande trazerem mais chocolates...
Mas... depois chega né?
Vá se reinventar!!! E olha que não é a todo mundo que este privilégio/benção é dado...
Sei bem o quanto é difícil enxergar as bençãos da vida quando elas chegam disfarçadas de dificuldades...
Pensem nisso... o diagnóstico de câncer é um convite para a vida!!!!
Fiquem com Deus!!!
Beijos iluminados...


          Untitled #152   

Untitled #152

Untitled #152 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. https://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #151   

Untitled #151

Untitled #151 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. https://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #152   

Untitled #152

Untitled #152 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. https://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #166   

Untitled #166

Untitled #166 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. https://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #170   

Untitled #170

Untitled #170 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. https://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #172   

Untitled #172

Untitled #172 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. https://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #171   

Untitled #171

Untitled #171 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. https://www.polyvore.com/iOS


          Airport outfit   

Airport outfit

Airport outfit by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #169   

Untitled #169

Untitled #169 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #167   

Untitled #167

Untitled #167 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          #inspo   

#inspo

#inspo by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #164   

Untitled #164

Untitled #164 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #163   

Untitled #163

Untitled #163 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #162   

Untitled #162

Untitled #162 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #160   

Untitled #160

Untitled #160 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #158   

Untitled #158

Untitled #158 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          🐩   

🐩

🐩 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #156   

Untitled #156

Untitled #156 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          ootd.   

ootd.

ootd. by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #154   

Untitled #154

Untitled #154 by bella7112 on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Comentario en Nuevo Taller Aéreo: Trapecio y Tela en La Gloriosa por carolina   
Buenas estoy muy interesada hace ya varios años en hacer trapecio ya que me apaciona. quisiera saber si hay algun cupo para el mes de mayo y si se dictan clases desde ya muchas gracias
          Since I haven't posted anything in like forever 🙁   

Since I haven't posted anything in like forever 🙁

Since I haven't posted anything in like forever 🙁 by gloojass on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. https://www.polyvore.com/iOS


          Comentario en Freire: Y La Educacion Popular, Recordando El A B C por JOHANA ROSERO   
SOY ESTUDIANTE DE TRABAJO SOCIAL DE LA CORPORACION UNIVERSITARIA MINUTO DE DIOS, ES ESTE MOMENTO ESTOY REALIZANDO UNA INTERVENCION EN COMUNIDAD Y DESARROLLO COMUNITARIO EL CUAL ME INTERESA TRABAJAR CON EL CONOCIMIENTO DE LA EDUCACION POPULAR. CUALQUIER INFROMACION TECNICAS O FORMACION ESTARE DISPUESTA A RECIBIRLA, AGRADESCO LA ATENCION
          Untitled #191   

Untitled #191

Untitled #191 by gloojass on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #190   

Untitled #190

Untitled #190 by gloojass on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #184   

Untitled #184

Untitled #184 by gloojass on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #183   

Untitled #183

Untitled #183 by gloojass on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #182   

Untitled #182

Untitled #182 by gloojass on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Untitled #182   

Untitled #182

Untitled #182 by gloojass on Polyvore.com

Created in the Polyvore iPhone app. http://www.polyvore.com/iOS


          Kommentar zu Oh, Sigma DP1 Merrill! von Martin   
Ich gebe zu - ich hatte eine DP1 Merrill und eine DP3 Merrill und habe sie aufgrund der umständlichen RAW-Verarbeitung und des Fehlens eines Suchers wieder verkauft, denn mir ging es auf den Keks, bei jeder Aufnahme meine Lesebrille aufzusetzen. Inzwischen sind einige Monate vergangen. Inzwischen habe ich einige der Bilder von den Merrills vergrößern lassen - und denke: WAS HABE ICH GETAN!? So viele Details, so grandiose Farben - zudem hatte ich mich wieder auf das Fotografieren konzentriert...Stativ bewußt eingesetzt. Ja, die DP's sind umständlich. Dauernd wechselte ich die Batterien aus - manchmal kam ich mir vor wie in der Filmära - nur anstatt nach 36 Bildern die Filmpatrone auszuwechseln war es halt nun die Batterie. Na und? Ich hatte ja 4 oder 5 Ersatz dabei :). Was ich hier sagen will ist - ich vermisse meine Sigmas - beide. Die DP3 hat mir solche super Landschafts und Nahaufnahmen geliefert - das ist ihr Einsatzzweck. Für Mensch, Tier und Sport nutze ich halt dann eine DSLR. Ich werde mich also demnächst wieder an Sigma ranmachen. Evtl. die neue Sigma DP0 sobald sie sich preislich etwas eingependelt hat. Sigma DP ist etwas für Genießer - wer das begreift wird auch genießen. Ich habe es leider etwas spät begriffen....
          La seguridad de los datos en la nube   
Los hackers evolucionan constantemente, y las medidas de prevención contra sus ataques han de hacerlo en paralelo. Herramientas SaaS como kapture utilizan para el alojamiento de los datos servicios web en la nube que, aunque no garantizan la invulnerabilidad, sí que minimizan los riesgos hasta hacerlos prácticamente inapreciables.
          Por qué creemos en la Industria 4.0   
Esta semana se celebra el congreso Advanced Factories, focalizado en la Industria 4.0. Creemos tanto en esta revolución que participamos con un stand, ofreceremos una ponencia el día 05/04, y hemos presentado nuestro proyecto kapture.io a los premios convocados durante la exposición, que ha sido seleccionado entre los finalistas de su categoría, “mejores tecnologías innovadoras [...]
          Trucos para el juego | Sims 3   


Los Sims 3 tiene una serie de códigos que permiten saltarse las reglas del juego y que facilita a mucha gente cumplir sus objetivos con el juego de una forma rápida. Hay trucos para añadir dinero al instante a los fondos de una familia, para poder colocar objetos en el solar sin ninguna limitación, y muchos otros. En esta página los hemos reunido todos y te explicamos cómo usarlos:
Para usar un código y beneficiarnos de su función debemos insertarlo en la consola de trucos de Los Sims 3. Para abrirla debemos de pulsar en este orden y sin soltar las teclas Control + Shift + C (la tecla shift es la que se encuentra arriba de la tecla control). Entonces aparecerá un cuadro de texto azul en la parte superior de la pantalla. Allí escribimos el truco que queremos usar y pulsamos la tecla Intro.
 
Si el código del truco es correcto el cuadro desaparecerá.. Si nos hemos equivocado al introducirlo nos indicará el error. Para cerrar la consola de trucos sin introducir ninguno debemos pulsar Escape.

Aquí tienes la lista de trucos disponibles para el juego:

help – Muestra una lista con todos los trucos disponibles.
help <nombre del truco> – Muestra información concreta del truco indicado.
quit – Cierra el juego (te preguntará si deseas guardar la partida).
[flecha arriba] – Recupera el último truco introducido en esta ventana para esta instancia de la partida.
resetSim <nombre completo del Sim> – En el extraño caso de que un Sim se quede “bloqueado” en una interacción o en algún lugar de la ciudad, o se le quede pegado algo, usa este truco.  Puede que el Sim tarde un poco en reaparecer porque se está recomponiendo por completo. Ejemplo de uso: resetSim Homero Lápida

fps [on/off]
– Activa y desactiva el visor de la velocidad de imagen en la esquina superior derecha.

moveObjects [on/off]
– Anula la limitación de espacio asignado para colocar cualquier objeto en los modos Comprar y Construir. Anula los límites de la herramienta de Mano para los objetos en uso o que habitualmente nopueden ser movidos. Es causa de problemas con los elementos del juego, las rutas, la generación de objetos ocultos y su manipulación, etc. Ten en cuenta que este truco permite mover y borrar objetos que normalmente no admiten estas acciones, como los Sims. Si borras estos objetos, no hay forma de recuperarlos, ¡así que ten cuidado!

constrainFloorElevation [true/false]
– Permite todos los ajustes de terreno con independencia de los objetos, Sims y edificios que haya sobre ellos.  Las paredes, suelos y objetos se moverán con el terreno, lo que te permitirá crear paredes sobre cuestas y colinas planas.  No obstante, colocar nuevas paredes o suelos seguirá alisando el terreno, y colocar los objetos seguirá requiriendo que el terreno sea plano inicialmente si el objeto así lo exige.
disableSnappingToSlotsOnAlt [on/off] – Si está en “on”, los objetos no se ajustarán a los espacios mientras pulses ALT.  Es útil para poner objetos sin tener que ajustarlos, como las sillas al lado de las mesas o unas encimeras al lado de otras, etc.
hideHeadlineEffects [on/off] – Oculta todos los efectos mostrados sobre las cabezas de los Sims, como los bocadillos de pensamiento o de voz.
fadeObjects [on/off]Activa o desactiva el desvanecimiento de objetos cuando la cámara se acerca a ellos. No se aplica a los Sims.

slowMotionViz <nivel>
– La parte visual del juego se ejecuta a cámara lenta. El valor “nivel” es opcional.  Los valores van desde 0 = velocidad normal hasta 8 = velocidad más lenta.

unlockOutfits [on/off]
– Incluye los atuendos de profesión y de servicio de los Sims como opciones en Crear un Sim.  El truco debe introducirse antes de entrar en dicho modo.
jokePlease – El juego te muestra un pequeño chiste en la consola de trucos.



          Comment on AI, chat fiction, and apps for different ages by Laura Cavanagh   
Glitterbug chat stories is slick chat fiction app with original storied written by Glitterbug writers. The stories are aimed at adults and deal with themes such as drama, thrillers, psychological stories, romance and mild erotica as well as comedy. The app is free with no long wait times, available on Android (ios version pending) and has several new stories added each week
          Los cambios se hacen 30 días a la vez, #30DaysOfChange   
Han pasado 15 días desde que decidí y comencé a hacer cambios, con una sola meta: mejorar mi vida
          Barcode Capturing with Delphi XE4 iOS App by Fernando Rizatto - Embarcadero   
none
          Persisting Settings in Delphi iOS Applications   
none
          Bush's Bulge   

DENVER—An exchange Monday morning between two reporters on the Bush press bus: Q: "What do you think about the lump on his back?" A: "Probably benign."

Da-dum-crash. The reporter's response was meant as a joke, but it's a fair assessment of the attitude of the White House press corps toward the run of stories on the strange rectangular shape seen beneath Bush's suit jacket during the first presidential debate. Some reporters argue that the rectangle is an optical illusion, while others think there just isn't enough evidence of anything for a story. My take: Lefty bloggers are undermining their case by making the huge, completely unsupported leap that Bush was wearing an earpiece wired into an audio box on his back. If Bush is Karl Rove's Rupert Jee, why was his debate performance so miserable? White House communications director Dan Bartlett insinuated as much in Spin Alley after the second debate. A reporter said to him, Bush didn't repeat himself as much as he did last week. What changed? Bartlett's tongue-in-cheek reply: "The guy who was speaking into the audio box—did you hear? He had an audio box in the first one—kept repeating the things to tell him to say, so he kept repeating them."

But just because some conspiracy theorists—some of whom were peddling the same theory four years ago—are making assertions that aren't supported by the evidence doesn't mean that the weird rectangular shape under Bush's coat doesn't exist. If you suspect the still images from the debate have been doctored, watching the video will erase your doubts. Let's go to the tape: Click here to open the video of the debate posted on the Web site of the Washington Post. Right-click on the video to open it in a separate RealPlayer window. Fast-forward to the 14:55 mark, and you'll see the mysterious rectangle.

What is it? I haven't the faintest clue. But I do think it's a legitimate topic of discussion. Umbrella Man didn't shoot John F. Kennedy, but that doesn't mean there wasn't an Umbrella Man. And just because conspiracy theorists are wrong about JFK doesn't mean his assassination isn't worthy of inquiry.

How many electoral votes does the AFC West get? Denver Broncos football coach Mike Shanahan appeared with Bush and Gen. Tommy Franks at a rally Monday at the Red Rocks Amphitheatre near Morrison, Colo. Earlier this year, Bush visited the Wisconsin training camp of the Kansas City Chiefs, a divisional rival of the Broncos. Chiefs head coach Dick Vermeil was asked whether he would welcome Kerry to visit his training camp, too. Vermeil's answer: "Not necessarily." The two other coaches in the division, Marty Schottenheimer and Norv Turner, coach in the safe Democratic state of California, so maybe Bush doesn't care about their votes.

Which Terrorist Is Kerry? Part 2: Mike Pesca of Day to Day dug up a "run but can't hide" quote by President Bush that I missed during my weekend search of White House transcripts. Here's the president on Feb. 5, 2002, in Pittsburgh, on the subject of Osama Bin Laden: "There's no cave deep enough for him to hide. He can run and he thinks he can hide, but we're not going to give up."


             

Here are a couple of cards I made last night.  One is a thank you card for a friend.  As well as being a talented quilter, she is also a successful beader, and yesterday she kindly gave me a pair of gorgeous beaded ear-rings. that she had recently made.

For both of them, I used a square lilac base card, then got out my faithful Sizzix and cut some square background pieces of patterned paper.  Next, I took some pieces of cream card that I had previously fed through the Sizzix inside an embossing folder, thus producing a gorgeous texture.  After being embossed, they were also die-cut to make smaller square shapes.  Taking a purple chalk inkpad  I then rubbed the ink gently over the raised pattern - this gives a lovely effect, as the colouring is light but picks out the pattern.  In the centre of the flowers, I used glitter glue to highlight. Then I added the felt butterflies, a row of self adhesive purple flowers along the bottom, and then using my pokey tool, some flowers with brad centres. Finally, I added a little glitter glue to the flower petals and the paler butterfly. 

Two beautiful, but quite simple cards, using a technique that I hope to explore more in the future.  I have just ordered from QVC some more embossing folders, new ones from Tim Holtz so it should be hours of fun experimenting with those.

          Ill Communication   

WEST PALM BEACH, FLA.—"It's actually getting better," John Kerry says, but his voice cracks like an adolescent on "better," making the Democratic nominee for president of the United States sound like Peter Brady in the episode where his voice changes. The timing provokes good-natured laughter from the crowd. "Do you want some Tylenol?" a woman had called out, just moments before. Kerry's sick, and he's losing his voice. At times, he sounds like he can hardly get his words out. 

He gamely soldiers through the town hall, his only event on Wednesday's schedule, but not long after it's over, his campaign announces that he's taking most of Thursday off. John Edwards is called in from the bullpen to attend two events Kerry had scheduled in Iowa, one in Davenport and one in Cedar Rapids, and Kerry cancels an event he had planned to hold in Columbus, Ohio. The press is getting ready to shift from its "Kerry is staggering" storyline to a "Kerry is surging" one, and the last thing his increasingly competent campaign needs is for the candidate to show up with laryngitis at the first presidential debate next week in Miami.

The Sept. 30 face-off is so important that Kerry plans to be "down," as campaign lingo has it, all next week, practicing and preparing for his showdown with President Bush. But before disappearing, Kerry tried out some new rhetoric late Tuesday night in Orlando and then Wednesday here. Perhaps the funniest line Kerry trots out is one about Bush's promise of middle-class "tax relief." "He gave you relief," Kerry says, "kind of like the sort of relief you get when someone comes into your home and relieves you of your TV set. You know, we've been relieved of 1.6 million jobs. Half a million kids have been relieved of child care." He concludes, "And I think it's time we relieve George Bush of his responsibilities." The crowd inside the TD Waterhouse Center—the home of the Orlando Predators, winners of Arena Bowl XIV, according to a banner in the rafters—goes nuts.

But the line that Kerry wants to emphasize, and that he returns to the next day, is one of the president's. Kerry introduces this ersatz Bushism in Orlando by saying, "This is the president of the United States today, standing in New York City, where he was answering questions about Iraq and about his speech to the United Nations." Kerry pulls out a piece of paper to read and says, "Quote, 'The CIA laid out, ah'"—pause here for laughter and a huge, screaming ovation—"I just want you to know, I'm quotin'," Kerry says. "'The CIA laid out, a—several scenarios and said, life could be lousy, life could be OK, life could be better. And they were just guessing"—pause, and more laughter—"as to what the conditions might be like.'" Kerry then asks, "Ladies and gentleman, does that make you feel safer? Does that give you confidence in this president, knows what he's talking about? The CIA was 'just guessing.' This president ought to be turning that CIA over, upside down, if that's all they were doing."

Kerry returns to this theme Wednesday. He drops the "tax relief" line—in fact, the best one-liner comes from the crowd, from a man who shouts of President Bush after hearing Kerry's riff on Social Security, "We ought to privatize him!"—but he goes back to "just guessing." Kerry alters the meaning of Bush's statement slightly, but the gist is the same: "Yesterday, George Bush said he was just guessing on the intelligence estimates about conditions in Iraq. Now, George Bush's guesswork on privatizing Social Security is gonna cost $2 trillion. The president should stop guessing about Iraq, about Social Security."

Was this "guesswork" line going to be Thursday's message, too? Would Kerry have succeeded at connecting Bush's own words to the Kerry campaign's new "fantasy" vs. "reality" critique? (On Wednesday, Kerry says, "Yesterday, I was in Orlando, next to Fantasyland. The difference between me and George Bush is I drove by it. He lives in it.") The world may never know. Instead, in Columbus, Ohio, where Kerry spent the night, reporters joked about their stories for Thursday's empty day: "Today, John Kerry nurses a cold in the battleground state of Ohio…"


             







A combination of things to write about today. A little while ago, I ordered some papercrafting goodies from Cardcraft Plus, in particular some cardmaking supplies for the GRW shop. In their most recent catalogue there were two very pretty sets, one of a Oriental theme (lots of cherry blossom, pretty turquoise and delicate pinks, all with gold foiling) and the other was a very versatile set of butterfly themed papers and cards with a palette of chocolate browns, russets and caramels. Both included lots of die-cut, foiled toppers and labels - so plenty to make quick cards for the shop, but also enough to use as a base for a more creative afternoon.

Anyway, this week I passed my ECDL and I'll be popping back in next week to say Thank you to my lovely tutor and to return the workbooks I was using. I'll probably also get her either a bottle of wine or a box of chocolates. So, I decided to make her a card using the new sets. After a bit of dithering over which set to use, I plumped for the chocolate butterflies and spread the cardstock over the bed to look at it and choose, before working here in the spare bedroom. Big mistake. While I was working away happily, Andy the greyhound decided to enter the bedroom at high speed, take a flying leap onto the bed and start chewing at the cardstock with great interest and curiosity. I quickly realised what he was doing, dashed in there and we had words. Much chastised, he skulked off in disgrace and I have been considering the damage. I won't now be able to make any A4 cards from the cardstock (unless teethmarks suddenly become an accessory) but with some trimming I'll be able to salvage most of the cards from the wreckage. After that excitement, here's the card pictured above.

I started with a cream landscape A5 card, and covered it with a piece of the printed background paper in a a lovely chocolate brown. I affixed a Thank you message with foam pads and then pressed out and layered up a pretty decoupage series that came with the kit in a lovely russet brown. Next to this, I attached some more die cut butterflies and finished off with some adhesive gems on the butterflies and a pretty chocolate organza ribbon around the side of the card. And of course the moral of this story is that greyhounds and craft do not mix!

On the fabric front, I have still not photographed my little bag, but will do so during the week. In the living room, we have a quilt over one of the sofas that I use for snuggling while watching TV or reading or stitching. You may remember I made it from a lovely Moda charm pack from the "At Water's Edge" range. Just after Christmas, Andrew announced (much to my surprise) that he wished to commission a similar quilt for his sofa and that I should proceed with its manufacture. So, at a recent visit to Busy Bees, I purchased a charm pack from Moda, this time in the Mill House Inn range - really pretty florals, in soft dusty pinks, spring greens, tan and some berry colours. My thinking was to make a similar quilt to the one I made for my friend Penny for Christmas, based on a nine patch square with sashing between. Anyway, yesterday afternoon I made up my nine patch blocks and summoned dear husband for an inspection. After looking at them for a bit, he has decided that the square is not going to be big enough and the quilt should be larger. So, I am going to get another charm pack of the same fabric and have an eight block quilt rather than a four block. Deep down I suspec this is so he can wrap up not only himself but any passing greyhound who happens to be sharing the sofa with him..

I attach some pics of the made-up nine patch blocks completed so far - the colours are really pretty. What I haven't yet decided is whether to leave the blocks as they are or do what I did at Christmas and do the cutting and turning into quarters, making a more complex looking block. Decisions, decisions......

          cómo puedo encontrar servicios wi-fi de pago   
Activar o desactivar los servicios Wi-Fi de pago en Windows 10 Windows 10 te ofrece planes que puedes comprar en la Tienda, para que puedas conectarte a Internet en muchos más lugares. Cuando se active la opción de configuración Encontrar planes de pago para las zonas con cobertura inalámbrica abiertas sugeridas cerca de mí en … "cómo puedo encontrar servicios wi-fi de pago" irakurtzen jarraitu
          IRINA FICHE   
Irina Mickaelson Qui suis je? Que caches tu?Irina a toujours été une personne qui savait ce qu'elle voulait. Réfléchie dans chacune de ses décisions, elle est du genre manipulatrice et utilise la ruse pour obtenir ce qu'elle veut quel qu’en soit le prix. Malicieuse et charmeuse, elle sait mettre ses atouts en avant pour arriver à ses fins, mais ce qui la décrit le plus, c'est sans doute sa curiosité, son intrépidité et son coté aventureux qui font d'elle une journaliste acharnée et tenace. ...
          MP MAJ AVANT /PENDANT & APRES   
AVANT MAJ AVANT a écrit:Et voilà le mp qui vous annonce la MAJ officiel de la version 3 du forum. Elle commencera le dimanche 21 à 20h et se terminera au plus tard mardi 23. Pensez donc à copier les rps que vous souhaitez avoir pour y répondre. Nous vous rappelons également, que cette nouvelle version aura un nouveau design et donc un nouveau code pour les fiches de présentation et vos fiches pour les scénarios. Il vous sera donc obligatoire d'ajuster vos fiches pour qu'elles correspondent ...
          Closing Arguments   

NASHUA, N.H.—I'm feeling sorry for Dennis Kucinich. And the feeling just makes me feel even sorrier, because pity isn't the emotion he's trying to evoke. Kucinich is standing in front of more than 1,000 Democrats at a fund-raiser Saturday night for the New Hampshire Democratic Party, at which every candidate in the New Hampshire primary except Al Sharpton is scheduled to speak. Kucinich must know that he's not going to win Tuesday night, but at the same time he surely fantasizes that this is his moment, this is his chance to make a winning, last-ditch appeal for his unlikely candidacy.

I am the only candidate who voted against the Iraq war and the Patriot Act, Kucinich proclaims to fervent applause. I am the only candidate "who insists on an immediate end to the occupation." Imagine a presidential debate between President Bush and my opponents (other than Al Sharpton), he says. They supported the war, they voted for the invasion, or they support the occupation. "Where's the debate with President Bush?" he asks.

And it's not just the war. Kucinich wants not-for-profit single-payer health care, and his opponents don't. "This is the time," Kucinich is saying, but I can't hear the rest. He's being drowned out, at least in the back of the room where I stand, by cries of "How-ard! How-ard! How-ard! How-ard!" coming from the hallway, where Howard Dean must have just arrived. Nearly a year of campaigning by the Ohio congressman for the highest office in the land is summed up in this moment. What must it be like to imagine yourself as the leader of an incipient movement for progressivism and then to have that movement led by another man, one that you view as a charlatan?

The night's other tragic figure is Joe Lieberman. He's begging for scraps of support by appealing to state pride, the last refuge of a second-tier candidate. "Hey, let me tell you this, I love New Hampshire," he says. "Did you see me at the debate the other day? I swore to God to fight to the death to protect the first-in-the-nation status of the New Hampshire Democratic primary." Lieberman knows he's not popular, but he's hoping against hope, too. "Looking around this room, I see there are some people supporting some other candidates for president, and I respect that diversity," he says.

See, Lieberman's not a conservative Democrat. He's diverse! "I have never wavered for a moment" on the need to remove Saddam Hussein, he says, and it sounds like three people clap. I'm more electable than the others, he says, because there are "a surprising number of Republicans who are disappointed with George W. Bush and ready to go for an acceptable alternative." There's a winning Democratic primary message: The candidate whom Republicans kinda like!

Lieberman can't get it right even when he's shoring up his liberal bona fides by talking about his plan to fight poverty. "Is it right for George W. Bush to have turned his back on 35 Americans in poverty?" he asks, omitting the crucial word, "million." But he's not discouraged. "I feel something happening in this campaign for me," he says. "My staff says that in New Hampshire today, there is an outbreak of 'Joe-mentum,' and I hope so." That's only the latest painful "Joe" pun in a Lieberman campaign list that includes the "Joe-vember to remember" and the campaign vehicle, the "WinnebaJoe."

As he's wrapping up, thanking "the people of New Hampshire for the warmth and respect" they have given him, Lieberman's speech has the feeling of a farewell, very much like a speech I saw Dick Gephardt give the night before the Iowa caucuses. Miracles do happen, and the Lieberman campaign is circulating a poll that shows him in a fight for third place (most polls show him mired in fifth), but inside this room it feels as if Lieberman, like Kucinich, is clinging to a fantasy.

Of the other candidates, Wesley Clark comes across the worst. "I haven't been a member of this party for very long," he says, and the crowd grumbles. "I know," shouts one man, while another calls out, "No shit!" Now that Dean has turned down his volume, Clark is the race's screamer, and he sounds a little unhinged. "We Democrats have got to take out that president," he says, in an unfortunate turn of phrase for one of the two candidates that has actually killed people. The crowd's applause is polite but tepid, and the race feels like it's slipping away from Clark, too.

The chair of the Democratic Party, Kathy Sullivan, introduces Dean as if he's a figure from the distant past, praising him for energizing the party "at a time when we were tired and unsure of ourselves." Dean draws big cheers, but they mostly come from the people in the back rows and in standing-room-only. A woman calls out to him, "Howard, don't ever give up." A man yells, "Give 'em hope, Howard!" Dean's eyebrows rise as he smiles his wicked grin. "I'm going to resist the temptation," he says.

Nearly a year ago, Dean appeared before the Democratic National Committee's winter meeting and declared, "What I want to know is why in the world the Democratic Party leadership is supporting the president's unilateral attack on Iraq." He pricked the post-9/11 bubble surrounding Bush and in the process transformed himself from a curiosity into a contender. But his speech Saturday barely touches on Iraq. He also says something I don't think I've ever heard him say before: "I ask for your vote."

John Edwards captivates the crowd. Edwards doesn't transfix me the way he does other members of the press. His way of merely describing his message as "positive" and "optimistic" and "uplifting" rather than, you know, actually having a message that embodies those qualities grates on me. What's the difference between Edwards' rhetoric and the awkward "Message: I care" rhetoric of George H.W. Bush? Edwards also has this new gesture he's using, where he puts a finger to his lips to appear thoughtful, that makes him look like Austin Powers.

But his message undoubtedly connects. He enters to enthusiastic applause, though it's not Dean-level. His speech about two Americas, about the importance of fighting poverty, and the borrowed Deanisms about restoring American democracy and taking it away from "that crowd of insiders in Washington, D.C.," and the "I believe in you" conclusion wins nearly everyone over. Edwards has become Howard Dean in the body of a good-looking, smooth-talking Southerner, and as he did in Iowa, he feels hot, hot, hot.

Of course, they're all Dean now. (Or, as The Nation'sDavid Corn put it, they're "the Angry Populist, the Calm Populist, the Polite Populist, the Executive Populist, and the Radical Populist.") John Kerry, who I think has the support of the majority of the crowd, says he wants to "break the grip of the powerful interests in this country and put the people in charge."

If Kerry, or whoever is the party's nominee, becomes president in 2005, he'll have Howard Dean to thank. Dean won. That's why he's losing.


          fiche partenariat *CHECK*   
Harem Of Corruption contexte • charte • bottins • Scénarios • Guide Notre univers L’immensité du désert. Les dunes balayées par le vent qui bruisse comme le murmure incessant d’une mélodie. Une mélodie qui vous promet monts et merveilles. Le sable vibrant sous vos pas, la chaleur du soleil qui vous caresse la peau de votre corps. Le désert est une immensité tellement dangereuse, profonde et menaçante. Ce n'est qu'illusion face à la beauté paradisiaque qu'il vous offre. Prenez garde. C'est ...
          Freim se la lía parda en el festival Sónar 2017   

Después de tantos festivales, conciertos y eventos de corte masivo que hemos cubierto a través de Freim, resultaba difícil perder el juicio con un cartel y un festival como el Sónar 2017. Sí, jugábamos de visitantes en una ciudad increíblemente bella como lo es Barcelona, primerizos mexicanos. Sí también, el cartel tenía a varios cracks […]

La entrada Freim se la lía parda en el festival Sónar 2017 aparece primero en Freim.


          Liste des Scénarios/PVS libres *CHECK*   
Les personnages attendus Information Voilà, ici c'est le récapitulatif des pvs et des scénarios attendus par nos membres présents. N'hésitez pas de jeter un coup d’œil. scénarios des membres Catalina Otalvaro- Scénario de : Jounaidi Al Delkhalek - Groupe du scénario : Martyre soumise - Scénario : ICI - Défauts : Arrogante - Bagarreuse - Casse-cou - Egoïste - Manipulatrice - Insatisfaite - Obstinée - Possessive - Qualités : Autonome - Combative - Courageuse - Déterminée - Patiente ...
          tout ce qui concerne les scénarios   
Les scénarios terminés Information Votre scénario est terminé? C'est ici que vous devez venir nous le signaler en postant après ce message avec ce formulaire ci-dessous. Il sera déplacé au bon endroit ensuite. Prendre ce formulaire : Code:div class="dtitre">J'ai fini mon scénario</div><div class="fond3"><table><tr><td><div padding: 10px; text-align: justify; height: 300px;"> <y><font class="infofiche";>✘ ...
          Por: Le07   
Luife: Che man... osea vs no tenes idea de la historia de como enterraban a las momias no??.. la momia no las guardo a las hojas!... en un rito los familiares ponian los objetos mas valiosos en la tumba!! Y... yo ke los familiares tambien.. me la hubiera fumado jojo!!
          Por la boca muere el pez   
  La vida privada de los funcionarios públicos es inversamente proporcional a la responsabilidad e importancia de sus cargos. - No queda bien a una mujer de tanta proyección jurídica, como debe ser la nueva Fiscal General (encargada), Martha Lucía Zamora, decir que las mujeres que ocupan altos cargos (en Colombia), son víctimas de prejuicios e intromisiones en su vida personal. Esa no es una acusación cualquiera. Es una acusación de la Fiscal General. Y es una acusación que nos...
          Un falso positivo a la gringa   
  El general Naranjo, director de la Policía Nacional, también sabe de alta diplomacia porque al responder a una alerta de la embajada de Estados Unidos sobre la seguridad ciudadana en Bogotá, dijo a los medios que esas alarmas “no son nuevas”. Y no son nuevas. Tiene razón el general. Y probablemente ni sean sinceras en el sentido en que no estén las autoridades gringas tan seriamente preocupadas por la seguridad de sus ciudadanos sino por las elecciones locales del próximo 30 de...
          Hilando delgadito   
Obstruir el desarrollo normal de las elecciones del próximo 30 de octubre sobre autoridades regionales es un delito grave, y esto debieran saberlo, sobre todo, las autoridades municipales, empezando por los propios alcaldes. Tanto el Congreso como el Gobierno han legislado y reglamentado el asunto en diversas oportunidades, dejando en claro que los registradores municipales son, en su caso, la primera autoridad electoral del municipio y, como tal, deben acatarse y apoyarse, antes que...
          Hong Kong: HKMA chief says China not hiking bank capital requirements    
The head of Hong Kong's central bank was quoted in reports Tuesday as saying banking regulators in Beijing aren't currently planning to raise Chinese banks' capital adequacy ratios.
          igra istine   
omasili temu bree
imam ja tane nego nemam metu lol




bioskop zadnji put?
          Exploring the radiosynthesis and in vitro characteristics of [(68) Ga]Ga-DOTA-Siglec-9.   
Related Articles

Exploring the radiosynthesis and in vitro characteristics of [(68) Ga]Ga-DOTA-Siglec-9.

J Labelled Comp Radiopharm. 2017 May 30;:

Authors: Jensen SB, Käkelä M, Jødal L, Moisio O, Alstrup AKO, Jalkanen S, Roivainen A

Abstract
Vascular adhesion protein-1 (VAP-1) is a leukocyte homing-associated glycoprotein, which upon inflammation rapidly translocates from intracellular sources to the endothelial cell surface. It has been discovered that the cyclic peptide residues 283-297 of sialic acid-binding IgG-like lectin 9 (Siglec-9) "CARLSLSWRGLTLCPSK" bind to VAP-1 and hence makes the radioactive analogues of this compound ([(68) Ga]Ga-DOTA-Siglec-9) interesting as a non-invasive visualizing marker of inflammation. Three different approaches to the radiosynthesis of [(68) Ga]Ga-DOTA-Siglec-9 are presented and compared to previously published methods. A simple, robust radiosynthesis of [(68) Ga]Ga-DOTA-Siglec-9 with a yield of 62% (non-decay corrected) was identified, it had a radiochemical purity >98% and a specific radioactivity of 35 MBq/nmol. Furthermore, the protein binding and stability of [(68) Ga]Ga-DOTA-Siglec-9 were analysed in vitro in mouse, rat, rabbit, pig, and human plasma and compared to in vivo pig results. The plasma in vitro protein binding of [(68) Ga]Ga-DOTA-Siglec-9 was the lowest in the pig followed by rabbit, human, rat, and mouse. It was considerably higher in the in vivo pig experiments. The in vivo stability in pigs was lower than the in vitro stability. Despite considerable species differences, the observed characteristics of [(68) Ga]Ga-DOTA-Siglec-9 are suitable as a PET tracer.

PMID: 28556976 [PubMed - as supplied by publisher]


          en morado lila y verde menta   
 Y que les parece estos otros juegos de bano. este moradito se lo hice a mi mama y quedo encantada
y este se lo hice a u n hermano de la iglesia talcual me lo pidio. las fotos no salen muy claras porque son tomadas con mi celular. no tengo graficos porque son disenos mios.
          juego de bano azul, en red floral   
facil, rapido y muy bonito
 hola a todos los que me visitan, estoy muy agradecida con mis seguidores y desde luego por sus comentarios, debo aclarar que los trabajos q presento en mi blog, son disenos mios y por eso no subo graficos porque no tengo, pero eso no me limita a compartir mis ideas con ustedes.
 para hacer este jgo de bano se deben hacer varios motivos en redondos asi: tejes 6cad y cerrar en redondo, luego se trabajan 4grupos de 4 ptos altos separados de 4 cads y cerrar en redondo, en la 2da vta se trabajan 12ptos alros en el arco de cads de la vta anterior

luego se unen los motivos con una vta de medio punto en otro color y se terminan en vueltas de pto de red
          The Not So Popular Common Grackle    
With the afternoon sun greatly enhancing the Grackle’s iridescent feathers and looking much like a songbird, here the species almost looks appealing. Looks can be deceiving........
We get a good variety of songbirds here, wrens, finches, warblers, etc. Whether it be at the feeders or in our apple tree when it’s covered with blossoms, we often have a plethora of feathered songsters on hand. Then, one day in spring, like clockwork, a flock of Grackles comes flying in and setting up shop in the surrounding trees. As you might guess, they waste no time taking over our bird feeders. Just like that our songbird fest is over – at least until the feeders have been depleted of seed and the marauding Grackles have moved on.

The Common Grackle’s trademark look of sinister defiance.
Whenever I see Grackles, three distinct images come to mind, two of which bring about feelings of disdain. The first instance occurred while doing a landscape job and seeing what I thought was a piece of paper being blow along by the wind. Following close behind was a Grackle, pecking away at the moving object which turned out to be a fledgling Robin, helpless and trying its best to flee its tormentor. The second occurrence was reported by a friend who told me of watching a horde of Common Grackles strutting through a meadow in search of ground-nesting songbirds.  
Imagine what a fledgling bird must feel when confronted by this menacing presence.    
Lastly, I was hiking along Tonawanda Creek one spring afternoon when I heard a commotion in cluster of phragmites. The rustling sound roused my curiosity and as tried to get a closer look a grackle sprang forth from those dead reeds, taking flight with a snake dangling from its beak. That little wildlife drama left me with mixed emotions toward the grackle. On one hand there was just the slightest trace of admiration, after all, here was bird not much bigger than a Blue Jay about to make a meal of a snake. On the other hand I felt no remorse for the snake and no hurrah for the grackle.     

Until next time, 
Jim & Claudia

          velha vagabunda ficou sem roupa na webcam carne mijadas deliciosas putaria   
gostosa
          A Closer Look at the Northern Flicker   
A Northern Flicker enjoying our backyard.
In late January we posted this picture of a Northern Flicker on our Facebook page. The picture was taken last may. The only members of the woodpecker family that commonly feed on the ground, we also went on to say that, due to their diet, which consists mainly of ants and beetle larvae, we weren’t expecting to see them until late spring. Then, two days later, and much to our surprise, Mother Nature threw us a curve ball.

A male Northern Flicker in Western NY in February?
February 1st we noticed a winged visitor in the sumac trees on the edge of our property. Nothing unusual there, as we’ve seen variety of birds attracted to the sumac drupes. But this time something seemed a bit different. Amid the flutter of wings, we saw a splash of yellow. And that splash of yellow is what made me go for the camera. Imagine my surprise when I zoomed in on the object of our curiosity and watched as a male Northern Flicker feasted on the sumac drupes. 

You might say February 1st was a day of firsts and a bit of avian education for Claudia and myself where the Northern Flicker was concerned. Prior to that day we had never before seen a Flicker so early, at least not that we noticed. It also was the first time we had noticed them feeding anywhere other than the ground.

This Northern Flicker is listening for an answer to his mating call.
While we learned a thing or two this month regarding the Northern Flicker, we aren’t total strangers to its habits. A few years ago we were rousted from sound slumber bright and early each morning for several days. Come to find out, it is part of the Flicker’s courting ritual and also to proclaim its territory to hammer away on dead limbs and also tin roofs. We didn’t have a tin roof but at least one male Flicker found the aluminum flashing above our sun porch suitable for his early hour courtship reverie.    

Until Next Time,
Jim & Claudia


          nerd vagaba chupando o pau do traído   
anal, video, vagina, oral, sexo, gostosa, safada, esposa, buceta, seios, chupando, pau, bailando, exibindo, sortudo
          The Dragonfly - A Stealthful Hunter   

A Twelve Spotted Skimmer alights on a Spiraea twig.
Fascinated with nature at an early age, I spent a great deal of time in my formative years inspecting insects. Those most readily available and easy to catch were crickets, grasshoppers and sow bugs. Among those not so easy to catch were dragonflies and back in those days, nobody I knew wanted to catch one anyway. There was a reason for that.
 
None of the other kids from my neighborhood called them dragonflies. They called them “darning needles” or “sewing needles” because it was rumored that they had the ability to sew your eyes, ears or mouth shut. While I may not have fully believed that story as a lad there was probably a time or two when, if I did happen to see a dragonfly while outdoors, I kept a wary eye on it until it flew out of sight. Over the years, as my outdoor horizons expanded, my interest in dragonflies also grew and I discovered that, like all creatures of the wild, the Good Lord saw to it they came equipped to take care of themselves.  For example, they do have incredibly sharp mandibles, but use them only for capturing prey, not to sew little boys eyes and ears shut.

Truth be told, all dragonflies, like the Whitetail seen here, are no threat to humans.

A sighting of the Bluet Damselfly often harkens one back to summer days gone by.

The Bluet as seen above, was a frequent “visitor” in my early years, especially if I was fishing. It seems like whenever I was wetting a line, they would land on the tip of my fishing pole and be content to stay a while if left undisturbed.    
The Jagged-Edge Saddlebag is so named due to the
tell-tell markings along its thorax.
Despite the delicate look of a dragonfly's gossamer-like wings, they provide it with maneuverability unequaled in the insect world. They possess two pairs of wings, and can operate each wing independently of the others. They can fly forward, backward and even sideways and hover in one spot for an indeterminate amount of time.  This unique trait in the flying insect kingdom is one of the primary reasons they are such skillful and stealthy aerial hunters.   
The dragonfly's bulbous eyes give it outstanding vision.
A dragonfly's field of vision is nearly 360 degrees, with its only blind spot directly behind them.  Their compound eyes consist of 30,000 facets – or “smaller eyes” each of which provides information regarding the dragonfly’s surroundings. Combine their extraordinary vision with their flight skills, and you have a predator that can either intercept or ambush its intended prey in mid-air without slowing down and, thanks to those sharp mandibles, consume it while still on the fly.  

In this instance, the hunter became the prey.
Despite their being skilled predators, likewise the dragonfly is preyed upon by a number creatures including but not limited to fish, birds, mammals, reptiles and spiders. Pictured above is a Black-and-yellow Argiope spider wrapping a Red Skimmer in a silk cocoon for a later meal. Bon Appetit!       

Until Next Time,
Jim & Claudia                                                                               




          Nonmetaphorical Snakes in the Grass    
A close-up of the 2nd largest Northern Water Snake I've ever seen.  
I had my first snake encounter as a youngster in the early fifties, before I ever entered kindergarten. Not knowing what a snake was at the time, I received my intro to reptiles courtesy of a Northern Water Snake along the shore of Little Tonawanda Creek. As a result I became fascinated with snakes for a number of years, and while that fascination has waned a great deal, a water snake never fails to arouse my curiosity. 

Last week I was able to relive that very same first experience.  What began as a nature outing with my grandsons in pursuit of frogs, dragonflies, grasshoppers, etc. turned into something else entirely when my youngest grandson yelled, “Snake!”.  We watched them intently for a time and then set off for more exploring.  

The following morning I decided to return to the same spot alone that we had been the day before, this time with camera in hand in the hopes that some picture taking opportunities would arise, and did they ever!   

This is the same snake, its crossband markings quite vivid, with
 alternating dark blotches stretching from its neck all along its back and sides. 
I had taken several photos when I happened to look down and received quite a surprise. Hardly more than a foot way was a second snake and although its head and tail are hidden, it was easily the largest Northern Water Snake I’ve ever seen. It is looped rather than coiled and as is the case with older water snakes, this one’s pattern has all but faded, giving it an all black or dark brown appearance.   
This is the sight that greeted me when I happened to glance down to my right. 

By now I’m both surprised and curious, and I was intent on locating the head of this jumbo water snake. While trying my utmost to keep my feet stationary and perfectly still, and in the process doing a good impersonation of a contortionist, I twisted and turned my torso trying to locate the head of the second snake in the tall grass. I managed to locate the head of the larger snake and, as you can see, there are no vivid markings, its blotched pattern has definitely faded with age. It is massive for its species.


The milky, opaque coating over the eye indicates the snake is getting ready to shed.  
I was puzzled.  Three mornings in a row both snakes were located in the same location well away from their preferred habitat. There was a pond to the north, maybe twenty yards away, and a small, sluggish stream, forty yards to the south. Judging by the size of these water snakes, their habitat provides a readily available menu, one that is vast and varied. Both locations have frogs, fish, crustaceans and other critters that water snakes readily feed on. But instead, both snakes had stayed away from obvious food sources and stayed put in the grassy meadow and always in very close proximity to one another.  

Could this be the reason for the "snakes in the grass"?
There is one possible explanation I can think of. Each year the meadow and its tall grasses serve as a nesting site for dozens of Bob ‘o Links (pictured above) and a few other songbirds that nest on the ground. I can’t help wondering if, come nesting season, this pair of large and aged Northern Water Snakes take up residence in the meadow – at least on a part time basis – in a quest for bird eggs – a reptilian delicacy.  

Until next time
Jim & Claudia

          universitária biscate do whatsapp   
safada, seios, novinha
          Buzz Appli   
    Tweets de @Buzz_appli //         Buzz Appli : http://share-the-way.com/buzz-appli/ #iPhone #app #iOS #Android #smartphone #appli #geek #iPad     Vous souhaitez que nous ajoutions votre Flux RSS à ce compte ?  Contactez-nous !...
          THE TRACK Outback Race   
  Jérôme Lollier / Canal-aventure.com   http://www.canal-aventure.com   La carrera THE TRACK Outback Race es una carrera a pie de 520 km en 9 etapas y autosuficiencia alimentaria. Cada participante lleva su equipo y su comida. THE TRACK Outback Race es la carrera en autosuficiencia alimentaria la más larga del mundo. Recorrido : THE TRACK Outback Race tiene lugar en el Territorio del Norte de Australia, el Outback, entre la ciudad de Alice Springs y el Parque Nacional Uluru - Kata Tjuta. El Outback del Territorio del Norte ofrece paisajes inolvidables. Evoca la aventura y la libertad, con sus inmensos espacios. THE TRACK Outback Race le permitirá conocer la sensación de un pionero y descubrir el interior emblemático de Australia. La primera mitad de la carrera tendrá lugar en el West MacDonnells National Park. El recorrido después se dirige al Sud hasta el Finke Gorge National Park. Para la segunda mitad ...
          gozada gostosa   
loirinha, brasil, quatro, safada, amadora, amador, loira, celular, deliciosa, novinha, ninfetinha, niteroi
          CONFERENCIA Y TALLER DE LITERATURA ( Gloria Fernandez)   
Conferencia taller

Primera parte: "De poetas, narradores y otras formas de simulación: Crítica literaria para lectores apropiadores”

Segunda parte: “Robar la materialidad literaria y autoproclamarse autor”
Magíster Mirta Gloria Fernández, Universidad Nacional de Buenos Aires

Abstract

Platón alertó sobre el peligro que acarrea la poesía al estar hecha por los artistas que son hechiceros y engañadores. Así, inaugura la idea de que la literatura, al contener adornos de toda índole, no se valora solo por lo que dice sino en especial por cómo lo dice. El poeta puede no conocer el tema, pero sí tiene que hechizar al público con su forma de hablar. De este modo, usa lógicas distintas para dar a conocer su mundo, y combina las palabras para inaugurar maneras nuevas de decir.

La propuesta de esta exposición es recorrer diferentes textos literarios dirigidos a la infancia a efectos de estudiar precisamente esas formas de decir. Libros concebidos desde la función estética, que a veces molestan un poco por su constitución polisémica. Centraremos nuestro análisis, entonces, en la especificidad literaria o materialidad del lenguaje es decir, en el punto de vista que se elige para contar, el juego con las palabras, la riña con la sintaxis clásica, y en las artes del narrador para develarse, ocultarse y hasta burlarse de sus “inocentes” lectores. Luego de nuestro recorrido tendremos más preguntas para hacernos sobre los niños y sobre sus supuestas “dificultades de comprensión”.

El mundo interior no se nutre únicamente del yo, sino que precisa de la experiencia ajena. Aunque quienes nos rodean sean apasionantes, necesitamos conocer el mundo, atravesar contextos, ampliar nuestro horizonte. Afortunadamente, a lo largo de la historia, la humanidad contó con sus narradores orales, luego… los libros. Hoy los libros están en las escuelas. Entonces indaguemos esos textos, para que podamos narrar el mundo con palabras que no estén gastadas. Las formas de describir el mundo nos transforman porque el lenguaje nos constituye.

Por eso, en la segunda parte de la conferencia taller recorreremos algunas propuestas de escritura poética y ficcional que invitan al lector a apropiarse de aquellas estrategias materiales que ha detectado en los textos analizados, a efectos de producir materiales escriturarios de su autoría.

Primera jornada

Se expone la influencia positiva de “lo literario” a partir del concepto de apropiación y cuestionando la idea de comprensión. Leeremos el corpus (libros álbum) e iremos ejecutando, con la participación del público, el estudio de los aspectos formales de la literatura: narrador, narratario, ironía, parodia, metaficción, perspectiva múltiple, polifonía versus monologismo, focalización, etc.

Primera Parte: Especificidad de la LIJ (1 hora)
La literatura y el pensamiento, según Vigotsky (1970) y de Certeau (1996).
Tensión entre las concepciones sobre la LIJ: el placer de leer, generación de mecanismos intelectuales complejos, problemas de una literatura en valores. Doble destinatario.
La concepción de “afecto” del filósofo Espinoza (Deleuze, 2001)

Segunda Parte: El estudio del narrador (1 hora)
El procedimiento de focalización: “El globo”.
Múltiples narradores o perspectiva múltiple: “Voces en el parque”.
La metaficción: “La flor más grande del mundo” y “Cuento con ogro y princesa”.
Narrador protector: “Irulana y el ogronte”.
Narrador fauvista (expresionismo): “De noche en la calle”.
Poner en duda el acto de narrar: “Un rey de quién sabe dónde”.

Tercera parte: Los subgéneros del humor (1 hora)
La polisemia y el problema ideológico en “El cochinito de Carlota”.
La parodia en “Las pinturas de Willy” y en “Silencio niños”.
La distancia irónica hacia el tabú en “El topito Birolo”.
El humor a través del choque entre texto e imagen en “¿Qué pasa aquí abuelo?”
Humor negro y transgresión en “El cuentista” y “Ahora no Fernando”.

Segunda jornada (con todo el público) (3 horas turno vespertino)
Literatura e inclusión: El taller de lectura como disparador de escrituras: Experiencia poética a partir de textos de Girondo. La alfabetización y “Del topito Birolo…”.
Propuestas concretas de escritura para llevar a cabo en el momento o para analizar su incidencia en los productores de escritura.
Inscripción: Te: 342-4577960 / Anexo Santo Tomé Instituto de Profesorado N° 8 Calle H. Sabrozo y O. Gelabert SANTO TOMÈ (3016) hasta el miércoles 12 de Octubre.

          LA FERIA DEL LIBRO EN SANTA FE SERÁ DEL 3 AL 12 DE SEPTIEMBRE   
"Los libros hacen historia en la Estación Belgrano"

Los funcionarios responsables de la organización brindaron un adelanto de lo que sucederá desde el próximo viernes. La apertura será a las 19 y contará con la actuación de la Sonora Caribe.
El lema de la nueva edición de la feria alude también a la recuperación de este emblemático espacio.


Agenda de actividades:


En este marco, se oficializó la programación final propuesta para toda la semana. Así, la agenda se desplegará de la siguiente manera:

Lunes 6. 18.00, Sala Bar Saer, charla “El secreto de aceptar… nuestra vida emocional” de María Guadalupe Buttera. Presenta: Librería Las musas del saber. 19.00, Sala Bar Saer, presentación del libro “Lengua madre” de María Teresa Andruetto; palabras a cargo de Diego Suárez; coordina la Asociación Abracuentos “Libroteca ambulante” y el ISP Nº8 “Almirante Brown”. 19.00, Sala Auditorio, presentación del libro “Historia de un sobreviviente” de Eusebio Cabral (Ediciones UNL), palabras a cargo de Ana Salgado, José Corral, Oscar Belbey y Jorge Daniel Pedraza. 20.00, presentación del libro “Exclusión e inclusión. El problema de los colectivos discriminados”, del Centro de Estudios Sociales DAIA, Libro declarado de interés por la Cámara de Senadores de la Provincia de Santa Fe; palabras a cargo de Marisa Braylan, Eduardo Duschkin y Griselda Tessio.

Martes 7. 17.00, presentación de “La gran aventura del espacio”, charla a cargo del Prof. Jorge Coghlan sobre astronomía y astronáutica; coordinan Ministerio de Educación, CODE, LIADA y UNL. 18.00, charla “Conversando con María Teresa Andruetto sobre libros y literatura para chicas y chicos”; organizan Asociación Abracuentos “Libroteca ambulante” y el ISP Nº8 “Almirante Brown”. 19.00, presentación del libro “Hannah Harendt, sentido común y verdad” del Presbítero Dr. Gerardo Galetto, con la participación de Rogelio Alaniz, de la Editorial Biblos. 19.00, presentación del libro “Temas con historia” de Ricardo Ríos Ortiz. 20.00, presentación del libro “El purgatorio que no fue: acciones profanas entre la esperanza y la soportabilidad” (Ciccus Ediciones) de Adrián Scribano y Eugenia Boito; presentación de la Revista Nº3 Relaces; organiza Palabras Andantes.

Miércoles 8. 15.00, presentación del Fascículo Nº9 Aula Ciudad “Honorable Concejo Municipal”, organiza Gobierno de la Ciudad. 17.00, presentación de la “Guía de Bibliotecas de Santa Fe” en el marco del proyecto de extensión Red de Bibliotecas Públicas y Populares de la ciudad de Santa Fe; organiza UNL. 18.00, presentación del libro “Los pecados provinciales” de Luis Candioti; presentarán Colectivo Editor, Mara Muratore y Palabras Andantes. 19.00 a 21.00, Sala Bar Saer, Taller Literario de la Universidad Tecnológica Nacional Regional Santa Fe y la Asociación Tribunales; coordina Marta Rodil. 19.00, Sala Auditorio, presentación del libro “Memoria de infancia”, colectivo de escritura del Programa Mirada Maestra, impulsado por el Ministerio de Innovación y Cultura de la provincia de Santa Fe. 20.00, presentación de “Arte Correo”, primera muestra de la convocatoria internacional de “Arte Correo. Santa Fe, la provincia que camina”, del Ministerio de Innovación y Cultura de la provincia de Santa Fe.

Jueves 9. 17.00, presentación de “La gran aventura del espacio”, charla a cargo del Prof. Jorge Coghlan sobre astronomía y astronáutica; coordinan Ministerio de Educación, CODE, LIADA y UNL. 18.00, presentación del libro “Agustín Tosco, 1930-1975. Sindicalismo clasista, socialismo y peronismo revolucionario” de Silvia Licht (Editorial Biblos); organizan ATE y Palabras Andantes. 19.00, presentación del libro “De los templos a las calles” de Diego Mauro, perteneciente a la Colección Los Premios; coordinan Ediciones UNL y Ministerio de Innovación y Cultura de la Provincia de Santa Fe. 20.00, presentación del libro “La Marca” de Norberto Chávez, con la participación de Raúl Belluccia; presentará Librería Ferrovía. 21.00, escenario mayor, Urbana Trío.

Viernes 10. 16.00, presentación del libro “Pasapalabras del Hogar II” voces que vuelan, voces que siembran. Producción de los niños que asisten a los hogares de Día CILSA “Un niño, Un abuelo” de Santa Fe. 18.00, presentación de las Bibliotecas Ferrovía - Cine Club Santa Fe y otras; presenta Librería Ferrovía. 19.00, presentación del libro “La nada que nos viste” de Roberto Malatesta, palabras a cargo de Diego Suárez; perteneciente a la Colección Los Premios; coordinan Ediciones UNL y Ministerio de Innovación y Cultura de la Provincia de Santa Fe. 20.00, Sala Bar Saer, presentación del libro “Sabor a Colmena y otros Relatos” de Rogelio Alaniz (Ediciones UNL). 21.00, presentación de la Revista del Centros de Estudios e Investigación de Políticas Argentinas y Latinoamericanas; presentan Asociación de periodistas de Santa Fe y CEISPAL. 21.00, escenario mayor, Velv Cuarteto de Cuerdas.

Sábado 11. 17.00, presentación de la revista “Horizonte” a cargo del Taller Literario Tinta de Sauce y Escuela José Scalaferri. 18.00, presentación del libro “Memorias de la ciencia y la cultura en la UNL. Judíos italianos en los espacios universitarios” de A. Crolla, Daniel Silber, Oscar Vallejos, Manuel Berrón y Claudia Neil (Ediciones UNL); palabras a cargo de Sergio Peralta y Eugenia Blanche. 18.00, presentación de La Gota Microediciones, edición de autores jóvenes de Santa Fe y la región. 19.00, panel Homenaje “Rescatando Voces”, con lectura de textos de autores santafesinos; presenta la Prof. María Beatriz Bolsi; organiza SADE. 19.00, presentación de los libros “La casa del viento” y “La casa del crimen” de Alicia Barberis; coordina Librería Ferrovía. 20.00, presentación de libros Editorial Espiral Calipso (Rosario). 21.00, presentación del libro “Otto Schneider y Santa Fe. Tradición alemana en Santa Fe, cuna de la cultura cervecera argentina” (Ediciones UNL), de Luciano Alonso, José Larker y Luisina Agostini; participará Juan Pablo Barrale. 21.00, escenario mayor, Danilo Cernoto Cuarteto.

Domingo 12. 17.00, presentación del libro “Método práctico para diseñar moda” de María Antonia Díaz Palomino. 17.00, escenario mayor, La Gordini. 18.00, presentación Colección Álbum Cuentos de Marianela Alegre ilustrados por artistas santafesinos. 19.00, presentación del libro “Pedagogía del Silencio” de Néstor José Didier. 20.00, panel “Ediciones alternativas santafesinas” a cargo de Daniel Dussex director de la Revista Eh! Agenda Urbana, Cristian Lehmann y Raúl Viso del Círculo de Dibujantes Santafesinos; presenta Alejandro Álvarez de “El Arca del Sur”. Actividades permanentes Además de la exposición y venta de libros, habrá otras actividades que se concretarán de forma permanente durante el tiempo que dure la Feria. Una de ellas será “Haciendo visible lo invisible”, muestra artística de Ciruelo y Carlosag. En esta línea, el Gobierno de la Ciudad desplegará el trabajo realizado en “Arte y Comunidad”, amplio programa artístico, pedagógico y cultural desarrollado por el Gobierno de la Ciudad. Por su parte, el Gobierno provincial exhibirá “Arte Correo” y la UNL el primer circuito interactivo de ciencias, al que han denominado “Irrealidades Científicas (lo que ves no siempre es lo que es)".


Fuente: http://www.ellitoral.com/index.php/diarios/2010/09/01/escenariosysociedad/SOCI-03.html

          Nivel Inicial de EXCURSIÓN /Parque Arqueológico Santa Fe la Vieja ...   


La historia de la antigua ciudad de Santa Fe se descubre en las Ruinas de Santa Fe La Vieja, antiguo emplazamiento en el que pueden admirarse las huellas del ayer.


DESCRIPCIÓN:


El sitio corresponde al asentamiento en el que estuvo la ciudad de Santa Fe desde su fundación en 1573 hasta la década de 1660, cuando fue trasladada 78 kilómetros hacia el sur. Su localización y excavación se debe a Agustín Zapata Gollán (1895-1986), quien inició sus investigaciones a mediados de 1949. En el sitio pueden distinguirse dos áreas que tuvieron usos y formas de ocupación diferenciadas: el entorno de la Plaza de Armas, con solares dedicados a usos religiosos, administrativos y viviendas, y la zona de las "cuadras", dedicadas a cultivos urbanos (frutales y viñedos). El río San Javier ha erosionado el sector próximo a la Plaza, donde se encontraban la Iglesia Matriz, la Iglesia de la Compañía de Jesús, la iglesia de San Roque y la casa del propio Juan de Garay. El área actual del sitio de casi 69 hectáreas corresponde a las dos terceras partes de la traza fundacional. En este sector se ubican el remanente de la Plaza de Armas, las iglesias conventuales de San Francisco, Santo Domingo y La Merced, el Cabildo y un número significativo de viviendas, entre ellas: las de Cristóbal de Garay, nieto del fundador, y las de Alonso Fernández Montiel, Francisco de Páez, el escribano Juan de Cifuentes, Juan González de Ataide y Manuel Ravelo. De las construcciones originales se conservan partes bajas de los muros y sus cimientos, construidos con la técnica de tapia o tierra apisonada, además de fragmentos de tejas, algunas de ellas con dibujos e inscripciones. En relación con estas estructuras, las investigaciones arqueológicas han puesto a la luz un importante caudal de objetos que testimonian la vida de la ciudad hasta mediados del siglo XVII: cerámica indígena, hispano-indígena y española, porcelana oriental, tejas, ladrillos, monedas, medallas, cuentas de collares y rosarios, amuletos, útiles de labranza y herramientas. El registro arqueológico da cuenta de una sociedad compleja y pluriétnica en la que conviven españoles, mestizos, aborígenes y africanos. Dentro del recinto de los templos las excavaciones dejaron al descubierto los restos de los pobladores allí enterrados, dos centenares de sepulcros de los cuales Zapata Gollán pudo identificar algunos de los más importantes, entre ellos los de la hija de Garay, fundador de la ciudad, y su esposo Hernandarias de Saavedra, el primer gobernador criollo del Río de la Plata.


EL PARQUE Y SUS COMPONENTES:

  • Campo de la Doma


  • Reserva ecológica


  • Museo de Sitio


  • La Posta


  • Parque


  • Cabildo


  • Iglesias de San Francisco, Santo Domingo y La Merced


  • Casas de González de Ataide, Garay, Páez, Cifuentes, Fernández Montiel


  • Casa ambientada de Vera Muxica


  • Plaquetario


  • Parque Santa Fe de Granada


  • Ambiente natural


  • Borde Río San Javier




          “2010 año del Bicentenario de la Revolución de Mayo”/Agenda Cultural   
El Museo Histórico de Santa Fe invita a recorrer sus salas


La recorrida de las salas del museo se propone como un modo interesante de evocar la historia, conocer sus personajes, reconocer momentos, estilos y acontecimientos.
Durante todo el mes de marzo, el Museo Histórico Provincial de Santa Fe “Brigadier Estanislao López” invita a visitar y recorrer la casona de San Martín y 3 de Febrero, en pleno casco histórico de la ciudad, donde puede apreciarse la Muestra Temporaria "Con nombre propio" en la que se exponen vajilla y otros objetos de uso personal con monograma.
Las otras siete salas ofrecen un patrimonio diverso, compuesto por mobiliario, arte religioso, pintura , fotografía, documentación, objetos de uso doméstico que hacen referencia a la historia provincial y regional desde los tiempos de la colonia hasta el siglo XX.
Entre las actividades del año, han comenzado a desarrollarse tareas de extensión. El asesoramiento a docentes, talleres para el nivel primario , la entrega de cartillas y otras propuestas, dentro del área de Serivicios Didácticos, tendrán continuidad de abril a noviembre.
Para mayor información las escuela podrán dirigirse al área de Servicios Didacticos del Museo, de martes a viernes de 8,30 a 14 horas a partir del próximo diez de marzo.
Horarios
De martes a viernes, de 8,30 a 19,30 hs.
Sábados, domingos y feriados, de 16,30 a 19,30 hs.


"Santa Fe, Cuna de la Constitución Nacional"


Más información en: http://www.santafe.gov.ar/

Ministerio de Innovación y Cultura de la Provincia de Santa Fe:

(0342) 457-2418 Rosario: (0341) 472-1813 (int 5747)

          "Alfabetización Temprana: ¿cómo empezamos?"   
Clases, organizadas por el Ministerio de Educación de la Nación , transmitidas por teleconferencia a todas las provincias a través de los Auditorios de OSDE, tratan temas relacionados con las prácticas educativas en general, y didácticas y pedagógicas en particular, que proponen la alfabetización inicial en nuestros niños. En esta oportunidad se trabajará: "Alfabetización Temprana: ¿cómo empezamos?" Las profesionales que dictarán esta clase son: BETTINA MOTTA, ALICIA MARTIARENA y GRACIELA CAGNOLO. El lugar en la ciudad de Santa Fe es: la sede de OSDE, Rivadavia 3238, 2º Piso. Cualquier consulta dirigirse por este medio al mail:
lausterli@gmail.com

          Para disfrutar de la lectura a rienda suelta, en estas vacaciones…   

Podemos perdernos por algunos sitios, este puede ser uno de tantos en internet donde nos permiten bajar libros de CIENCIAS SOCIALES, FILOSOFIA y LITERATURA






          El cuento de la buena soja de visita por Santa Fe   
BIOS en un mail afectuoso, recuerda su visita a Santo Tomé :
Querida gente que me ha acompañado en los días de mi visita a la provincia de Santa Fe:
En retribución a tanto afecto y apoyo recibido a mi iniciativa, he querido dejar expresado en un breve relato, la experiencia compartida en cada uno de los colegios e instituciones visitados, y dejar también un recuerdo a través de algunas fotos y dibujos.
Para compartirlo, los invito a visitar el sitio:
http://elcuentodeviaje.blogspot.com/
Desde ya que esto no es más que una breve y subjetiva reseña, por eso los invito a enriquecer el relato de viaje con sus aportes, y a seguir el intercambio.
Ojalá que el material que les he compartido ayude a seguir sembrando interrogantes y aprendizajes, y espero que todo aquello que quieran aportar, de lo que pudiera haber surgido en relación al tema después de mi vista, me lo hagan llegar a través de este medio. Es todo material muy valioso para mí.
Les mando un abrazo y el mayor de mis agradecimientos a todos ustedes, por hacer posible este camino de aprendizaje y crecimiento.
Cariñosos saludos, Mariela.
          Recordando la visita de Paula Martín “taller de oralidad” realizado en nuestro Instituto   
Recordando Paula Martín abrió el encuentro “taller de oralidad” con una narración, para quienes disfrutamos de la experiencia de su narración , sabemos lo que está ausente aquí, pero puede que nos conformemos con su aroma, la canción narrada fue:

Siempre te amaré, de Robert Munsch
Una mamá tenía en sus brazos a su recién nacido y muy lentamente lo hamacaba y acunaba lo hamacaba y acunaba. Mientras hacía esto le cantaba:
- “Tal cual sos te amo
y siempre te amaré
por toda mi vida
serás mi bebé”

El bebé creció.
Creció, creció y creció.
Creció hasta tener dos años. En ese entonces el niño corría por toda la casa. Sacaba los libros de los estantes, la comida de la heladera, sacó el reloj de su mamá y lo tiró por el inodoro. Algunas veces su mamá decía “Este niño va a volverme LOCA!”
Pero al llegar la noche, cuando ese niño de dos años se calmaba, ella abría la puerta de su cuarto, entraba gateando, espiaba por el costado de la cuna y si el niño estaba en verdad dormido, ella lo alzaba y lo hamacaba, lo acunaba y hamacaba. Y mientras lo hacía cantaba:
- “Tal cual sos te amo
y siempre te amaré
por toda mi vida
serás mi bebé”

El niño creció.
Creció, creció y creció.
Creció hasta tener nueve años. Nunca quería sentarse a cenar, no quería bañarse, cuando la abuela estaba de visita decía malas palabras. Algunas veces su mamá quería venderlo al zoológico!
Pero al llegar la noche, cuando el niño dormía, ella abría suavemente la puerta de su cuarto, entraba gateando, espiaba por el costado de la cama. Si el niño en verdad dormía, ella alzaba ese niño de nueve años y lo hamacaba y lo acunaba, lo acunaba y hamacaba. Y mientras lo hacía cantaba:
- “Tal cual sos te amo
y siempre te amaré
por toda mi vida
serás mi bebé”

El niño creció.
Creció, creció y creció.
Creció hasta ser un adolescente. Tenía amigos muy extraños, usaba ropa extraña y escuchaba música extraña. Algunas veces su mamá se sentía como si estuviera en un zoológico!
Pero al llegar la noche, cuando el adolescente dormía, ella abría suavemente la puerta de su cuarto, cruzaba el cuarto gateando, espiaba por el costado de la cama. Si el adolescente en verdad dormía, ella lo alzaba y lo hamacaba, lo acunaba y hamacaba. Y mientras lo hacía cantaba:
- “Tal cual sos te amo
y siempre te amaré
por toda mi vida
serás mi bebé”

El adolescente creció.
Creció, creció y creció.
Creció hasta transformarse en un adulto. Se mudó a una casa que quedaba en la otra punta de la ciudad. Pero algunas noches oscuras su mamá se iba silenciosamente hasta la casa de su hijo. Si todas las luces estaban apagadas, ella suavemente abría la ventana del cuarto, cruzaba la habitación gateando y espiaba por el costado de la cama. Si ese hombre grande en verdad dormía, ella lo alzaba y lo hamacaba, lo acunaba y hamacaba. Y mientras lo hacía cantaba:
- “Tal cual sos te amo
y siempre te amaré
por toda mi vida
serás mi bebé”

Bueno, esa mamá se hizo vieja. Más vieja, más vieja y más vieja.
Un día llamó a su hijo y le dijo: “Es mejor que vengas porque estoy muy vieja y enferma”. Su hijo vino a verla. Al verlo trató de cantarle la canción. Comenzó: “Tal cual sos te amo, y siempre te amaré...” Pero no pudo terminarla porque estaba muy vieja y enferma. El hijo entonces, alzó a su madre y comenzó a hamacarla, la acunaba y la hamacaba. Mientras lo hacía cantaba:
“Tal cual sos te amo
y siempre te amaré
por toda mi vida
serás mi mamá.

Cuando el hijo regresó a su casa es noche se detuvo un largo rato al final de las escaleras. Luego fue hasta el cuarto donde dormía su recién nacida hija. La alzó entre sus brazos y muy suavemente comenzó a hamacarla, abrazarla, acunarla, hamacarla. Y mientras lo hacía cantaba:
- “Tal cual sos te amo
y siempre te amaré
por toda mi vida
serás mi bebé”
          Entrevista a Lucía Golluscio   
(La importancia de la diversidad cultural, el imperialismo y su impacto en las concepciones de la lengua y cómo la universidad y sus políticas no son ajenas a estos procesos)
“Parte del despojo ha sido despojar la lengua”

Lucía Golluscio es profesora titular de la materia Etnolingüística en la carrera de Letras de la Universidad de Buenos Aires. Viene desarrollando una tarea de investigación y divulgación de las lenguas indígenas, sobre todo del mapudungun, lengua del pueblo mapuche a la que ha dedicado varias publicaciones. Tras años de estar en proyectos de investigación de distinto tipo y de estar en contacto con hablantes de las más diversas lenguas originarias, el equipo de lingüistas y antropólogos que Golluscio encabeza decidió poner en marcha Talleres destinados a los hablantes de las distintas lenguas, con el objetivo de reflexionar y producir conocimiento. “Ellos ya son lingüistas porque tienen la capacidad de reflexionar sobre su propia lengua”, afirma Golluscio.
Empezamos a trabajar en los talleres con conceptos propios de la lingüística, empezando por temas como qué es el lenguaje y cuál es la concepción cultural del lenguaje. Después trabajar con las categorías básicas como la identificación de sustantivos y verbos en las diferentes lenguas y las categorías morfológicas manejadas. Lo que fue interesante es cómo se dio en cada uno de los lugares. En el sur eran todos mapuches, en cambio en Buenos Aires y en Tartagal hubo gente que habla distintas lenguas. Lo que resultó interesante fueron las comparaciones que empezaron a hacer ellos mismos entre las estructuras de la propia lengua y las demás. Ahí la gente se animó a participar, a decir 'esto en mi lengua lo diría así, cómo lo dirías vos'...
Aticulo completo en el sitio:
http://argentina.indymedia.org/news/2009/07/682404.php

          BIOS Visitó nuestro instituto el 02 del septiembre para compartir inquietudes que nos enlazan desde la Ciencia Ecológica y la educación.   

Esta es una organización ecologista, trabaja en la defensa del ambiente, los derechos humanos y la difusión del conocimiento.Las áreas de trabajo específicas se centran en los impactos del modelo de crecimiento y sus impactos en el ambiente y la salud.Desarrollan campañas, promueven la legislación y generan material pedagógico y de prensa, en cuanto a los químicos peligrosos, agrotóxicos y modelo rural, salud y ambiente, problemática de la incineración y respeto a la diversidad biológica y cultural.
Mariela Kogan, miembro de dicha asociación, Doctora en Ciencias Biológicas con increíble sencillez y a través de diferentes soportes dejo circular inquietudes en el encuentro, vinculadas al medio ambiente, una responsabilidad compartida entre ciencia y educación que nos enlaza y convoca, una clara propuesta y recursos creativos para poder trabajar con los niños/as.
Nos presentó un video generado por BIOS y a partir de este una propuesta lúdica dejándonos un lazo a futuras consultas.

http://www.elcuentodelabuenasoja.blogspot.com/


VIDEO: Para no caer en "El cuento de la buena soja"

          "La lectura no entusiasma a los chicos de hoy. ¿Acaso lo hacía en el pasado?"   
ANNE-MARIE CHARTIER DOCTORA EN CIENCIAS DE LA EDUCACION.
Entrevistada por Claudio Martyniuk. cmartyniuk@clarin.com


De la exigencia por memorizar en la Edad Media a la necesidad actual de manejar todos los soportes, leer es siempre una actividad que oscila entre el placer y los obstáculos. La escuela no es ajena a visiones tan extremas.
La historia de las tecnologías de escritura y lectura, así como de los soportes materiales de los textos, se entrelaza con la historia de la alfabetización. Y la lectura de ese pasado brinda una renovada comprensión del presente y de las tareas de la escuela ante un objeto clave de nuestra cultura: el libro. Sobre él descansa, ambiguamente, la pretensión civilizatoria. Anne-Marie Chartier es una especialista en la historia de las prácticas de enseñanza de la lectura y escritura reconocida internacionalmente. Visitó Buenos Aires para dictar un seminario en el posgrado en Lectura, escritura y educación de Flacso. En la Edad Media pocas personas sabían leer y accedían a los libros. En los conventos surgió la lectura silenciosa, interna. Esa innovación, ¿qué proyección tuvo?Fue muy importante porque instaló los gestos intelectuales del trabajo con los libros que se mantienen hasta hoy. Pero si bien instaló la lectura mental, moderna y muy rápida, hay una diferencia fundamental con la manera de leer actual: en el medioevo, leer era memorizar íntegramente los textos fundamentales, mientras que hoy lo que esperamos de la lectura mental es la extracción de las informaciones principales de un texto y no su memorización literal. Durante siglos se enseñó a los niños que leer era fijar la memoria literal de un texto. Y los saberes que eran considerados fundamentales para los niños eran los religiosos, los cuales son leídos, repetidos, cantados, recitados. El lugar donde hoy podemos encontrar este estilo de lectura es la poesía. La lectura de poesía nos da una idea de lo que era la lectura en la Edad Media.La minoritaria lectura de poesía en parte parece tener que ver con la falta de lectura en voz alta. ¿Es una pérdida irremediable?No. Felizmente existen los cantantes. El lugar donde nos vemos obligados a pensar la relación entre la voz y el texto son las canciones. En el espectáculo, también en la ópera, esa cuestión de la relación entre la voz y el texto no es algo residual. En la publicidad y en los medios modernos se integran imagen, texto y voz. Pienso que los medios audiovisuales, con las revoluciones de la imagen y el sonido, restituyeron a nuestra vida de lectores una tradición de lectura en voz alta que muestra que nuestra memoria fija las cosas con más fuerza cuando lee con todos nuestros sentidos, con la imagen, el texto y la voz.Sin embargo, la "Galaxia Gutenberg", centrada en el libro, parece desplazada por la imagen. La "Galaxia Gutenberg" perdió el mundo de la imagen y del color para entrar en un mundo en blanco y negro, un mundo gris. Ese descubrimiento extraordinario de la modernidad -la imprenta- en parte suprimió la riqueza de la tradición medieval que vinculaba imagen de color y texto. En la modernidad, la introducción de imágenes en el texto exigió un largo tiempo de trabajo tecnológico hasta llegar a insertar viñetas, pequeñas láminas en el interior de los libros. En la actualidad, reencontramos la riqueza estética medieval en textos que incluyen imágenes en color. La novedad es el sonido. Texto, imagen, color y sonido están conectados en los nuevos soportes tecnológicos.Pero es problemática la comprensión de las imágenes. El procesamiento de la imagen no es secuencial o lineal, como lo es el procesamiento del texto escrito, y hay interacciones entre las imágenes y el texto que no son fáciles de analizar. No hay un procedimiento de lectura de imágenes que pueda enseñarse como se enseña la alfabetización. Siento preocupación cuando se habla de leer imágenes o situaciones, como si la lectura fuera el paradigma de todo entendimiento. Es una metáfora: no se leen las imágenes, las imágenes se comprenden, se analizan, se perciben, se sienten. Decir que las leemos es una manera de hablar que obstaculiza. Las imágenes funcionan de la misma manera en diferentes culturas, y niños que no hablan el mismo idioma pueden comprender la misma imagen. Hay fenómenos que son específicos de la imagen. Yo puedo leer un libro del siglo XVIII con el sentimiento de que hay una continuidad entre esa escritura y la actual. Pero la forma en que están ilustrados los libros del siglo XVIII no tiene nada que ver con la ilustración de los libros actuales. Para la educación esto es un problema porque no hay tradición en la escuela de una cultura de la imagen que no sea una ilustración de lo escrito. En la escuela primero está lo escrito y la imagen aparece como un complemento para adornar, mientras que en la vida no es así.¿Sólo esa función cumple la ilustración en los libros escolares?Hay una evolución desde fines del siglo XIX, con la creación de la escuela republicana -con Sarmiento, aquí en Argentina, y Jules Ferry en Francia; la historia de la creación de la escuela republicana en Argentina y en Francia se parece mucho. En ella, lo prioritario es el texto y las imágenes están para fijar la memoria, utilizando también la emoción en la representación de los próceres de la patria. El libro de Héctor Rubén Cucuzza "Yo, argentino. La construcción de la Nación en los libros escolares (1873-1930)" muestra que ante los próceres que marcaron la historia -que es como la historia de los santos que marcaron la historia de la Iglesia- hay un relato mítico que necesita imágenes, porque ellas fijan la representación de los héroes que jalonan el relato del texto. También los textos de ciencias tienen imágenes.Pero es distinta la ilustración de esos libros escolares que quieren dar una idea del discurso científico con lecciones sobre el agua, el aire o la circulación de la sangre. Se ilustran con esquemas. Los chicos tienen que reproducir el esquema de circulación de la sangre, por ejemplo, mientras que no se les pide que dibujen al prócer. Hay una introducción al gesto científico de representación abstracta de la realidad, la que parece aportar una verdad invisible. En libros escolares muy simples aparece la representación de la variedad de los discursos que existen en el mundo científico. En geografía es el mapa, y en la escuela cada disciplina científica está marcada por un tipo de uso diferente de la articulación imagen-texto. La alianza imagen-texto funciona como un indicador disciplinario, y los chicos saben de inmediato, al abrir un libro, en qué disciplina están, aunque no sepan leer. La escuela encontró un medio muy eficaz para darles a los niños una clasificación de los saberes.¿Hoy los chicos no se entusiasman con la lectura?Parece que no, pero tampoco en el pasado, ¿no cree? En definitiva, habría que probar que la lectura no entusiasma a los chicos hoy y que los entusiasmaba ayer. No hay que mezclar los recuerdos nostálgicos de los amantes de los libros con la realidad de la generación anterior. Yo no tengo la sensación de que en la generación de mi abuela había entusiasmo por los libros. Existía mucha desconfianza respecto de los libros y cuando a las chicas les gustaba leer, se pensaba que eran malas amas de casa y madres y que perdían el tiempo. Había desconfianza hacia los libros en los sectores populares; los consideraban pasatiempo de ricos. Y la mayoría de la gente no leía, salvo el diario para saber las noticias locales y quiénes habían muerto, pero no se tenía la idea de que a uno le faltaba algo cuando no leía. Esto se ha olvidado. Se tiende a reconstruir el pasado con la cultura de las clases medias, que son las clases que enseñan. La extensión de la alfabetización, ¿generó más lectores?Se esperaba, con la generalización de la alfabetización y de los estudios prolongados, un aumento del número de personas que irían a bibliotecas, comprarían libros y leerían. Cuando eso se volvió posible -con los libros de bolsillo y los diarios accesibles- llegó la revolución tecnológica de la televisión y después Internet. ¿Y qué puede hacer la escuela en esa batalla?La escuela está tironeada por dos objetivos: existe para desarrollar una cultura general, científica y literaria, pero debe preparar a los chicos para el mercado de trabajo, algo que nunca antes había tenido que asumir. La cuestión del mercado laboral dependía de una formación profesional o de la demanda local, pero no era rol de la escuela preparar a los niños para oficios, simplemente porque la mayoría de los oficios no requería saber leer. En la actualidad, todos los oficios, aun los de bajo nivel de calificación, exigen el conocimiento de la lectura y la escritura. Un ejemplo: en los hoteles Accor, una cadena internacional, el personal de limpieza tiene un protocolo de 40 ítems para verificar. Cada vez que entran en una habitación, deben ver si funciona la luz, etc. Es una lista escrita y se debe tachar con una cruz. Una mujer que no sabe leer y escribir no puede ser mucama. Eso era impensable antes, cuando para las tareas manuales se requería fuerza de trabajo, no competencia de lectura. ¿Cómo afecta esto a los maestros?Los docentes no desean quedar sometidos a la demanda económica, pero saben que los chicos vienen a la escuela también con una expectativa de inserción social y de éxito en el mercado laboral. Esos imperativos económicos pesan y, como consecuencia, los imperativos culturales de la escuela quedan un poco como de lujo. Se duda: "¿Es necesaria la poesía en la escuela?" Esto trae un problema de identidad cultural en los docentes porque no eligieron la profesión con esa perspectiva.

Copyright Clarín, 2009.

          Dobre wyniki Epigonu. Firma poprawia przychody ze sprzedaży   
Ubiegły rok był udany dla Epigonu. Spółka, której 90 proc. akcji należy do Morpolu, znacząco poprawiła przychody ze sprzedaży - wyniosły one blisko 169 mln zł wobec 126,5 mln zł w roku 2014.
          Presunta explosión de un iPhone 5 en China   
Una joven china ha sufrido graves heridas en el ojo a causa de la explosin de su iPhone 5 tras realizar una llamada telefnica. Apple se ... tags: accesoriosaccidenteapplecargadorChinaexplosiónexplotaPresunta explosión de un iPhone 5 en China
europapress
          Re: Meet The Big Brother 19 Houseguests – Cast Bios & Pics   

Of course two token black people and 1 asian every year but lets definitely have about 8 white people smh


          loirona gatinha cheirando lança perfume no iate   
loirinha, puta, safada, loira, esposa, funk, vagabunda, namorada, deliciosa, rebolando, vadia, corno, rebola, barco, sertanejo, iate
          Watch Neill Blomkamp’s Firebase, the 2nd Oats Studios Short   

Watch the full Vietnam-set sci-fi short now!

The post Watch Neill Blomkamp’s Firebase, the 2nd Oats Studios Short appeared first on ComingSoon.net.


          malu na web cam   
teen, realamateur, webcam, teta, gostosa, safada, ninfeta, tetona, tesuda, amador, seios, net, peito, caiu, malu
          deliciosa tocando uma siririca   
sexo, loira, buceta, na, ninfa, famosas, coroa, vadias, ruiva, exibicionista, xoxota, mulada, eios
          biscatees se fazendo sexo delicioso   
gostosas, lesbicas, gatas, fudendo, vadias, sapatao, loucas
          vacas desfrutando cassetes deliciosos   
fucking, sucking, huge, blowjob, slut, bigcock, boquete, brazil, brasil, chupando, gostosos, machos, trepando, fodendo, dotado, pauzudo, fatcock, mayara rodrigues
          suruba gata com essas vagabundas   
gostosa, mulher, seios, peitos, deliciosa
          Un fiore stupendo   
Un'ode ad una meravigliosa ragazza, la più bella, affascinante, creatura di sesso femminile.
          Feijóo remarca Galicia como "nacionalidad histórica" y defiende "perfeccionar" el Estado autonómico sin "liquidarlo"   

El presidente de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha remarcado que la Constitución, el Estatuto y el pueblo gallego "consagran" a Galicia como "nacionalidad histórica" y, aunque ha admitido que el Estado autonómico es "perfectible", ha rechazado su "liquidación irreflexiva" o priorizar debates nominales que "ensombrezcan" cuestiones "más relevantes" como la solidaridad entre territorios.


          Feijóo remarca Galicia como "nacionalidad histórica" y defiende "perfeccionar" el Estado autonómico sin "liquidarlo"   

El presidente de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha remarcado que la Constitución, el Estatuto y el pueblo gallego "consagran" a Galicia como "nacionalidad histórica" y, aunque ha admitido que el Estado autonómico es "perfectible", ha rechazado su "liquidación irreflexiva" o priorizar debates nominales que "ensombrezcan" cuestiones "más relevantes" como la solidaridad entre territorios.


          cuzão branca dando em casa   
anal, doggystyle, pov, sexo, vaginal, gozada, grande, dando, amadora, rabuda, casa, em, deliciosa, rola, rabo, branco, dura
          Porque o Desenvolvedor de A Way Out falou uma verdade que foi um “acerto crítico” no ego dos usuários de console   
Nos últimos dias publicamos uma matéria, onde um dos criadores de A Way Out, comentou em entrevista que um Playstation 4 parecia um PC de 5 anos trás. Vivemos um momento onde a mídia de games é extremamente desonesta, parcial e repleta de “filtros” para que protejam esta ou aquela desenvolvedora, geralmente é para não...
          Jogamos Wonder Boy: The Dragon’s Trap   
Wonder Boy: The Dragon’s Trap, ou “o melhor remake de um jogo clássico já feito” (como apelidei carinhosamente) se destaca em uma época com tantos remaster/remakes e outros vários “re’s” no mercado. Wonder Boy é originalmente uma franquia da SEGA, que conta com 6 jogos para Arcade, Master System e Mega Drive. O jogo em questão...
          esporrando dentro da Casadinha deliciosa perfeita   
wife, linda, gostosa, mulher, esposa, namorada, gozando, perfeita
          comendo o rabão apertado da thais vieira   
gostosa, mulher, peitos, comendo, vieira, deliciosa, rabo, thais
          adriana safada dando para varios em ritmo do funck chupa da o tóba e mais   
e, da, o, safada, para, dando, do, adriana, funck, em, chupa, rabo, mais, ritmo, varios, mclx, extracaseiras
          loirinha dando o cuzinho delicioso   
asshole, sex, pussy, pelada, nua, cuzinho, delicioso
          Try, Try Again...   
I've been making chocolate professionally for about 25 years.  It's not a big fat brag, it's just what I do.  You'd think I'd have it down by now. That's what I think most of the time.

I've had it in my head to bring back an old favorite, Figaro, to the shop.  It's been in my head for a few months now.  I just could never find the time, it seemed. I realized at the start of the week that in fact, that wasn't true.

I was nervous.

I hadn't made it in years, maybe a decade.  I have shadowy memories of it only being partially successful.  After I had made it a few times, I still didn't feel like I owned the recipe.  It harshed my candyland mellow, and eventually I dropped it from our repertoire.

I'm old enough that I don't like not being an expert at my job.

I've got a birthday coming.  Such stupid thoughts in the face of another ring around the sun, said I!

I got all the ingredients last week, and then I put it off again, until just yesterday.  I'll tell you what: when I flubbed the first batch, I wasn't surprised at all.  Not a whit! Don't get me wrong, it was super tasty.  Just wrong.  In lots of ways.
So pretty. So wrong.

After retreating into my office to do some non-threatening paperwork, I thought about it some more. Double checking my math, my ratios.
The thing about making a mistake in chocolate (especially Figaro), is that it's costly, and I dislike wasting money almost as much as not being an expert. Double whammy, mammy, get on your horse and ride!

And so I did.


Figaro?  You're MINE now.

Second time was a charm, but the best part of the whole process was having a laugh at myself and who I think I am sometimes.  It's got me all jazzed up to make some more mistakes.  We're just heading into a fairly predictable summer season; there's plenty of time and space to work on some new ideas.

Or maybe just make some of the things I love best.


Did I ever tell you how much I love torrone?


Stay tuned.  Who knows what could happen next.

xxx
your flawed, but devoted, chocolatier.



















          The Five Steps of a Successful SEO Strategy   
One of the most reputed terms associated with the popularity index of your webpage or website is the order of preference and selection of a successful SEO strategy. This will no doubt, give the website a huge boost to the selected portfolio of your website. For effective implementation of the strategy, you should be quite known to various steps and tips related to the same and thus, it becomes very effective and reliable tool to promote your business and marketing trend over the internet. Certain steps and tips are mentioned below for your guidance that will definitely help you.

1.The owner should completely and comprehensively analyze the nature of website he is willing to optimize. No doubt, a detailed study of the various aspects like the contents, layout, web design, materials and promotional campaigns related to the same will effectively constitute a better and successful SEO strategy. You will make comparison of back links, portfolios of interest, enlisted directories to the corresponding company or website, web traffic and drawbacks which your website possess so that you may try your best to add the lacking criteria to your website.

2.Further, you will have to keep an eye on your competitors and other websites which are related to your topic of interest. You may decide your competitor by measuring the target audience capacity it has and various other factors to consider. You can use the comparative study to share a common link with the competitors at the earliest.

3.See, this step corresponds to a detailed study of the successful SEO strategy which must be done to your website. A comparison to your competitor and thorough analysis of your website features will give you much needed idea about the prospects and expectations of online visitors. No doubt, this will help you in improving the web traffic and thus, internet sale.

4.The most important step in pursuing the SEO plan for your website is the authentic and robust implementation of the ideas and strategies which you have gathered with the above mentioned three steps. In fact, a wrong implementation of the analysis and collected data will make all the previous efforts fruitless. Your precious time and research will go in vain. Hence, implementation of the steps and analysis data is essential.

5.Well, coming to the last and next step it is the time of thorough assessment of the results which you are receiving after the implementation of successful SEO strategy.
          The Real Secret of Cambodia’s Mythic Warrior: Archaeological Insight   
By Kent Davis
Originally posted at http://www.devata.org/2012/03/the-real-secret-of-cambodias-mythic-warrior-archaeological-insight/

…like a good Indiana Jones movie, the real story of this lost treasure began with a flash of archaeological insight in a remote Asian jungle half a world away….

Koh Ker, Cambodia – Protests from the Kingdom of Cambodia recently halted the multi-million dollar Sotheby’s sale of an ancient stone statue with the support of the United States government. When the Cambodians sought help bringing the thousand-year-old Khmer statue back to their country the New York Times ran a detailed article entitled “Mythic Warrior Is Captive in Global Art Conflict.”

10th century Cambodian sculpture previously scheduled for a multi-million dollar Sotheby’s sale.
Their investigation reveals that the legal and moral issues surrounding the ownership and sale of ancient art are quite complex. In this case, one generous art collector may actually provide a positive solution. But like a good Indiana Jones movie, the real story of this lost treasure began with a flash of archaeological insight in a remote Asian jungle half a world away.

Mystery of the Missing Men of Koh Ker

One thousand years ago, the Khmer Empire ruled most of what is now Southeast Asia from its capital in Angkor. During their heyday, the architecturally and artistically sophisticated Khmer people created some of humanity’s most extraordinary stone temples and statues. Apart from a few stone inscriptions, however, no written records of the civilization survived. Out of necessity, archaeologists have had no alternative but to piece the story of the Khmer people together, clue by clue and stone by stone.

Rising above 30 meters in height, Koh Ker’s central temple-mountain of Prasat Thom was built 100 years before Angkor Wat. Photo: Khmersearch, Panoramio.
Early in the 10th century (for reasons that are still unclear), King Jayavarman IV and his son Harsavarman II relocated the empire’s capital from Angkor to an isolated plateau 100 km to the northeast. There they built the city of Koh Ker, a huge new complex of temples and shrines, where they established their throne for a brief 16 year period (928-944 AD). Like all great Khmer cities, Koh Ker was ultimately abandoned and swallowed up by the jungle. The rediscovery of the Khmer civilization by Westerners didn’t begin until French explorers arrived in the second half of the 19th century.

In 2007, stone conservator Simon Warrack was working with the German Apsara Conservation Project (GACP), a scientific organization that had been doing critical restoration on Angkor Wat temple for more than a decade. In May, Warrack took a side trip to the Koh Ker site (Google Map link) to consider future conservation needs there.

At Koh Ker, Warrack noticed two distinctive pedestal platforms in the first enclosure of Prasat Chen. There, by the west gopura (an entry structure), he saw the feet where two statues had clearly been broken off. But the gods that once stood there were nowhere to be found. The mystery sparked his imagination.

The two Koh Ker pedestals as Warrack found them at Prasat Chen in May 2007. The pedestal circled in red shows a fabric section still attached in the center.
Virtually Connecting Ancient Dots…and Stones


From my own research cataloging the devata of Angkor I can attest that field work is generally hot, uncomfortable and distracting. Almost all of my discoveries happen at my desk in Florida examining photos taken weeks or years before at remote locations. Warrack continued his search in similar fashion.

The Norton Simon dvarapala featured in “Adoration and Glory”, p. 149
He pondered the distinctive bases and began searching for photos in books and research archives. Finally, he found a possible solution. In “Adoration and Glory – The Golden Age of Khmer Art” by Emma Bunker and Douglas Latchford one image stood out. It showed a figure identified as a dvarapala (guardian) at the Norton Simon Museum in Pasadena California. That statue was missing its feet, but many are. The key to solving this puzzle was the unique tail at the bottom of its clothing element. After scanning images and digitally combining them Warrack confirmed the close match between the two fragments.

Warrack’s 2007 digital superimposition of the base and body of the Koh Ker statue.
Warrack immediately wrote a short paper to seek opinions from others in the field of Khmer studies. He forwarded copies to friends and associates as well as to key authorities including the APSARA Authority, which manages the Angkor region’s heritage assets; the Ministry of Culture and Fine Arts in Phnom Penh; and the École française d’Extrême-Orient (EFEO), a French organization dedicated to Asian studies that has been active in conservation efforts at Angkor since 1907. I met Simon in 2007 shortly after his find and the photos above come from the original article he shared with me.

Everyone who saw his image realized the importance of this observation. Determining the original location of displaced objects can be a huge help in interpreting their meaning and significance within the context of an ancient civilization. The record shows that the Norton Simon piece was acquired legitimately and is on public display for educational, artistic and cultural appreciation. But not all art ends up this way. Much of it disappears into private collections, out of view.

Such was the case of the complimentary statue that stood face to face with this one more than a thousand years ago at the Khmer capital of Koh Ker.

Sotheby's twin Khmer warrior. Note the unbroken base of the fabric tail.
The Long Lost Twin Reappears

In the summer of 2010, a “noble European lady” contacted Sotheby’s to discuss the sale of a “spectacular tenth-century Cambodian sculpture, 160 centimeters in height and exceptionally well carved.” Word got out quickly to the worlds of art and archaeology. When pictures began to circulate it was instantaneously clear that this was the long-lost companion to the statue Warrack had connected to the Norton Simon Museum three years earlier.

Meanwhile, in New York, the matching sculpture was estimated to sell for millions of dollars. According to the owner’s records, she legally acquired the piece in 1975 from the now-defunct London art dealer Spink & Son. The Norton Simon Museum also acquired their piece that year. Some evidence suggests that both statues left Cambodia in the late 1960s, but exactly when and how that happened, and who arranged it, is unknown.

Paraphrasing Sotheby’s Senior Vice President Jane A. Levine, the New York Times article stated “Ms. Levine countered that the statue could have been removed any time in its thousand-year history, and said the word ‘stolen’ was often ‘used loosely.’ ” Meanwhile, Christie’s auction house acquired Spinks in 1993 and claims that the 1975 records of the statue’s origin are “no longer available.”

Regardless of the lack of facts, the ownership of both statues seems quite legal under international laws. Which brings us to a question at the heart of this matter.

Who Should Own Historical Art?

An idealistic answer is “humanity” but even this dream can have unexpected consequences as we’ll discover below. My personal goal would be for historical assets to be accessible to everyone who wants to respect them, preserve them, appreciate them and learn from them. But this philosophy wouldn’t get me through the front door at most of the world’s public institutions holding these assets (let alone to private collections).

Most of us are fortunate enough to live in a free society. We can buy, sell and own personal property within the law. The laws protecting heritage assets have evolved considerably over the past few decades, and they continue to do so. But the fact remains that countless artifacts were legally acquired by collectors (“noble ladies” included) as well as public museums since the beginning of time. Isn’t it their right to display, use and sell their property as they see fit?

Let’s consider some difficult questions raised by recent news:

The taller Buddha of Bamiyan before and after destruction. Photo: Wikipedia.
1. Can a government or private entity decide to demolish old structures? This happens every day in every city around the world. Sometimes historical societies rally to save a site. Sometimes they can’t, as seen in the shocking annihilation of the Buddhas of Bamiyan. Was that government right? Were those people right? And who are you to judge? Do you live there?

In Sarasota Florida some local groups rallied to have this mural erased from a shop.
2. Can a government or private entity destroy something offensive or blasphemous to their values or religion? How far does freedom of expression go? This Yale article discusses the destruction of Buddha images in the Maldives. But it also mentions things like Henry VIII’s systematic destruction of all the monasteries in England, Wales and Ireland. Near my home in Sarasota Florida a debate has run for months about erasing a mural that may promote gangs. Acts of artistic control and destruction happen all the time.

Sunken treasure found by Odyssey Marine 1700 feet deep in the Atlantic Ociean.
3. Can a private group use its own funds to recover or preserve historical objects that were clearly abandoned by the original owners hundreds or even thousands of years earlier? In other words, does everything actually belong to some hypothetical “rightful owner”? And who owned these things before them? Odyssey Marine Exploration in Tampa Florida just got a harsh lesson in how arbitrarily this question can be answered. Odyssey spent years working to locate and salvage a ship in international waters off the coast of Portugal. It lay, unknown and untouched for two centuries in 1700 feet of water. US courts just ruled against Odyssey and returned all the artifacts to Spain.

Ironically, that silver and gold was mined in Peru by peasants working under slave-like conditions. Peru, of course, came under Spanish control in the 16th century when conquistadors brutally subjugated the Inca civilization in their quest for territory, power and treasure. But to the US courts, 200 years of ownership was enough to confiscate assets for an “original” owner…but not 400 years. Peru’s claim to the artifacts was ignored.

On the other side of the gold coin, salvage operations generally destroy much of the archaeological evidence that exists on a wreck site. I took an archaeological research diver workshop at a Florida galleon site, and I’ve also had the privilege of discussing this topic with the father of underwater archaeology, George Bass. I am quite opposed to the wholesale destruction of history to recover precious metals on land or at sea.

But in this case, Odyssey Marine consistently gathers a lot of archaeological data from their sites. And is it reasonable to ask when and how carefully archaeologists would be excavating this particular site more than half a kilometer deep? It seems we can all learn much from Odyssey’s digital photos, detailed site maps and the thousands of objects recovered. More than we would have known if the site was never found. Now the responsibility falls to Spain to educate and inspire us with their recovered objects. The world watches.

The “Angel of Beng Mealea” - March 5, 2006 and February 12, 2007.
4. Do poor people have the right to take abandoned objects from public places just to survive? I wrote about my own painful experience with this at Beng Mealea in this article “Death of an Angel.”

There are countless examples. There will be countless more. Each situation is different. Right and wrong are not always clear. And certainly never appear the same to opposing parties in a disagreement.

Back in 2008 I bought a used car legally. But what if the original owner (or the factory, or the country where it was built) tried to reclaim it because “I parked it too long” or “I wasn’t taking care of it” or “they want to study it” or “it belongs in the original place”? I can’t say I’d be too happy.

But there are solutions to these issues…as there are to most human conflicts: communication, empathy and diplomacy. Fortunately, a combination of these factors may lead to a resolution to the quandary of the Sotheby’s statue sale.

Collectors Who Share

Cultural sensitivity about who historical objects should belong to is a fairly new concept. As noted above people have the right to own private property. This has been going on for a long time. Humans are an acquisitive species by nature.

It’s worth noting that some of the most successful “acquirers” (Rockefeller, Carnegie, Warren Buffett and Bill Gates come to mind) have also proven themselves as some of our most generous givers. And some art collectors have proven themselves in this way, too. After a lifetime of actively hunting, obsessively gathering and painstakingly preserving the rare objects they crave…many end up donating their collections to public institutions.

In the world of Khmer art, Douglas Latchford, co-author of “Adoration and Glory” with art historian Emmy Bunker, is one example. He began collecting Khmer artifacts 56 years ago (1956). Over the years he and his friends have shared financial gifts with the National Museum of Cambodia. More significantly, he is the museum’s biggest contributor of artifacts (read more about Douglas Latchford on KI-Media).

Now another collector may assist with a solution to the thorny situation of the Koh Ker statue at Sotheby’s.

Dr. István Zelnik, founder of the Gold Museum in Budapest, Hungary.
During the 1970s, Dr. István Zelnik served as a Hungarian diplomat in Cambodia, Laos and Vietnam. Like many passionate collectors he invested his money in rare books, antiques and works of art. Motivated by a love of art and curiosity about the objects he found, he became an increasingly sought after consulting expert for museums and archaeologists around the world. In 2011 his dreams culminated with his greatest achievement: founding the Zelnik István Southeast Asian Gold Museum in Budapest Hungary.

In a statement to the New York Times Dr. Zelnik expressed the possibility that he may purchase the statue for donation to the people of Cambodia. A generous, diplomatic and expedient solution in our complex world. The owner would be compensated for her private property, huge amounts of time and money would not be wasted on legal litigation, and the people who respect and admire the art of the Khmer people could once again see this expression of creativity in the land where it was born.

I wish him success and encourage him along with Mr. Latchford and other collectors to continue sharing the objects of their passion with the world.

The two mythic Cambodian warriors as they one faced each other at Koh Ker. Below, Simon Warrack asks if they can one day be reunited?
Could Two Ancient Brothers Meet Again?

To conclude this article I contacted Simon Warrack to ask his current ideas about the ownership of historic art. Here’s what he had to say:
“The concept of “ownership” may be the wrong place to start when considering important objects. It is the value and significance of an object that should be thought of first, rather than who it belongs to.

”The questions should really be about the object itself, not who it belongs to. Where is the object best valued? Where is it best appreciated? Where is it best understood? Where is it best conserved?

“Who an object belongs to should be secondary. As one of my colleagues observed ‘Objects are not important because they are in museums. They are in museums because they are important.’ The object itself is the important factor, not the museum that possesses it.

“After finding the empty pedestals seven years ago actually seeing both Koh Ker statues is remarkable. The possibility now exists that, one day, they may be reunited.

“Today, I called HE Hab Touch to ask his opinion on this matter. He is optimistic but noted that at this early stage no decisions or agreements are in place. However, Cambodia is ready and there are at least two suitable, secure locations where the pieces could be located for public appreciation. In the National Museum, of course, but plans are also being made for a museum at Preah Vihear, the same province where Koh Ker is located. There, the museum will become a gateway to the World Heritage Site and these figures could, once again, provide a wonderful center piece to welcome visitors from around the world.”
Simon closed by mentioning a concept from the book, Who Owns Antiquity by James Cuno. Cuno observes that national museums in wealthy nations host “encyclopedic” collections of objects from around the world, while national museums in less wealthy countries host indigenous local art relating to their own history.

He suggests that the global exchange of art would be a good direction to head in. Just as it is good for a child in Pasadena to experience the art of Cambodia, wouldn’t it also be wonderful for a child of Cambodia to see pieces of American history? Or the creations of Greece, Rome, Egypt, Mexico, etc.?

With communication, empathy and diplomacy we can all grow and learn.

          BOSCH SMI68L05EU beépíthetõ mosogatógép 12 tks (új, szépséghibás) 3 év garanciával! - Jelenlegi ára: 104 990 Ft   
BOSCH SMI68L05EU beépíthetõ mosogatógép 12 tks
(új, szépséghibás)
3 év garanciával!
"Miben rejlik a szépséghiba?
Termékeink 99%-ának mindössze néhány hajszálkarcolás a szépséghibája, melyek főleg a termék oldalán, esetenként frontján találhatóak. Kiemelten figyelünk arra, hogy termékeinken ne legyenek horpadások, nagyobb zúzódások, melyek már túl nagy kompromisszumot jelentenének esztétikailag. "
Termékleírás:
Energiaosztály: A++
Terítékek száma: 12
VarioFlex kosár és VarioDrawer fiók: több hely, nagyobb kapacitás.
VarioSpeed: elmosogat fele idő alatt, ugyanakkor a mosogatási és szárítási eredmény tökéletes marad.
AquaStop: 100% élettartam garancia vízkárok ellen.
Üvegvédelmi rendszer: különösen óvatosan bánik az érzékeny üvegekkel.
Felépítés: Beépíthető készülék
Tisztítási hatékonyság: A
Programok száma: 6
Programok: intenzív 70 ° C, automata 45-65 ° C, eco program 50° C, kímélő 40 ° C, gyors 45 ° C, előmosogatás
Állítható magasságú felső kosár
Különleges jellemzők:
VarioFlex, AquaStop, VarioSpeed, rejtett fűtőelem, 3-szoros vízvédelem 24h, IntenzívZóna, ActiveWater vízrendszer, DosierAssistent - új mosogatószer adagoló, EcoSilenceDrive - csendes BLDC motor, AquaSensor - Töltöttségszenzor, auto 3in1 funkció, AquaMix - üvegvédelmi rendszer
Mosogatási hőmérsékletek száma: 5
Öntisztító szűrő
Maradékidő kijelzés
Sóhiány kijelzés
Öblitőszerhiány kijelző
Vízfogyasztás: 10 l
Referencia program hossza: 210 perc
Referencia program: ECO
Teljesítmény: 2400 W
Méretek (Szé / Ma / Mé): 598 mm x 815 mm x 573 mm
Súly: 38 kg
Szín: Fehér
Állítható lábak: csak első
Kábelhossz: 175 cm
Vízbeeresztő tömlő hossza: 165 cm
Éves energiafogyasztás: 262 kWh
Éves energiafogyasztás kWh/év
Éves vízfogyasztás: 2800 l
Éves vízfogyasztás liter/év
Szárítási hatékonyság: A
Zajszint: 46 dB
Tekintse meg többi termékünket lejjebb görgetve Vatera galériánkban!
BOSCH SMI68L05EU beépíthetõ mosogatógép 12 tks (új, szépséghibás) 3 év garanciával!
Jelenlegi ára: 104 990 Ft
Az aukció vége: 2017-06-29 00:09
          Nueva propuesta a los gremios docentes   
El Gobierno de la provincia de Buenos Aires hizo una nueva propuesta a los gremios docentes, se trata de un ofrecimiento superador a todos los anteriores que incluye un aumento para este año de un 21,5% más la cláusula gatillo y una compensación de 2,5% por el año 2016. 

La reunión se llevó adelante hoy en el ministerio de Economía de la provincia de Buenos Aires y contó con la presencia, en representación del Ejecutivo bonaerense, del ministro de Economía, Hernán Lacunza, de su par de Trabajo, Marcelo Villegas y del Director General de Educación, Alejandro Finocchiaro. 

El aumento es en dos tramos: 11% en abril (retroactivo a enero) y 10,5% en septiembre. De esta manera, el salario inicial (1 cargo de 4 horas, sin antigüedad) pasa a ser $12.151. El salario promedio pasa a ser $ 23.352.

Los representantes de los gremios docentes tomaron la propuesta y se comprometieron a responder el próximo martes.


          Más luminarias para Quilmes   
El intendente de Quilmes, Martiniano Molina, firmó un convenio con el ministro de Ambiente y Espacio Público del Gobierno de la Ciudad Autónoma de Buenos Aires, Eduardo Macchiavelli, para incorporar más de 3 mil luminarias en el distrito. 
“Agradezco el apoyo del Jefe de Gobierno de la Ciudad, Horacio Rodríguez Larreta, ya que esta acción nos permitirá reforzar la iluminación en los barrios de Quilmes que más lo necesitan”, indicó el jefe comunal.
Molina concurrió al encuentro acompañado del secretario de Servicios Públicos, Sergio Chomyszyn, quien detalló que “se trata de luminarias que se recambiaron y se repararon por completo en la Ciudad. Sin lugar a dudas, representan un aporte fundamental al esquema actual de alumbrado público”.

          Course Review: Sagebrush Golf and Sporting Club (Merritt, BC)   
Course Review: Sagebrush Golf and Sporting Club Designers: Rod Whitman, Richard Zokol, Armen Suny Few courses in Canada have been so widely anticipated “ and viewed as such precarious ventures “ as Richard Zokols Sagebrush. Okay, maybe Tom Fazios Coppinwood had more hype, and I think most people heard Tobiano would be special, and clearly […]
          chupada delicioso para o maridão niterói rio de janeiro amador   
anal, facial, amateur, teens, brazil, safada, novinhas, casal, esposa, foda, funk, famosas, suruba, carro, amadoras, corno, mato, favela, caseiras
          ap. 3 camere, decomandat, spatios, insorit, imbunatatiri, centrala termica, etaj 4, mansardat,    

Apartamentul are patru etaje cu cate doua apartamente pe nivel, Casa scarii este curata, bine ...
          Work in the digital economy in 2030   
On 20 and 21 June 2017, the ETUI Foresight Unit organised its first prospective seminar on the theme "Work in the digital economy in 2030". For two days, some twenty researchers, mainly academics but also from trade unions, from different countries of the European Union and experts in the fields of digitisation of the economy met in Brussels, at ETUI's premises, to discuss and debate possible scenarios.
          boquete delicioso   
boquete, bbw, gozada, porra, gordinha, tarada, chupada
          boquete delicioso   
amateur, boquete
          boquete amador delicioso   
blowjob, amateur, boquete, gostosa, amador, caseiro
          Freddie Mercury – promotional video ‘I’m Going Slightly Mad’ at Limehouse Studios, London in February 1991   
Filed under: Photos Tagged: 1991, 90's, early 90's, Freddie Mercury, I'm Going Slightly Mad, I'm Going Slightly Mad Photo Session, Innuendo Album, Limehouse Studios, making of I'm Going Slightly Mad, Photo, Photo Session, Queen
          Compuware impulsa los entornos mainframe en las empresas   
El último lanzamiento de la compañía ayuda a simplificar y acelerar los cambios en los sistemas de registro.
          chupada delicioso   
boquete, gostosa, deliciosa, mulheres
          boquete da vizinha coroa deliciosa   
amateur
          boquete delicioso   
um, sendo, por, safado, chupado, tesudo
          vadia putinha e deliciosa   
hardcore, interracial, blowjob, brunette, blackcock
          Comentario en PISCINA EN PEQUEÑOS ESPACIOS por agropromnika.dp.ua   
Wonderful, what a weblog it is! This web site gives helpful data to us, keep it up.
          Comentario en PISCINA EN PEQUEÑOS ESPACIOS por Despicable Me 3 Full Movie   
At that time, production was practically completed.
          Comentario en PISCINA EN PEQUEÑOS ESPACIOS por m.conyerscherryblossomfest.com   
When done, the software can be removed in only a few seconds. The membership is free, signing up is hassle free and the players earn points for every hour of the play. Traditionally, these games have offered some of the most in-depth gambling experiences outside of going to a real casino.
          Comentario en PISCINA EN PEQUEÑOS ESPACIOS por baby high chairs   
I was curious if you ever thought of changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better?
          Comentario en PISCINA EN PEQUEÑOS ESPACIOS por onlinelearningdiscount.com   
It's actually a nice and helpful piece of info. I am glad that you shared this useful information with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.
          Comentario en PISCINA EN PEQUEÑOS ESPACIOS por hoc lam mong   
Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something enlightening to read?
          gabriela rios   
brazilian
          Apple представляет Clips — новый интересный способ создания впечатляющих видео в iOS   
none
          cavala deliciosa fazendo sexo   
tattoo, brazil, brasil, na, gostosa, net, cavala, caiu
          iOS 11 с новыми мощными функциями выходит этой осенью   
Сегодня компания Apple представила iOS 11 — крупное обновление самой передовой в мире мобильной операционной системы, которое включает новые возможности и сотни новых функций для iPhone и iPad и станет доступно уже этой осенью.
          Puigdemont denuncia que la Fiscalía actúa contra el 'procés' al servicio de algunos grupos políticos   
La Guardia Civil lleva semanas interrogando a funcionarios de la Generalitat de Catalunya que...
          Новые музыкальные приложения от Apple превращают устройства iOS в портативные студии для музыкантов и диджеев   
none
          Aviso especial verano   
Buenos días peña, os confirmamos que en quimera también hace mucho calor y que llegan ganas de descansar un pokito de tanta actividad, aprovechando ke muchxs vais venís y  que los colectivos se diluyen en las aguas de los rios.. Queremos hacer valoración de nuestro trabajo y  frenar tanta actividad durante este tiempo: mantener el […]
          Apple открывает первый европейский центр разработки приложений для iOS в Италии   
none
          VAGAS AUXILIAR DE MONITORAMENTO -SANTOS-SP   

Ensino Médio completo, possuir curso de CFTV, experiência na função. Vaga exclusiva para portadores de deficiência. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post VAGAS AUXILIAR DE MONITORAMENTO -SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          VAGAS DE AUXILIAR DE OPERAÇÕES -SANTOS-SP   

Ensino Fundamental completo, experiência em descarga, movimentação de produtos a granel, limpeza de equipamentos e instalações. Vaga exclusiva para portadores de deficiência. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade.…

O post VAGAS DE AUXILIAR DE OPERAÇÕES -SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          VAGAS DE ATENDIMENTO AO CLIENTE -SANTOS-SP   

Superior completo Coordenação e supervisão da equipe Administração de conflito com cliente Atendimento telefônico pessoal. atualização e transmissão à equipe sobre a legislação de planos de saúde elaboração mensal de relatórios gerenciais. Ter liderança, organização, disciplina, dicção, controle emocional e relacionamento interpessoal. Disponibilidade de acompanhar equipes em outras unidades da empresa. Benefícios: assistência médica, vale-alimentação,…

O post VAGAS DE ATENDIMENTO AO CLIENTE -SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          VAGAS DE CAMAREIRA -SANTOS-SP   

Com experiência na função. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post VAGAS DE CAMAREIRA -SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          EMPREGOS PASSADEIRA – PRAIA GRANDE -SP   

Com experiência e boa produtividade, será cobrado produtividade, porém recompensada por isto. Ter trabalhado em lavanderia será um diferencial. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade.…

O post EMPREGOS PASSADEIRA – PRAIA GRANDE -SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          gata deliciosa boqueteando o amigo na webcam   
latina, blowjob, amateur
          EMPREGOS VENDEDOR(A) -SANTOS-SP   

Com experiência em vendas. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: Escala 6×1 (1 folga por semana) Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post EMPREGOS VENDEDOR(A) -SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          EMPREGO TELEMARKETING ATIVO -SANTOS-SP   

Com experiência na função. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post EMPREGO TELEMARKETING ATIVO -SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          VAGA PEIXEIRO -SANTOS-SP   

Com experiência na função. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post VAGA PEIXEIRO -SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          Apple объявляет о создании нового Центра дизайна и разработок для iOS в Бангалоре   
none
          VAGAS DE REPOSITOR -SANTOS-SP   

Com experiência (FLV – Frios – Açougue). Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post VAGAS DE REPOSITOR -SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          EMPREGOS ZELADOR -SANTOS-SP   

Com experiência na função. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post EMPREGOS ZELADOR -SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          Significado de Susa   
Gracias a la Biblia tenemos una gran cantidad de bonitos nombres y preciosos significados, los cuales muchos padres y madres de todo el mundo eligen para sus hijos. Hoy vamos a comentar otro nombre bíblico que tiene varias variaciones, pero una raíz común. Una vez más, te invito a que sigas leyendo para que puedas […]
          VAGAS DE PORTEIRO -SANTOS-SP   

Com experiência na função. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post VAGAS DE PORTEIRO -SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          Apple представляет iOS 10, самый большой релиз в истории iOS   
none
          Significado de Samira   
Samira es un nombre con varios orígenes y un enigmático significado. Además, es un nombre sonoro y que será perfecto para tu hija si estás pensando ponérselo. ¿Por qué? Descúbrelo en este artículo en el que te contamos todo sobre el significado del nombre Samira.  Que significa el nombre Samira Samira es un nombre con varios […]
          EMPREGO GERENTE – PRAIA GRANDE-SP   

Gerente de Restaurante Com experiência na função. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post EMPREGO GERENTE – PRAIA GRANDE-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          EMPREGOS REPOSITOR -SANTOS-SP   

Com experiência na função. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post EMPREGOS REPOSITOR -SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          VAGAS AUXILIAR DE MANUTENÇÃO PREDIAL -SANTOS-SP   

Com experiência na função. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post VAGAS AUXILIAR DE MANUTENÇÃO PREDIAL -SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          VAGAS COZINHEIRO-SANTOS-SP   

Com experiência na função. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post VAGAS COZINHEIRO-SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          EMPREGOS GERENTE – DUQUE DE CAXIAS -RJ   

GERENTE DE LOJA Com experiência na função. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post EMPREGOS GERENTE – DUQUE DE CAXIAS -RJ apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          EMPREGOS PADEIRO- DUQUE DE CAXIAS -RJ   

Com experiência na função. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post EMPREGOS PADEIRO- DUQUE DE CAXIAS -RJ apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          VAGAS ANALISTA FINANCEIRO-SANTOS-SP   

Com experiência na função. Ensino técnico ou superior completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post VAGAS ANALISTA FINANCEIRO-SANTOS-SP apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          EMPREGOS CONFERENTE – DUQUE DE CAXIAS-RJ   

Com experiência na função. Ensino médio completo. Remuneração: A combinar. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post EMPREGOS CONFERENTE – DUQUE DE CAXIAS-RJ apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          EMPREGOS VENDEDOR EXTERNO – NOVA IGUAÇU -RJ   

Com experiência em venda de seguro de vida com atuação externa, de porta a porta. Ensino médio completo. Remuneração: R$ 1270,00. Benefícios Oferecidos: A combinar. Horário de Trabalho: A combinar. Dias a trabalhar: A combinar. Atividades: As atividades a serem realizadas pelo profissional devem ser com total responsabilidade, eficiência e qualidade. Disponibilidade de início imediato.

O post EMPREGOS VENDEDOR EXTERNO – NOVA IGUAÇU -RJ apareceu primeiro em Emprega Baixada.


          Caño Cristales - El Rio de los 7 Colores Colombia   







Pues no sé si son 5 o 7 colores lo que si les puedeo decir es que es uno de los lugares mas hermosos del planeta y uno mas de los motivos de sentirme orgullosamente Colombiano Carajo!!!


Caño Cristales el río más bello del mundo, según los entendidos se encuentra en el Parque de La Macarena, al suroccidente del departamento del Meta, en Colombia, y comprende los municipios de San Juan de Guaviare, La Macarena y Mesetas.
Por hallarse ubicado en el triángulo marcado por los ríos Guayabero, Duda y Güejar, el territorio de La Macarena abriga un sistema fluvial que drena hacia la Orinoquía Colombiana, constituida por las cuencas de los ríos Meta y Guaviare, afluentes del río Orinoco que nacen en la Cordillera Oriental, y la consolidan con un prodigioso mosaico paisajístico de ríos, caños y  cristalinas cascadas de plata.
Esta inmensa área de praderas, que se prolonga hacia el este, en los Llanos venezolanos, es una de las seis regiones naturales de Colombia.  



Video:http://www.youtube.com/watch?v=UqCZW9N0QjM&feature=related

            http://www.youtube.com/watch?v=bGE0VvQgmIw

Espectaculares fotografias; vale la pena tenerlas en tu pc.. saludos.

Descarga: http://www.megaupload.com/?d=DO9CR0O4

          Naturaleza Colombiana I   
 




Colombia, desde un punto de vista geográfico, posee tres grandes cordilleras, la oriental y la occidental, a las que se une la central, que divide las dos anteriores. En ellas, ríos, lagunas, selva, extensos bosques se funden con las ciudades, los volcanes y las costas del Océano Pacífico y del Mar Caribe. Todo ello forma este paisaje tan increíble presidido por el Pico Cristóbal Colón, en Santa Marta, con 5775 metros de altura.
Si comenzamos nuestro recorrido por la parte oriental, la zona más pegada al Mar Caribe y al Océano Dentro de los ríos de Colombia, también debemos destacar el Río Atrato, el Río Magdalena y el Río Cauca. De los volcanes, debemos destacar el Nevado del Huila, así como el Nevado del Ruiz, y de sus cumbres, el pico Cristóbal Colón, que tiene más de 5700 metros sobre el nivel del mar.

Las zonas geográficas más destacables de Colombia son la andina, la caribeña, la de la Amazonas, la de la Costa del Pacífico y la insular. De todas ellas la andina es la más poblada.

En Colombia, hablar de naturaleza es también hablar del SINAP, o Sistema Nacional de Áreas Protegidas, un área que gestiona el Ministerio de Medio Ambiente, y que cuenta con una red de parques nacionales y naturales que ocupan más de 14% del territorio nacional, donde encontramos parques nacionales, parques naturales, santuarios, áreas protegidas... debemos destacar el Parque Nacional Natural los Nevados en la región de Risaralda. Atlántico, descubrimos tierras planas, llanuras, mucha masa forestal y ríos que fluyen hasta el Orinoco o el Río Amazonas. En esta zona también debemos destacar las pequeñas Islas.

PACK DE 100 IMAGENE DE NATURALEZA COLOMBIANA

http://www.megaupload.com/?d=SXLINR54
          La Plata - Huila   



El municipio de La Plata, ubicado en el departamento de Huila de la República de ColombiaLa ha sido tradicionalmente denominada "La Villa de San Sebastián". En sus moradores está hondamente arraigada la devoción a este glorioso y esforzado martir de la Iglesia Católica: San Sebastián.

Año tra año, los plateños el 20 de Enero, con júbilo celebran la fiesta de su excelso patrono, san Sebastián. Este acontecimiento que congrega a devotos de toda la región, es una hermosa oportunidad para contemplar la figura de San Sebastián con ojos latinoamericanos, a la luz de la palabra de Dios.

PACK DE 74 FOTOS DE ALTA RESOLUCION

http://www.megaupload.com/?d=XIZ52B31


.

          Parque Arqueológico de Tierradentro   

Parque Arqueológico de Tierradentro

El Parque Arqueológico de Tierradentro está localizado en el departamento del Cauca, municipios de Belalcázar e Inzá. Se puede llegar a él desde Popayán (100 km) o vía La Plata (60 km).

Los vestigios arqueológicos son abundantes en la región, incluyen tumbas subterráneas o hipogeos, y estatuas de piedra; se concentran principalmente en cinco áreas localizadas en los alrededores de la población de San Andrés de Pisimbalá.

Tierradentro es única por sus sitios monumentales ubicados en el Alto del Aguacate, Alto de San Andrés, Alto de Segovia, Alto del Duende y El Tablón. Estos sitios conforman el Parque Arqueológico. La topografía del área es quebrada, conserva vegetación primaria en pequeña proporción en los páramos circundantes, y aún existen animales silvestres. En las laderas se observan los pequeños aterrazamientos en donde se ubicaban las viviendas de los antiguos pobladores.


PACK DE 191 FOTOS DE ALTA RESOLUCION

http://www.megaupload.com/?d=BHPMYFIV


.

          Tumbas de San Andres De Pisimbala /Cauca   

Tierradentro paraíso de mágica belleza, territorio de lleno de encantos misteriosos, de lagunas cristalinas, de cascadas fantásticas, de paisajes inolvidables entre fabulosas montañas de cañones abismales. El Parque Arqueológico de Tierradentro está localizado en el departamento del Cauca, municipios de Belalcázar e Inzá. Se puede llegar a él desde Popayán (100 km) o víaLa Plata (60 km).  Los vestigios arqueológicos son abundantes en la región, incluyen tumbas subterráneas o hipogeos, de grandes dimensiones excavados en la roca.  Los hipogeos son tumbas subterráneas que sorprenden por su diseño arquitectónico. Alcanzan una profundidad hasta de 9 metros y están conformados por un pozo de descenso con ingeniosas escaleras que sirven de acceso a la cámara funeraria.

Cita: http://www.facebook.com/note.php?note_id=139452878461



Pack de 58 fotos de alta resolucion


http://www.megaupload.com/?d=KBAKKA8C


.
          Monumentos de la Ciudad de Neiva - Huila   


NEIVA HUILA - COLOMBIA

Fundada en 1612 por Diego de Ospina y Medinilla sobre el fértil valle del Alto Magdalena, a una altura de 442 mt y con una temperatura promedio de 28 grados C. Establecida en la orilla derecha del río Magdalena, también es bañada de oriente a occidente por los ríos Las Ceibas y El Loro. Se considera un importante centro administrativo, comercial y cultural de la región y está catalogada como ciudad universitaria, por sus establecimientos educativos.

LUGARES PARA VISITAR

Edificio Nacional de Correos y Telégrafos. Patrimonio histórico y arquitectónico del Huila y en proceso de declaratoria como monumento nacional. Construido en 1933 bajo la influencia del estilo morisco.
Estación del Ferrocarril. Monumento nacional y patrimonio histórico y arquitectónico del Huila por su arquitectura que data de 1915. Actual sede de la Casa de la Cultura y del Parque Andino, sede de eventos culturales. Está ubicado allí el Parque Mitológico, donde se observan estatuas de los principales personajes de las leyendas huilenses.
Hacienda Matamundo. En la guerra de los Mil Días, sirvió de refugio para los patriotas. Ahora funciona como hostería y su interior es un reflejo del pasado.
Templo Colonial. En uno de los costados del Parque Santander, este templo del siglo XVII conserva originales los pisos de ladrillo, las paredes de tapia pisada, los techos de madera y otros elementos que defienden su importancia histórica.  Catedral Inmaculada Concepción. Patrimonio histórico y arquitectónico del Huila por su construcción de estilo gótico que domina todas las miradas de propios y extraños. Se encuentra en el marco del Parque Santander. Parque Santander. Anteriormente la plaza de mercado y hoy el epicentro de Neiva. En su área se localizan la Catedral, el edifico de la Gobernación, el Instituto Huilense de Cultura, la Biblioteca Departamental, el Palacio de Justicia, el Templo Colonial y el Hotel Plaza. Se destaca el lindo mural alegórico a las maravillas del mundo.  Parque Isla del Moháán. Sobre la avenida Circunvalar con calle 9, a orillas del río Magdalena, este parque de 47 hectáreas permite la contemplación del entorno gracias al sendero que recorre varios puntos de la isla. El paseo es en bicicleta o a caballo y hay la opción de practicar la pesca deportiva o deportes extremos.
Monumento a la Cacica Gaitana. Obra del maestro Arenas Betancourt, que representa el tesón de la cacica, en cuya cabeza se llevó a cabo la rebelión indígena al conocerse la muerte de su hijo Timanco a manos de los españoles. La obra, de 16 mt de altura y 12 de ancho, muestra una cara de amor y otra de venganza. El Monumento a los Potros es un homenaje del mismo escultor al escritor José Eustasio Rivera.

Monumento a La Raza. También del maestro Arenas Betancourt y fue erigido en honor al mestizaje de la región y del país.




Pack de 150 fotos de alta resolucion
http://www.megaupload.com/?d=0KE68BV6




.




          HidroEléctrica de Betania - Huila   




HISTORIA DE LA REPRESA DE BETANIA.

En 1949 una firma capitalina de ingenieros presenta los primeros estudios del proyecto de la represa de Betania y evaluaban sus costos en6 millones de pesos. La junta Centrales Eléctricas del Huila, prefirió seguir adelantando el proyecto de la planta hidroeléctrica del río Iquíra. 1954. El ingeniero Carlos Manrrique natural de Santa fe de Bogotá, gerente técnico de Centrales Eléctricas del Huila, recorre el departamento buscando posibilidades energéticas; y en el informe que hizo a la junta directiva expreso las condiciones especiales que ofrece el río Magdalena en diferentes sitios, pero en especial la Jagua llamada hoy Betania. En 1967 contratan nuevos estudios con la firma Salgado Piedrahita y Escallón del proyecto energético de Betania, pero no dio luz ninguna.  En 1971 - 7 de septiembre, el gobernador del Huila Hector Polanía Sánchez oficialmente informo a la junta Directiva de la Electrificadora las exclusivas posibilidades que se deban para buscar que el doctor Misael Pastrana Borrero, lograra la aprobación y financiación del proyecto de Betania. 30 de junio de 1981 se lleva a cabo la construcción de la represa y fue inaugurada el 4 de septiembre de 1987 por el presidente Virgilio Barco Vargas (Q.P.D).

Entre la dificultad que sé venia estuvo la desviación, hecho importante por que se trataba de detener el Magdalena y devolverlo por el río Yaguará y además enviarlo después por debajo de la montaña.






Pack con algunas fotos prometo subir mas
http://www.megaupload.com/?d=2XKWUC39

.
          Desierto de La Tatacoa / Villavieja - Huila   



DESIERTO DE LA TATACOA

Es considerado como una región semiárida e ideal para el estudio de la observación astronómica. Está ubicado cerca a la zona urbana del municipio Villavieja (noroeste de Colombia), a 38 kilómetros de la ciudad de Neiva. Para acceder al desierto mismo es necesario alquilar unos camperos especiales, que se encargarán de hacer un recorrido por las principales vías del desierto.  La primera parte es la zona del Cuzco, donde sobresale el terreno rojizo que forma hermosas esculturas naturales. La segunda parte es conocida como Los Hoyos, de allí se destacan sus artesanías elaboradas en totumo y por supuesto, los platos típicos de la región como, lechona, viudo de capaz, chivo relleno, arepa de arroz, enmochilados, cascabelitos y dulce de jalea.   En esta región habitan serpientes de cascabel, arácnidos (arañas y escorpiones), águilas, lagartos y comadrejas.  Entre sus plantas típicas desérticas se encuentran: el cactus y algodón de monte.  En este momento no existe ningún tipo de hospedaje, la única opción viable de estadía es acampar en fincas de particulares que ofrecen este servicio.

En la Tatacoa no hay restaurantes, pero si existen algunas tiendas donde se consiguen productos necesarios para acampar. El servicio de alimentación lo prestan únicamente familias del mismo sector, a costos bastante cómodos.




Pack de 50 fotos de alta resolucion 1024 x 780

http://www.megaupload.com/?d=DK1NW5U0
.


          San Agustin   

PARQUE ARQUELOGICO


Mundialmente reconocido, el parque arqueológico de San Agustín es un espacio abierto que reúne 130 piezas arqueológicas hechas en piedra, la gran mayoría de ellas son tributo a la relación del hombre con la naturaleza, el cosmos, la vida y la muerte. En este complejo arqueológico es posible encontrar centros ceremoniales, esculturas talladas, tumbas y montículos.

El recorrido dura aproximadamente unas 4 horas, aunque se recomienda hacerlo durante todo el día (Abierto de 8am a 4 pm) para apreciar en forma detallada toda la riqueza de esta zona.


Algunos de los principales atractivos de San Agustín son: La Fuente Ceremonial del Lavapatas, el Bosque de las Estatuas, El Museo Arqueológico, Las piezas: El Aguila con la Serpiente, el Jaguar, El Doble Yo, El Montículo de la Maternidad.  En las zonas vecinas al parque existen otros atractivos que bien valen la pena ser visitados, algunos de ellos son: Los Sitios sagrados de La Pelota, La Chaquira, el Tablón, El alto Sagrado de los Idolos, El Alto de las Piedras y bellezas naturales como el estrecho del río Magdalena y la espectacular cascada de 170 mts de altura, El Mortiño


  PACK DE 300 FOTOS DE ALTA RESOLUCION
http://www.megaupload.com/?d=HWYQ7GEV


.

          The Displaced: VR storytelling by the New York Times   
The New York Times launched its NYT VR app for Android and iOS last week – if you haven’t tried it yet I’d recommend to do so. It’s definitely worth the time despite some hurdles and limitations. A few thoughts … Continue reading
          Apple анонсирует iOS 9   
none
          Apple и Cisco создают партнёрство для повышения эффективности iOS в бизнесе   
none
          iOS 9 доступна в формате бесплатного обновления для пользователей iPhone, iPad и iPod touch с 16 сентября   
none
          myCAM 4K active zwycięzcą w PC Format   

W najnowszym numerze PC Formatu, który dzisiaj pokazał się w kioskach, znajdziecie test kamer sportowych, w którym myCAM 4K active zdobył pierwsze miejsce i aż dwa wyróżnienia redakcji. „Jeśli chodzi o nagrywanie, kamera ma możliwości podobne do innych urządzeń. [...] Natomiast NavRoad ma wyjątkowe wyposażenie: zestaw samochodowy, zapasowy akumulator, a także aplikacje XDV z usuniętymi […]

The post myCAM 4K active zwycięzcą w PC Format appeared first on NavRoad.


          Wrocław: wiele przypadków zachorowań na ospę wietrzną   
Lekarze we Wrocławiu notują coraz więcej zachorowań na ospę wietrzną wśród dzieci. Chorują głównie maluchy ze żłobków i przedszkoli. Lekarze uspokajają, że nie ma epidemii, ale zachorowań jest jednak naprawdę sporo. Sprzyja im wiosenna aura.
          Apple выпускает комплект iOS 8 SDK, содержащий свыше 4000 новых программных интерфейсов   
none
          Apple представляет iOS 8 — главный релиз с момента запуска App Store   
none
          Champu de biotina anticaida   

champuanticaida.com

Los beneficios del champu de biotina anticaida Muchas personas son las que conocen la biotina como un completo alimenticio

Este artículo es un contenido original del Blog de champuanticaida


          El Seattle-Tacoma International Airport lanza radio por internet   

Experience the City of Music es una iniciativa del Seattle-Tacoma International Airport, de Estados Unidos. En un principio esto fue un servicio exclusivo para los pasajeros que quisieran experimentar una mejor experiencia con la finalidad de que puedan disfrutar de la música representativa de esa región. Por mencionar algunos ejemplos de géneros musicales tenemos al Grunge, Pop, Electrónica, Folk, Jazz & Blues, entre otros.

Aquellos que quisieran experimentar la música de Seatle pueden hacerlo por dos modalidades: físicamente en el interior del aeropuerto a través de conexión Wi-Fi y virtualmente, por la web del aeropuerto que puedes sintonizar dando click en este link. Esto sin duda marca un precedente positivo para el turismo de la ciudad y la valoración de los servicios streaming en la actualidad. (Fuente: Kurt Hanson)
          Mide la popularidad de tu radio en redes sociales con RadioFlag   

Web RadioFlag agregador de radio permite a los oyentes "flagear" contenido a través de tweets y recomendaciones que los usuarios hacen en las redes sociales. RadioFlag luego utiliza esa información para proporcionar sugerencias, tendencias y  resultados de búsqueda para otros usuarios. La idea suena similar a las características ofrecidas por otros agregadores. TuneIn, por ejemplo, permite a los usuarios la búsqueda por artista, utilizando listas de estaciones y recibiendo información. RadioFlag apuesta por confiar la información suministrada por el usuario. Este sistema permite registrar radios por internet, AM y FM.

Enlace: RadioFlag

          Apple объявляет о доступности iOS 8 с 17 сентября   
none
          Radiotuna: El mejor reproductor Shoutcast   

Buscando un buen reproductor para mi radio online encontré este grandioso "flash player". Radiotuna habilita opciones para crear nuestro propio reproductor, configurándolo mediante la URL de nuestro stream y el tamaño del mismo. Como resultado veremos que mostrará el nombre de la estación, el artista y canción en reproducción. Además de mostrar la carátula del álbum. Si uno pensaba que costaba algo, se equivoca. Es totalmente gratuito.

Enlace: Radiotuna
          Como crear una radio por internet gratuita con Listen2myradio   

Si quieres empezar a crear tu propia radio por internet gratis, aquí te damos una opción que puede ayudar en tu búsqueda. Esta web es Listen2myradio y ofrece un servicio de streaming para que sus usuarios puedan empezar a montar su radio de manera libre y sin restricciones. Les dejamos con un tutorial.

1.- Entra a Listen2myradio y damos click en Sign Up for free account y nos registramos con nuestros datos personales. Luego tendremos que abrir nuestro correo para confirmar. Seguidamente cuando demos click en el link, nos redigirá a la web de Listen2myradio y entramos a la sección Login para acceder a nuestro panel.

radio por internet gratis

Continuar leyendo para ver todo el artículo.

2.- Cuando entremos, nos aparecerá el aviso "You need to install your radio, press here to install: here" y entraremos al area de registro. En Broadcaster y admin password pondremos la clave que nos servirá para poder transmitir. En Title va el nombre de nuestra radio (tendrá que haber más de 5 palabras). En la parte de Text 1 y Text 2 escribiremos la descripción de nuestra radio, pero como queremos ahorrarte el trabajo, rellénalo con palabras de la web Limpsum. Seguidamente en Radio Url ponemos el link que tendrá nuestra radio. Luego install.

radio por internet gratis
radio por internet gratis


3.- Si hasta acá lo hemos hecho correctamente nos aparecerá un aviso que diga "For next Step of installation PRESS HERE". Ahora tendremos que escoger con qué servidor trabajaremos: recomendado el servidor UK (United Kingdom) y damos click en here. Luego nos aparecerá los siguiente datos:

new ip of broadcast server: 78.129.233.196
Port: 7889.

Con estos datos más el broadcast password, lo ponemos en nuestro software radial. Luego damos click en Radio Details (resaltado en rojo), para configurar los últimos pasos.

 
radio por internet gratis


4.- Ya terminando con el tutorial no aparecerá el panel final donde podremos editar lo que nos indica. Como el agregado de imagen a nuestro link de la radio, editar los detalles de instalación entre otros. Ahora lo más importante es la parte de "Stream Status" siempre tiene que estar en Stream is ON (letras de color verde) para que nuestra radio online pueda activarse con los datos ya puestos.

radio por internet gratis


5.-  Ahora que tenemos lista la configuración de nuestra radio, nos vamos a nuestro software radial para colocar los datos que nos proporcionó Listen2myradio. Colocamos el server IP, Server Port y Password ya entregados anteriormente. Además de llenar datos de nuestra estación online. Luego damos OK. No nos olvidemos de escoger la calidad de sonido. Mientras más conexión de internet poseas más posibilidad de escoger calidad mayor.


radio por internet gratis


6.-  Finalizando el tutorial damos click en play de nuestro Encoder y veremos que ya podemos transmitir música de manera gratuita. Para comprobar si hemos hecho las cosas bien vamos a nuestro link de la radio (Ejm: http://nombredeestacion.listen2myradio.com) para escuchar la emisión. Eso sería todo. Ya tienes tu radio por internet de manera fácil y gratuita.


radio por internet gratis

          Rivendell: El software libre para broadcasters   
 
Parece que se le viene la competencia al Audicom 7, ya que Rivendell, un software de código abierto para ser usado por los broadcaster que usan el sistema operativo GNU/Linux , tiene similitud con este programa ya que sirve de manager, editor y programador de canciones. Les dejamos con algunas características interesantes. Editor de audio : Permite cortar audio dentro y fuera del aire. Además tiene un buen editor que permite establecer el punto In y Out, así como los fade. Herramienta fundamental en las radios.

Continuar leyendo para leer todo el artículo


CD Ripper
: Herramienta que importa canciones de CD's y que evita que el usuario tipee manualmente el artista y el álbum. Además regula el volumen de las canciones (dB) y modificar los canales de salida. También puede usarse en pantallas touch-screen. Amplio soporte para Live assist, con múltiples paneles de sonido disponible para usarse con el dedo. Soporta los formados de sonido PCM y MPEG Layer.
 

Ventanas de ayuda (Logs): Aparte de tener una interfaz simple y amigable, Rivendell posee 2 logs auxiliares . Función manual y automática para reproducciones de música. Configuración de pausas y stop en el transcurso la programación. Además es compatible con audio analógico y digital


Panel de control: Desde una computadora se puede administrar a otras 3 en diferentes cabinas por el panel de Rivendell. Lo resaltante de esto es que tiene una base de datos Backup que permite hacer copias de todos los archivos con solo presionar un botón y recuperar los perdidos con el sistema Restore database.



Especificaciones técnicas: Se necesitará como mínimo un CPU Pentium 4,256 MB de memoria RAM, sistema operativo Linux Professional 9.x, adaptador de audio AudioScience y como opcional un monitor de pantalla táctil para economizar el trabajo del dj o locutor. No estaría mal descargar uno de estos softwares ya que es muy útil, práctico y sobre todo, gratuito.

Web principal: Rivendell
Area de descargas: link
          Absolute Radio abre la opción de Widgets para bloggers y redes sociales   

Una buena noticia para aquellos que quieren disfrutar de la buena música; Absolute Radio, la emisora inglesa más sintonizada junto a la BBC, está brindando de manera gratuita un widget embebible que puede ser colocado en blogs así como en redes sociales (Facebook, Bebo, MySpace, etc). Son 4 radios que pertenece a la familia "Absolute" y aquí te dejamos el link y un video tutorial.

Link: Absolute Radio Widget
          El Ford Fiesta vendrá con una aplicación compatible con Pandora en este 2011   

El nuevo Ford Fiesta que llegará a Estados Unidos en 2011, buscará acoplarse con otros modelos Ford para lo que será el lanzamientodel año para esa marca, ya que este será equipada con una aplicación del popular servicio de radios por internet Pandora. Esto quiere decir que los conductores ya no tendrán que conectar sus BlackBerrys o iPhones en sus sistemas estéreo.

En su lugar, usando la conectividad Bluetooth, los conductores podrán controlar Pandora mediante el Sync AppLink, que permitirá la activación de este sistema por el reconocimiento de voz. La idea es que la radio por Internet a partir de ese momento deba ser lo más fácil de usar para estos conductores. Julius Marchwicki de Ford manifestó: "El hecho de que la radio por Internet ahora es más fácil de usar en el automóvil no quiere decir que los organismos de radiodifusión tradicionales de radio tienen que sufrir, siempre y cuando tienen seguir el ritmo." Se vienen tambores de guerra!! Fuente: Cnet
          El sistema LiveWire de Axia y sus beneficios para el audio digital   

Axia
es una de las empresas mejor posicionadas en el ámbito radial. Ya que ofrece, audio codificado, consolas de acuerdo a las necesidades de los usuarios y empresas de radio. En esta ocasión nos muestra las ventajas de su sistema LiveWire, ideal para aquellas empresas de radio FM que quieran retransmitir su señal por internet con la mejor calidad en audio.

Como vemos en la imagen existen 2 modos en el que LiveWire puede emitir audio en 100 y 1000 Mbps a través de un cable Ethernet. Esta es una red que a su vez puede transferir mensajería y tráfico en un mismo servidor. Este sistema de entrega de audio podría utilizarse por ejemplo, para descargar un archivo de audio desde un servidor al mismo tiempo cuando una canción está reproduciéndose.



Calidad de audio:
Una red de Axia está en un ambiente controlado y de alta velocidad, sin riesgo de que haya problemas de audio, ya que como hemos visto el ancho de banda es de lo mejor y que puede trabajar para muchos canales de audio sin comprimir en alta calidad. 

Su método de codificación es de 48kHz/24-bit PCM. I<span style="background-color: white;" title="Even analog audio nodes have 100dB dynamic range, ncluso sus nodos de audio analógicos tienen un rango dinámico de 100 dB. Si usted es un broadcaster y desea adquirir estos servicios pueden ver sus distribuidoras en este link. Más información: LiveWire en español
          Tutorial: Ver la sintonía de mi radio por internet   
1.- Aquí les presentamos un tutorial fácil y sencillo. Para empezar necesitamos al reproductor Winamp para poder ver nuestra sintonía en tiempo real. Insertamos la URL de nuestra radio. (Ejm: http://68.785.25.14:6080). Yo en este caso he puesto una de mis radios favoritas: El Panda Show
 

2.-
Luego damos click derecho en el título de la radio y vamos a View file info.


Continuar leyendo para leer todo el artículo.

3.-
Nos aparece la ventanita MP3 Stream Info Box que es la info de nuestra radio por internet, donde veremos por ejemplo cuantos Megas está enviando y recibiendo durante la transmisión en vivo. Seguidamente copiamos el link que se nos muestra.


4.- Ahora simplemente lo copiamos a la barra de direcciones de nuestro navegador y nos aparecerá un panel de control donde veremos datos de nuestra radio como: -Stream Status: Cuantas personas nos están escuchando, como vemos de ejemplo 121 of 450 listeners que es límite de audiencia. -Listener Peak: Es el máximo de oyentes que se conectó en un momento de la transmisión en vivo. -Average Listen Time: Es el promediode tiempo en audiencia.


          MTC: Hay tres empresas interesadas en el Tren de cercanías de Ica a Barranca   
La adjudicación se dará el 2019. Por otro lado, el titular del MTC Bruno Giuffra anunció que fusionará Provias Nacional y Provias Descentralizado.

Foto: Andina.
Foto: Andina.
Durante su primera presentación ante una comisión del Congreso como titular del MTC, el ministro Bruno Giuffra anunció que ya hay tres postores interesados en el Tren de Cercanías de Barranca a Ica.
“He conversado en la última semana con tres empresas interesadas en el tren de cercanías de Ica a Barranca, señaló Bruno Giuffra en su primera evaluación tras dos semanas en el cargo.

El Tren de Cercanías Lima Norte (Proyecto Ferroviario Costero Lima-Huacho) fue declarado de interés nacional en setiembre del año pasado. El corredor ferroviario se construirá en función a la demanda de pasajeros.
Por otro lado, el titular del MTC señaló que pretende concesionar los 11 aeropuertos que todavía son administrados por el Estado, según datos de Corpac.
Además, dijo que la Hidrovía Amazónica será declarada de interés público próximamente. “Ya hay postores interesados”, anunció.

TRAMITES

Giuffra señaló que pretende realizar la simplificación administrativa, ya que entre la liberación de predios y la ejecución de la obra pública se estiman que transcurren 7 años.
Entre sus medidas, Bruno Giuffra indicó que se creará la Dirección General de Liberación de Predios, ya que este proceso suele demorar 1 año y siete meses, entre la identificación (12 meses), tasación (5 meses) y publicación de la resolución ministerial requerida (2 meses).

Además, la nueva administración del MTC juntará Provias Nacional y Provias Descentralizado, a niveles provinciales, locales y regionales. “Para unificar y generar escala a las decisiones”
Señaló que un proyecto de inversión pública demora 5 años y 5 meses. Esto se debe al tiempo que toman los estudios de preinversion (14 meses), el estudio definitivo (14 meses) y los procesos de selección y Buena pro (13 meses).

En ese sentido, anunció la creación de un mismo formato de contratos-tipo para los proyectos de inversión a fin de que “ya no sean producto de la inspiración de un funcionario”.

http://gestion.pe/economia/mtc-hay-tres-empresas-interesadas-tren-cercanias-ica-barranca-2192945
          Apple и IBM выпускают первую серию решений IBM MobileFirst for iOS   
none
          Kodėl viskas taip greitai sulūžta?   
Naujųjų metų šventės tik ką baigėsi, tačiau jau galima paklausti: ar jūs vis dar naudojate dovanotus žaislus, prietaisus, ar jau padėjote juos į sandėliuką? Ar negavote naujausios technologinės naujovės, kaip Kalėdų dovanos tik tam, kad suprastumėte, kad ji yra beveik identiška tai, kurią jums padovanojo pernai? Kodėl gi mūsų dienomis, beveik viskas tarnauja tokį trumpą laiką?

          Apple обновляет iOS до версии 6.1   
none
          Trenes llevan productos de gama alta de China a Europa    
Como parte de nuestra cobertura previa al Foro de La Franja y la Ruta que se celebrará en mayo en Beijing estamos ofreciendo una serie de reportajes sobre proyectos relacionados con esta iniciativa china. Hoy les hablaremos de las líneas férreas que están ayudando a conectar China con Europa.

La primera entró en funcionamiento hace más de seis años. Con ella, productos de alta calidad viajan desde Chongqing, en el suroeste de China, a Duisburgo, en Alemania. Veamos cómo ordenadores portátiles que se ensamblan en Chongqing llegan a la mayor economía de Europa. Este es el mayor centro de ensamblaje de ordenadores de Asia, ubicando en Chongqing, en el suroeste de China.

Por su línea de producción pasan varios tipos de productos. Las empresas de Chongqing se benefician de una red integral de transportes. Pero para las compañías que mandan productos a destinos eruopeos, la línea intercontinental de ferrocarril es una opción de transporte relativamente rápida y barata.


          Parte un tren de Chengdu rumbo a Lodz en el sexto aniversario del servicio transcontinental    
Los servicios ferroviarios transcontinentales entre China y Europa a lo largo de la nueva Ruta de la Seda se han ampliado rápidamente en los últimos años. Según datos del operador nacional de ferrocarriles de China, desde marzo de 2013 se han realizado 3.682 viajes entre ciudades chinas y europeas y el volumen de carga ha ido en aumento.


          Butų kainos Niujorke pasiekė rekordą - 2 milijonus dolerių   
Besibaigiant 2016 metams gyvenamosios paskirties nekilnojamojo turto kainos Manhetene toliau augo penktus metus iš eilės, tačiau tikimasi, kad 2017 šis augimas bus pristabdytas dėl naujų dangoraižių su brangiais butais trūkumo. Tuo tarpu vidutinė butų kaina Manhetene jau viršija 2 mln. dolerių, o tai yra didžiausias rodiklis istorijoje. Daugiau informacijos apie tai pateikia portalas „Market Leader".

          Mexico y UNASUR - CON LOS OJOS EN CHINA-la construcción de infraestructura para el transporte    
China ha revertido los reveses pasados a la construcción de infraestructuras para el transporte en América Latina. En la serie, "Con los Ojos en China", Octavio Fernández explica por qué el desarrollo de tecnología de punta, precios competitivos y buenas intenciones para colaborar con otros países no son suficientes en la iniciativa china de salir al exterior.


          Alemania, Perú y Bolivia evaluarán tren bioceánico - 15,000 millones de dólares   
(Reuters) - Alemania está interesada en financiar un proyecto de tren que una Bolivia con la costa del Pacífico por el sur de Perú, plan que considera una inversión de unos 15.000 millones de dólares, dijo el miércoles el vicepresidente peruano, Martín Vizcarra.

El proyecto es alternativo a otro plan para construir un tren que cruzaría el norte de Perú hasta Brasil, para el cual China firmó en el 2015 un acuerdo con el Gobierno peruano para estudiar su viabilidad.
Vizcarra, quien también es ministro de Transporte y Comunicaciones de Perú, dijo que para dialogar sobre detalles del proyecto boliviano viajará el 22 de marzo a La Paz para reunirse con sus pares de Alemania y Bolivia.


"Las autoridades del gobierno alemán son los más interesados en financiar este proyecto (...) desde la zona productiva de Bolivia hasta un puerto en el sur de Perú", afirmó.
El funcionario dijo que el tren partiría de Santa Cruz y como punto de llegada se consideraría a los puertos peruanos de Ilo, Matarani, Corío y Grau en el sur del país andino. El Gobierno ha realizado un informe del perfil del proyecto, pero debe hacer un estudio de factibilidad del tren, agregó.


"Estamos viendo cómo el proyecto beneficia a Perú, sino una alternativa es que hagan el proyecto y le damos las facilidades, es un proyecto de ellos. Nosotros como país hermano, que es Bolivia, lo acompañaremos en este proceso", dijo Vizcarra.
El funcionario refirió que el corredor permitirá a Bolivia tener "acceso" al mar que perdió en una guerra con Chile y colocar sus exportaciones a grandes mercados como Asia.

http://elcomercio.pe/economia/negocios/alemania-interesada-tren-desde-bolivia-hacia-sur-peru-noticia-1976315
          ¿Es en serio? ¿Qué la conexión transcontinental conviene más a China que al Perú?   
De

Este “argumento”, contrario al proyecto Ferrovia Transcontinental Atlántico Pacífico Brasil Perú, FETAB, originado en “The Economist” de Londres, y repetido luego en “El Comercio” de Lima, siendo falaz, descubre la pasmosa pasividad de nuestros políticos y profesionales. En especial, luego de más de 20 décadas en que, explicando nuestro subdesarrollo, nuestros mejores pensadores notaron que era más fácil llegar desde un lugar del Perú a Londres, que unir dos puntos de nuestro propio país. Luego de casi un siglo de las propuestas descentralistas, y luego de muchísimas décadas que énfasis en la integración continental, esgrimida por los movimientos sociales y políticos latinoamericanos de mayor arraigo. Luego de ser el primer país de Sudamérica en iniciar su programa ferroviario. 
De hecho, ni la descentralización, ni la integración regional ni el desarrollo son posibles sin la infraestructura vial, integrada con los aspectos de energía, habilitación urbana, y manejo de aguas.  
Sin embargo, hay cuestionamientos más razonables que son atendibles: el Perú no se puede convertir en un país “puente” entre China y Brasil, dos de las dos economías más grandes del mundo. Generalmente, en los países “puente” queda muy poco del beneficio global. Por lo cual, el Perú debe generar una oferta exportable adicional en las dos direcciones, y, además, la conexión trasversal debe complementarse con la longitudinal. 

En general, la conectividad vial nacional debe ser transversal y longitudinal, en primer lugar, y en segundo lugar, dar lugar a una serie de “anillos” en especial ferroviarios, para articular los desintegrados ferrocarriles y sistemas carreteros nacionales.  Por ejemplo, la propuesta de planeamiento de la futura red ferroviaria, preparada en la Facultad de Ingeniería Civil de la Universidad Nacional de Ingeniería, Centro de Transferencia Tecnológica Instituto Vial Iberoamericano – Perú,  propone el Sistema de Anillos Ferroviarios de la ilustración.Documento completo aquí.
  
Esta propuesta, que no incluye el FETAB en forma integra, sin embargo, representa la idea que los primeros formuladores de la red ferroviaria peruana tuvieron siempre: un sistema integrado de trasporte, para unir al Perú con el Perú, pero también con el subcontinente y el mundo.

https://financiardesarrollo.blogspot.com/2017/01/es-en-serio-que-la-conexion.html


          Apple представляет iOS 7   
none
          Withdrawal Symptoms   
Ever tried getting down a running bus? Yup, the inertia funda. Physics, class XI, CBSE.

My prolonged stay at home, after the months spent at IIMC, has put me in that kind of situation. When I was always chasing deadlines at IIMC, I would have laughed at someone had he suggested that nothingness can bore you. And yet here I am, toppled into the abyss of deep boredom. Despite the long sleeping hours, longer hours spent in front of the TV, the days just don't get over.

And the mercury is rising too! Its tough to imagine that the day I arrived here I slept in a rajayi. Now its almost imbearable to be out in the sun. The ceiling fan is no longer adequate to beat the heat. Glad that I won't be here to face the worst.

All's not lost tho', all the cricket happening about half the globe away keeps me company. The idleness compels me to listen to the pre-match chat show too, not that it makes me any wiser or happier. Tut-tut, India's out; but still the arena is wide open! My predictions: Semifinalists - Aus, SA, SL and NZ & Dream Final - Aus vs SA with SA claiming the cup. Long way to that though.

And I'm reading again. A lot, by my own standards. Some recommendations -
  • A Corner of a Foreign Field - Amazing work about mostly pre-independence history of cricket in India. Even if the WC debacle left a bitter taste in mouth, don't miss this masterpiece, for the love of the game. Hat's off to Guha for doing all the hard work in researching the anecdotes and stories to present in such lucid form! (and if cricket still fancies you, pick Pundits from Pakistan also!)
  • Above Average - Doesn't dwell too much on the IIT connection. Very interesting, very piquant. Very nostalgic for any IITian, more so for IITD junta (I guess). Its characters reminded me of many lost faces from my IIT days.
  • Spy Princess: The Life of Noor Inayat Khan - The story is definitely very thrilling & impressive, though the narration lacks punch. It's told just like a chronological record of facts. Bit drab in parts, still quite enjoyable as a whole.
  • Being John Mcenroe - Rather than being just descriptive, this book tries to analyze the reasons behind & effects of John Mcenroe on Tennis. Great insights about the genius and his times.
  • A Short History of Nearly Everything - Masterpiece! Absolute masterpiece! Would appeal to anyone with slightest bend of mind towards Science & tiniest tinge of curiosity towards Nature. Simply unputdownable.
  • The IITians - Just started this one. Starts on perhaps a bit too laudatory note, but is building up nicely. Should be a good read.
Apart from all this, I've also started reading blogs again. But my BSNL dial-up doesn't allow me to surf much. By the way, till very recent I wasn't aware that you can just put the BSNL phone cable in your laptop, do simple registration once and can start surfing @ ~40 kbps on totally on-use-basis rates! Check out Account free Internet dial up access based on CLI.

All my bags are not yet packed and I'm not yet ready to go, still another week left. But most of my shopping is done, barring some last minute items. Not yet thinking much about the upcoming internship, but I hope it would be interesting time. Reminds me of an ancient Chinese curse - "May you live in interesting times." Hmm, we'll see that.

Couple of things I have to do in London -
  1. Watch a cricket match, county-shounty, anything!
  2. Watch a soccer match. Some decent clubs whose names I know, hopefully.
  3. Visit some typical Irish pubs (just to check out the atmo, Mom!)
  4. Buy long-pending lenses for my camera and click loads of pictures.
  5. Travel a bit. Bath, Oxford, some coastal towns, perhaps.
Time to hit the bed.
          iOS 7 с полностью обновлённым пользовательским интерфейсом и превосходными новыми функциями выйдет 18 сентября   
none
          Apple представляет приложения iWork и iLife нового поколения для OS X и iOS    
none
          Apple завершает адаптацию iLife под iOS, добавляя iPhoto и существенные обновления для iMovie и GarageBand   
none
          Apple анонсирует iOS 6 с абсолютно новыми картами, функциями Siri, интеграцией с Facebook, общими фотопотоками Shared Photo Stream и новым приложением Passbook   
none
          fluid transfer, biosolids, ultra filters, heat exchangers, clarifiers, rotary screens   
Manufacturer of, biosolids, coilfilters, dewatering, incinerators, heat, exchangers, clarifiers, pressure filters
          Iskreno (i neiskreno) sta mislite o osobi iznad   
(http://www.vizioshop.com/proizvodi_big/25000/25435.jpg)

lol
           casada loira deliciosa dando o rabinho   
anal, amateur, wife, cu, amador, loira, esposa, menage, casada, corno
          Apple представляет iOS 4.3   
none
          Fifa pour Noël   

c'est le jeu du moment, comme chaque année depuis fifa 14 d'ailleurs : fifa 17 est un succès pour les gamers et fans de simulation de foot (ainsi que pour EA sport accessoirement).

Mais voilà t’y pas que Noël arrive et que je me retrouve submergé de cadeaux avec notamment toute une ribambelle de jeux vidéo en tous genres.  Au matin du 25 décembre, je découvre entre mes mains du Bioshock 2 (d’où la belle illustration de ce billet), Super Mario Galaxy 2, Ico & Shadow of the Colossus et… Fifa 17 :

le supplice de Tantale sous blister. Bon, je vais pas vous mentir non plus : je confesse avoir fait quelques sessions de Fifa 17 (mode carrière avec le Clermont Foot et montée en Ligue 1 dès la première saison : bien sur il faut acheter des crédits fifa pour y arriver) pour m’aérer la tête quelques minutes par jour. Et j'ai découvert qu'en Italie, où le football est sport n°1, une religion, et bien, Fifa 17 ne marche pas ! : les Italiens ils préfèreent en effet un jeu nommé "fantacalcio" ! Bon, pour nos amis Italiens qui veulent des crédits fifa 17 c'est ici : crediti fifa


J’ai cependant été libéré de mes obligations la semaine dernière et j’ai pu reprendre le cours normal de ma vie ce week-end avec d’emblée un dilemme qui m’a semblé pendant des heures insurmontable : par quel jeu je commence ? Est-ce que je fais plusieurs jeux en même temps ?

 

 

 


          patricinha dando pra dois na piscina   
porno, penis, gostosa, bunda, amadora, seios, famosa, professora, atriz, rola, aluna, socando, peniano, tratamento, aumentar, narutal
          porno na tv acaba em sexo no sofá   
porno, penis, gostosa, bunda, amadora, seios, famosa, professora, atriz, rola, aluna, socando, peniano, tratamento, aumentar, narutal
          GetGlue, l'ex foursquare multimédia   

Il se présentait comme un nouveau réseau social révolutionnaire et comme beaucoup il n'a pas atteint la masse critique d'utilisateurs qui lui auraient permit de survivre : voici GetGlue.

Pour faire simple, GetGlue était une sorte de foursquare multimédia : vous pouviez faire des check-in de vos émissions TV, films, jeux vidéo etc. Encore le même principe que Foursquare, vous débloquerez (non pas des badges) des stickers ! Par exemple, j'ai utilisé l'application Android pour faire un check-in sur le jeu fifa 16 ( voir crédits fifa pas cher)  que j'avais reçu  quelques jours auparavant, et j'avais débloqué le badge Android.

Le fonctionnement était très simple : lorsque vous créez votre compte, il y a la possibilité de se connecter via vos comptes facebook et twitter pour que vos amis/followers inscris sur GetGlue s'ajoutent automatiquement à votre réseau. Il ne vous restait plus qu'a télécharger une des applications pour smartphones et faire votre premier check-in (ceci dit, c'est aussi possible sur PC). Vous pouviez alors en plus de vos check-ins, aimer les différents sujets/films/musiques etc. 

GEtblue.jpg

Le réseau était alors très varié grâce à cela. Vous n'êtiez pas forcément obligé de toujours faire des check-ins, il y avait aussi la possibilité d'aimer simplement tous les sujets. Lorsque vous réalisiez certaines actions, elles étaient publiées sur twitter et facebook (c'était configurable). A chaque fois que quelqu'un venait s'inscrire depuis votre lien, vous receviez un mail. Je savais ainsi que certains de mes followers s'étaient déjà inscris sur GetGlue par les notifications qui ont été envoyées...

Quant aux applications, elle étaient disponibles pour les terminaux Android, iOS (iPhone et iPad) et Blackberry. Il existait aussi la version Web mobile.

GetGlue paraissait être un réseau social d'un nouveau genre, original et prometteur. Il restait toujours des choses à découvrir et à revoir.

Il n'y avait qu'un défaut à GetGlue, c'est que malheureusement les émissions de télévision françaises n'étaient pas disponibles, et c'est bien dommage (ceci dit, si vous êties utilisateur iOS vous pouvez toujours utiliser une alternative se nommant TVcheck, qui se base sur le même principe mais qui n'a pas non plus passé l'épreuve du temps sur Internet...

 

 


          Новая версия iOS содержит 200 новых функций, включая Уведомления, функции iMessage, Newsstand и интеграцию с Twitter   
none
          Apple объявляет о запуске iPhone 4S, iOS 5 и iCloud   
none
          professora deliciosa danando funk 2012   
teacher, dancing, gostosa, funk, professora
          วิ่ง…(๔)   
ผมเชื่อว่า สิ่งที่ทำให้ FitBit ประสบความสำเร็จ คือการเก็บข้อมูลและนำแสดงข้อมูลนั้นทางอินเตอร์เน็ทนี่แหละครับ พอเราเห็นสถิติที่เป็นของเราทุกวันๆ มันทำให้ผมเกิดความรู้สึกอยากทำให้มันดีขึ้นและสะสมข้อมูลไปเรื่อยๆ นอกจากนี้แล้ว มันยังสามารถทำให้เราสามารถเชื่อมโยงกับเพื่อนๆและแสดงผลทาง Social Network ต่างๆได้ พลอยทำให้เพื่อนเราได้เห็นด้วย ธรรมชาติมนุษย์น่ะครับ มีอะไรดีๆ ก็อยากอวดแหละ ส่วนเพื่อนๆจะอยากดูหรือเปล่า ก็ช่างมันเถอะ แต่ก็แปลกดี ผมได้รับ feedback จากเพื่อนๆหลายๆคนเลยว่า เห็นแล้ว อยากกลับมาออกกำลังกายบ้าง และก็มีส่วนหนึ่งในนั้น เปลี่ยนจากความอยาก มาเป็นมีส่วนร่วม ลุกมาออกกำลังกายจริงๆไม่น้อยเลย หลังจากที่วิ่งไปได้สักสัปดาห์หนึ่ง ผมก็อยากรู้จริงๆแล้วล่ะว่า แต่ละวันเนี่ย เราวิ่งไปเท่าไรกันแน่ ลำพังเจ้า FitBit นี่ ไม่เที่ยงพอ เวลานั่งรถตู้ไปต่างจังหวัดไกลๆ มันดันไปนับการโยกเยกของรถตู้ เป็นการวิ่งไปด้วย ไปกลับโรงเกลือ อรัญประเทศนี่ เกินไปเป็นหมื่นก้าว และขึ้นไปเก้าสิบชั้น โดยที่จริง เราแค่นั่งเฉยๆ ตามประสา Geek แหละครับ เราก็อดจะมองหาอุปกรณ์ที่มาช่วยวัดไม่ได้ ตอนแรก ผมก็มองหาเจ้า Nike+ App บน iOs […]
          Navigateur internet: Firefox Focus voit le jour sur Android   
Firefox Focus, ce nom vous évoque peut-être vaguement quelque chose et vous auriez raison, car effectivement une version destinée aux smartphones sous iOS avait vu le jour il y 7 mois environ ? Cette fois, cela...
          Todo Mundo é Crítico! Especial: João Amorim   
Ensaio sobre a obra de João Amorim.

Parte I de III
“Obrigado a matar”

              Primeiramente queria agradecer pela oportunidade de analisar e decifrar obras tão complexas e delicadas como são as obras de João Amorim.

              Como crítico de cinema e amante da sétima arte não pude, claro, deixar de sentir-me lisonjeado e envaidecido. Três grandes trabalhos desse grande autor serão discutidos em três seções. Primeiramente trataremos de sua obra mais conhecida e de maior aceitação pela crítica: Obrigado a Matar. Seguido pelo incompreendido e incompleto: Os Tropeiros. E por fim pela sua obra mais audaciosa e desafiadora: O Forasteiro. Parte I e parte II.

             Espero que gostem das análises dessa obra, que podemos considerar como algo singular pela coerência e fidelidade de continuidade e que pela sua força de roteiro, sua montagem rápida vertiginosamente perspicaz e pela dinâmica de atuação poderíamos compará-la com as obras de Quentin Tarantino, Gaspar Noé e até mesmo Chan-wook Park. Mas o que seria completamente equivocado, pois como se nota, João Amorim é incontestávelmente incomparável.


When the Olympics came to Hollywood

This raises a very simple question: why? Is there in fact a AAT cargo cult at work in the entertainment industry? I mean that sounds ridiculous, right? 

Well, maybe it seems a bit less so when you look at the influence the Nine had on the Star Trek franchise (relaunching on television this year) or the fact that one of the most powerful cults in Hollywood is explicitly AAT-oriented right down to its very core. There's also the Mormon Church, which is at the very least AAT-compatible.

On the other hand, there's also the Brookings Report. 
The report has become noted for one short section entitled "The implications of a discovery of extraterrestrial life", which examines the potential implications of such a discovery on public attitudes and values. The section briefly considers possible public reactions to some possible scenarios for the discovery of extraterrestrial life, stressing a need for further research in this area. It recommends continuing studies to determine the likely social impact of such a discovery and its effects on public attitudes…" 
One detail that caught the eye of researchers like Richard Hoagland is the mention of possible artifacts discovered on our neighbors, artifacts that might call our entire view of our planet and our very existence into question.
"While face-to-face meetings with it will not occur within the next twenty years (unless its technology is more advanced than ours, qualifying it to visit Earth), artifacts left at some point in time by these life forms might possibly be discovered through our space activities on the Moon, Mars, or Venus." 
And then there's this passage, which basically explains why so many STEM types are so deeply wounded by AAT:
"It has been speculated that, of all groups, scientists and engineers might be the most devastated by the discovery of relatively superior creatures, since these professions are most clearly associated with the mastery of nature, rather than with the understanding and expression of man. Advanced understanding of nature might vitiate all our theories at the very least, if not also require a culture and perhaps a brain inaccessible to Earth scientists."  
Huh.

And the money quote: suggestions for how that eventuality- or some kind of alien contact- might be managed by the Managers.
Continuing studies to determine emotional and intellectual understanding and attitudes -- and successive alterations of them if any -- regarding the possibility and consequences of discovering intelligent extraterrestrial life. 
Historical and empirical studies of the behavior of peoples and their leaders when confronted with dramatic and unfamiliar events or social pressures. Such studies might help to provide programs for meeting and adjusting to the implications of such a discovery. Questions one might wish to answer by such studies would include: How might such information, under what circumstances, be presented to or withheld from the public for what ends?  
And lo and behold, 57 years after the Brookings Report we get this:
The solar system that humanity calls home may have once been inhabited by an extinct species of spacefaring aliens, a top scientist has suggested. 
A space scientist has suggested ancient extraterrestrials could have lived on Mars, Venus or even Earth before disappearing without a trace. 
In a fascinating academic paper about “prior indigenous technological species,” Jason T. Wright from Pennsylvania State University raised the fascinating possibility that evidence of these extinct aliens could exist somewhere in the solar system. 
Wright is an astronomer who received global attention after suggesting an “alien megastructure” had been spotted in orbit around a distant star.Now the stargazer has said advanced aliens may have left behind “technosignatures” for us to find — if only we knew where to look for them.
Of course, this is exactly what Richard Hoagland has been talking about- and has been roundly attacked for doing so- for at least the past 40 years. But I suppose it's different when the very same theorizing comes from within the priesthood.



It's funny; last night I was cutting the grass and thinking about stuff. You know, like you do when you're cutting the grass. Then I started mulling over how simplistic and repetitive the Ancient Aliens show is and how quickly Giorgio Tsoukalos transformed himself into a cartoon character. 

But then I realized that's how educational indoctrination works in our culture. 

All kinds of teaching and training materials in public schools use cartoon characters, right? Walt Disney probably made a fortune licensing his characters for educational films. And it's through repetition that people really learn anything. 

So Ancient Aliens might chew over the same gristle year after year but that helps keep its messaging consistent as its audience ebbs and flows (read: enters/graduates high school). Love it or loathe it, you have to acknowledge that there's a cogent methodology at work there. 

Government-conditioning program or cult indoctrination, they all work out of the same toolbox.

Is it all leading up to some major revelation, the way 'Disclosure' advocates expect? Or is all leading up to some massive Project Blue Beam type of hoax? 

Well,  why would anyone expect it to? Why would anyone expect the skies to open- or not- as the climax of all this conditioning? 

The answer, of course, is Hollywood. Because that's the way it works in the movies. Real life doesn't usually work that way. 

However, no matter who or what is behind all this the fact remains that, like it or don't, AAT (and the UFO topic in general) have already dramatically changed our culture, our technology and our society. Certainly our popular culture. 

Being a bit long in the tooth it still boggles my mind how many younger people take the basic assumptions of AAT for granted, even if they haven't read a page of Sitchin or Von Daniken or even watched a single Ancient Aliens. They don't have to. So much of their favorite pop culture is neck deep in it.



*You can toss in the Sekret Machines project here, spearheaded by former Blink 182 guitarist Tom Delonge and Peter Levenda of Necronomicon and Sinister Forces fame, and involving all kinds of Deep State heavies such as John Podesta.


          Chris Cornell: The Muses Choose Broken Vessels   

Jesus Christ Pose

The Alternative Rock explosion of the early 90s was fueled by a wave of great singers. After a lost decade of metallic shriekers and New Wave gurglers-- which some call the 80s-- there was suddenly an embarrassment of strong voices revitalizing rock music, especially hard rock music. 

Most of these had cut their teeth on punk and hardcore and subsequently learned to trim back the fat and excess that torpedoed their 70s forebears. They also learned to step around the wretched excesses that ran the 80s metal explosion into the ground; cookie-cutter sameness, image over substance, half-written songs, cliche piled on cliche.

Alternative rock would itself get watered down and xeroxed into oblivion, especially as careerists figured out a way to counterfeit the formula (I'm looking at you, Candlebox and Seven Mary Three) and record companies signed up every pseudo-grunge band they could find (and strong-armed other acts to hop on the bandwagon). 

By the end of the 90s it all devolved into an obnoxious fratboy rock (I'm looking at you, Limp Bizkit and Creed) that reached its inevitable apotheosis at the disastrous Woodstock '99 (held on a decommissioned military base). 

But before that all went down some of the most vital and exciting rock music of all time was produced.

Alternative Rock, or more accurately GenX Rock, has taken its place in the classic rock canon. Tracks by Nirvana, Soundgarden, Stone Temple Pilots and the Red Hot Chili Peppers are snuggled in tightly between all the Led Zeppelin, Aerosmith and Pink Floyd cuts overplayed on FM radio. But five of the most remarkable vocalists of that era- Kurt Cobain, Layne Staley, Jeff Buckley, Scott Weiland and now Chris Cornell--- are lost to us.

And the 9-ton Tyrannosaurus lurking in the back of the concert hall is that modern plague, clinical depression. It's a subject I'm all too familiar with. It's the witches' curse on Generation X.

Chris Cornell was an enigmatic figure among the Grunge pantheon. If Kurt Cobain was the snotty punk, Eddie Vedder the self-serious poet, Layne Staley the tortured howler and Scott Weiland the Joker in the pack, Cornell was an entirely unique presence, as was Soundgarden. Tall, lean but ripped, possessing an odd, androgynous beauty and an enviable black mane, he came across as aloof, Olympian. His piercing, multi-octave voice felt like a weapon,  more like an incarnation of Apollo the Destroyer than Ozzy Osbourne.

Similarly, Soundgarden was perhaps the most effective translator of the power of early Black Sabbath yet, but were brainy, difficult, challenging. 

They were unmistakably Heavy Metal-- in the original, Blue Cheer definition of the term --but didn't shriek the usual ditties about dick size and date rape. It was pretty clear they had no time for that kind of nonsense (See "Big Dumb Sex"). It was clear they took as much inspiration from King Crimson and Black Flag as from Zeppelin and Sabbath. 

Their first major single was an epic environmentalist jeremiad that goofed on Metal's "kill-your-mother-music" reputation by screaming "you're going to kill your mother" in the refrain. The mother here being Mother Earth, of course.

Predictably, Chris Cornell's corpse was literally not cold yet before the modern ambulance chasers of the Internet were declaring it was obviously an Illuminati sacrifice. One hilarious YouTard video went on about how there was no other explanation for Cornell's death, that he'd have no reason to kill himself. 

Obviously someone who never actually listened to a single stitch of Soundgarden.

Like Ian Curtis-- who hung himself 37 years almost to the day before-- many of Cornell's lyrics read like suicide notes. After all, this is a man who kicked off one of his biggest hits with the couplet "Nothing seems to kill me/ No matter how hard I try." Two of his other big hits "Black Hole Sun" and "Fell on Black Days" are practically master classes in the art of expressing the utter hopelessness ("'Neath the black the sky looks dead") that can overtake you when a depressive episode strikes. 

The same goes for Soundgarden's breakout hit, "Outshined," practically a hymn about searching for a crack of sunlight while waiting a dire episode out. "The Day I Tried to Live" is even more astonishing, a documentary retelling of those mornings when depression- aggression turned inwards- becomes aggression turned on the world outside.

Cornell was very candid about his struggles with depression. In an interview with Rolling Stone he discussed the inspiration for "Fell on Black Days":
This reissue includes several versions of "Fell on Black Days," which is pretty dark. What inspired it? 

Well, I had this idea, and I had it for a long time. I'd noticed already in my life where there would be periods where I would feel suddenly, "Things aren't going so well, and I don't feel that great about my life." Not based on any particular thing. I'd sort of noticed that people have this tendency to look up one day and realize that things have changed. There wasn't a catastrophe. There wasn't a relationship split up. Nobody got in a car wreck. Nobody's parents died or anything. The outlook had changed, while everything appears circumstantially the same. That was the song I wanted to write about. 
No matter how happy you are, you can wake up one day without any specific thing occurring to bring you into a darker place, and you'll just be in a darker place anyway. To me, that was always a terrifying thought, because that's something that – as far as I know – we don't necessarily have control over. So that was the song I wanted to write. 
It wasn't just for the gloom-metal gimmick of Soundgarden that Cornell laid bare his struggles. They crept into tracks he recorded with Audioslave- the supergroup made up of Cornell and the musicians of Rage Against the Machine, including their biggest hit "Like a Stone."

Cornell was also candid about his history with clinical depression, which he traced back to a somewhat hardscrabble upbringing. 
Cornell abstained from drug use for a time following an adverse reaction to the hallucinogenic PCP, but the frightening, dissociative experience, coupled with the trauma of his parent’s divorce, plunged him into a severe depression. “I went from being a daily drug user at 13 to having bad drug experiences and quitting drugs by the time I was 14 and then not having any friends until the time I was 16. There was about two years where I was more or less agoraphobic and didn’t deal with anybody, didn’t talk to anybody, didn’t have any friends at all.”
And clearly showing that he also struggled with suicidal ideation, Cornell foreshadowed his own end in an interview with Guitar.com, saying, “You’ll think somebody has run-of-the-mill depression, and then the next thing you know, they’re hanging from a rope." 

Writer Kate Paulk wrote about the black dog of depression recently and offered up an apt metaphor lifted from pop culture:
Let’s start by clearing up one thing. Sadness, grieving in response to a loss… that is not depression. It’s sadness. Grief. It passes with time, and even at its worst there are moments of joy and hope. Depression is not like that. Everything is poisoned. 
J. K. Rowling is describing depression when she describes the Dementors and their impact. Get too near a Dementor and every good feeling, every happy memory will be sucked out of you. 
This is precisely what depression does. There is an absence of hope, an inability to believe that there can ever be anything positive in your life again. That isn’t sadness or grief, and it isn’t necessarily expressed by tears.
Cornell was also a substance abuser and dove headlong into an opioid addiction after Soundgarden split in 1997. It may well have come from a chronic pain issue, closely related to chronic depression: 
People with depression show abnormalities in the body’s release of its own, endogenous, opioid chemicals. Depression tends to exacerbate pain—it makes chronic pain last longer and hurts the recovery process after surgery. 
“Depressed people are in a state of alarm,” said Mark Sullivan, a professor of psychiatry at the University of Washington. “They’re fearful, or frozen in place. There’s a heightened sense of threat.” That increased threat sensitivity might also be what heightens sensations of pain. 
Opioids certainly aren't very effective painkillers in the long term but they are very effective anesthetics when you're struggling with chronic depression. 
Opioids treat pain, but depression and pain are often comorbid, and some antidepressants relieve neuropathic pain even in the absence of depression. Depression involves dysfunction in monoamine systems, the hypothalamus-pituitary-adrenal (HPA) axis, and hippocampal neurogenesis, but could it also be rooted in a deficit of endorphins, or even an endopharmacological withdrawal state? 
Before the modern antidepressant era, depression was often treated with opiates—with a sometimes heavy price of addiction.  
The real hell of opioids is that they rewire your brain, causing the natural processes that regulate depression and euphoria to atrophy. Depression can skyrocket when you stop taking them, since your brain basically forgot how to produce sufficient amounts of the neurotransmitters that manage your moods.
u-agonists relieve depression-like behavior acutely, but tolerance develops, and depression is worse on withdrawal from long-term administration. Delta-agonists appear to improve mood, while kappa-agonists worsen it. There is evidence that opioid dysfunction accounts for lack of pleasure in depression, while problems with dopamine impair motivation. Opioid systems, then, participate in many mood-related functions. They are examples of evolutionary repurposing of neurotransmitters that originally evolved for one purpose to meet a variety of other needs.


Cornell's family is understandably shocked by his death. His widow blames an elevated dose of the tranquilizer Ativan for the somewhat disturbing performance he put on in Detroit and his resulting suicide. 
Cornell died on the evening May 17th, 2017, shortly after performing a concert with Soundgarden in Detroit, MI. His death was met with shock by many; his representative described it as "sudden and unexpected," adding that the singer's family will be "working closely with the medical examiner to determine the cause." 
Hours after his death was reported, the Wayne County Medical Examiner's office ruled Chris' death a suicide by hanging. According to Us Weekly, a family friend had found Cornell on the bathroom floor of his MGM Grand hotel room. ABC News also reported that two Detroit papers claimed that Cornell was found with "a band around his neck," though Detroit Police spokesman Michael Woody could not confirm that information. 
Cornell's wife, Vicky, released a statement on his death on Friday, May 19th, 2017, in which she cast doubts that his suicide was intentional. In fact, on the day of his death, Vicky claimed they had "discussed plans for a vacation over Memorial Day and other things we wanted to do." "When we spoke after the show, I noticed he was slurring his words; he was different. When he told me he may have taken an extra Ativan or two, I contacted security and asked that they check on him," she said. 
"What happened is inexplicable and I am hopeful that further medical reports will provide additional details," she continued. "I know that he loved our children and he would not hurt them by intentionally taking his own life."
I think the fact that Cornell ad-libbed verses from "In My Time of Dying" over a rendition of "Slaves and Bulldozers" during the closing encore in Detroit  gives a fairly compelling signal that he had resolved himself to a course of action that night. Despite an incredibly shaky performance he seemed in good spirits to some, all too common with depressives resolved to suicide. But others noticed he seemed irritable and unfocused, forgetting the lyrics. He complimented the Detroit audience and then said, "I feel sorry for the next city."

An extra Ativan or two is unlikely to induce suicide. But long-term use of it (it's recommended that lorezepam-- a member of the highly-problematic benzodiazepene family-- be used only a short term basis) might. And it's very possible he took an extra dose of the drug to gird his loins for a decision he had already made:
Suicidality: Benzodiazepines may sometimes unmask suicidal ideation in depressed patients, possibly through disinhibition or fear reduction. The concern is that benzodiazepines may inadvertently become facilitators of suicidal behavior. Therefore, lorazepam should not be prescribed in high doses or as the sole treatment in depression, but only with an appropriate antidepressant.
Depression and suicidal ideation go hand in glove. And there are all kinds of psychiatric drugs that tell you upfront that suicidal ideation is a major side effect. How that doesn't keep them off the market is a mystery to me. 

The other problem is that people who obsess on suicide usually don't talk about it with people close to them since they realize that confessing to it will very likely act to derail what they have been planning. And again, professionals will tell you that very often when a depressive has resolved themselves to suicide they can often seem very cheerful and upbeat, since they believe that their suffering will soon end. 

So the question becomes if a rich, celebrated and handsome rock star can't find a reason to stay alive, what hope is there for the rest of us? Well, it's a lot more complicated than that. Aside from his struggles with clinical depression, Cornell was also beset by tragedy, losing people closest to him to early death. 

The first of these was his roommate Andrew Wood, the flamboyant singer for legendary Seattle band Mother Love Bone who died of a heroin overdose in 1990. Cornell was so shaken by Wood's death that he formed a defacto supergroup with members of MLB and recorded the now-legendary Temple of the Dog album as a tribute, which produced the grunge anthem "Hunger Strike" (featuring a duet between Cornell and future Pearl Jam star Eddie Vedder).

Temple of the Dog in fact led to the formation of Pearl Jam, facilitated by the introduction of Vedder to the Seattle scenesters by drummer Jack Irons, a member of the original Red Hot Chili Peppers who also played with Pearl Jam and Joe Strummer, among an army of others. Strangely enough, Irons has his own struggles with depression. As did Joe Strummer, for that matter. 

The Muses choose broken vessels. It's a Secret Sun truism. 

Cornell was so shaken by Wood's death that it would haunt Soundgarden songs as well.
The song you workshopped the most was "Like Suicide." In the liner notes, you say it kind of became a metaphor for how you were feeling at the time about late Mother Love Bone frontman Andy Wood. 
Yeah, the lyrics were actually this simple moment that happened to me. I don't know that I ever directly related it to Andy, though there are a lot of songs that people probably don't know where there were references to him or how I was feeling about what happened with him. I just think that that was something that happened to me that was a traumatic thing and that I had a difficult time resolving it. I still never really have. I still live with it, and that's one of the moments where maybe in some ways it could have shown up, but I'm not really sure specifically where.
Another body blow was the 1994 death of Kurt Cobain, another friend who died in time to cast a pall of existential darkness over Soundgarden's epochal Superunknown album, released a month before Cobain's death. So even as Soundgarden were enjoying their moment, death and tragedy revisited Cornell. (Cobain had his own issues, exacerbated by years of opioid abuse, but there are those of us who don't buy the suicide angle in this particular case).

It had to hurt, especially since Cobain had told Cornell that Soundgarden has inspired him to form Nirvana in the first place. 

Superunknown was an instant classic, easily one of the top 10 Hard Rock albums ever recorded, hammering you with one killer track after another. Along with Stone Temple Pilots' Purple album, Pearl Jam's Vitalogy and several others it established 1994 as the watershed for Alernative Rock, despite Cobain's death and Nirvana's dissolution. 

Soundgarden's 1996 follow-up Down on the Upside, failed to capitalize on its predecessor's momentum, and seem to showcase a band uncertain of direction and sense of purpose. No one was really surprised when Soundgarden broke up the following year. Oddly enough the breakup seemed to go down almost exactly three years after Kurt Cobain's death. 



But Tragedy wasn't finished with Cornell yet. Shortly after Soundgarden broke up Cornell would lose another soulmate.
He lost two friends within the space of a few years. Cobain died in 1994 and, three years later, singer-songwriter Jeff Buckley, practically a brother to Cornell, drowned while swimming in a tributary of the Mississippi in Tennessee.

"Kurt was fairly quiet and introverted most of the time. Jeff was the opposite. He was very much full of life and had a lot to say. He was somebody in love with experiencing everything. Within a very short time, he had all these famous old rock stars coming to his shows. Which put a a lot of pressure on him. People talked about his concerts the way they used to talk about Hendrix: they'd sit there, wide-eyed, telling you stories about him. He definitely had an aura. It's impossible to say what it is exactly a guy like that has, that is so attractive to other people. But he had more of it than anyone I had ever met."
Of course, this brings all this squarely into the Secret Sun wheelhouse. Cornell would be haunted by Buckley's death, writing the aching "Wave Goodbye" (in which he seems to channel Buckley's ghost) for his first solo album and acting as a de facto executor-slash-curator for Buckley's posthumous releases.



This tells us a lot, since the 20th anniversary of Jeff Buckley's death is coming up fast and furious. Cornell showed he was clearly still haunted by Buckley's passing when he brought the late singer's old landline phone onstage with him during his 2011 acoustic solo tour.
KALAMAZOO — I've had several people ask about the red phone that was on stage during Chris Cornell's 130-minute set at the Kalamazoo State Theatre last week. Cornell never addressed it during the show and it never rang, so I didn't think much of it. After another reader asked Monday, I looked into it. 
According to a representative with the New York-based Press Here Publicity, which handled promotion for Cornell's solo tour, the phone belonged to singer/songwriter Jeff Buckley.
As Secret Sun readers will remember, the last song Jeff Buckley sang before his death was "Whole Lotta Love", a blues standard that Led Zeppelin turned into what one critic called "a themonuclear rape."

And it would be "In My Time of Dying," another old blues standard that Led Zeppelin turned into a jackhammering stomper that acted as Cornell's own self-elegy. This, along with the timing of Ian Curtis's own death by hanging in 1980 seems a bit too synchronized for Cornell's death to be some kind of mad whim because he took too much Ativan.  As painful as it might be to admit, it seems as if this was probably a very long time coming. After all, this is the man who wrote "Pretty Noose."

So it seems apparent that it wasn't the Illuminati but in fact the demon possession of depression that took Chris Cornell away from his family. With many of his closest friends gone and the glory days of the 90s more and more a fading memory in a world itself gripped by chronic depression, I can't say I'm surprised by the suicide ruling.  

The life of the rock star in 2017 is a galaxy away from the golden age of the rock star in 1977. It's become a grueling job in the age of streaming and piracy, since you need to make all your money on the road now. Spending your life traveling from one brutalist concrete box to another when you're fifty-two is surely a lot less appealing than when you're twenty-two.

If there's any good to come of this tragedy it's to understand that depression isn't some kind of scarlet letter, it's an inevitable result of what one scientist called "the greatest blind experiment in history," the bombardment of our brains and bodies with every manner of stimulus and stress imaginable, 24 hours a day, 7 days a week, 365 days a year and then some.

Having spend my teenage years in the white-hot cauldron of hardcore punk I can tell you that that kind of hyperstimulation had -- how do I put this? --less than a salutary effect on a lot of people I knew. Seeing that same formula translated into the mainstream culture goes a long way in explaining why depression has become the great mass epidemic of our time. Now it's claimed another trophy and we're all the poorer for it.

But as the Greeks and Romans once said, vita brevis ars longa

French philosophers once said that the invention of motion pictures had conquered death, that people would now live on forever once they were recorded. I guess the same goes for recorded music as well. So I think it's safe to say that after three decades of music, Chris Cornell has earned his place among the immortals. Let's hope someone learns something from his story.


          The Covenant and the Cargo Cult, Part 1   



Sir Ridley Scott's long-awaited prequel to Prometheus opened this week in certain countries and is set to open in America next week. For those waiting for a continuation of the storyline from the last movie- when crew member Elizabeth Shaw and the head of android David taking off to invade the Engineer homeworld- well, I hate to say it but you're out of luck. 

The Prometheus story is referenced only as exposition, apparently.  I hope I'm not giving away any spoilers (it feels like half the movie has already been posted to YouTube in the form of trailers and excerpts) but it is what it is.



Of course, the bit with Elizabeth and David's disembodied head from Prometheus is yet another one of those bizarre and inexplicable references to John the Baptist that tentpole sci-fi movies are so fond of. Remember that John's mother was named Elizabeth*, who had her own covenant with an extraterrestrial entity (the Archangel Gabriel, in this case). 

But I digress. If you've been following the previews and the various puff pieces in the media you'll suss out that Alien: Covenant is more like a remake of the first Alien film than a sequel to Prometheus. In much the same way as the JJ Abrams' Star Wars it's meant to act a jumping-on point for the Alien franchise for post-Millennials:
If Star Wars: The Force Awakens led the way in merging fan-service universe-building with fresh heroes, stories and themes for a new generation, Alien: Covenant grabs the reboot ball and runs with it. 
Director Sir Ridley Scott has said himself how much he was impressed by Disney's handling of Star Wars' renaissance, and it's clear to see why this similarly iconic '70s sci-fi world is equally ripe for a life-extending overhaul.
The film apparently references the AAT of Prometheus but also taps into the current anxieties over AI and robots and their potential to do away with the rest of us, kind of like a more ambitious HAL 9000. Scott apparently 86'd the idea of more direct sequel to Prometheus after reading some of the negative reviews dumped on the film, which he called "a mistake":
What changed was the reaction to ‘Prometheus’, which was a pretty good ground zero reaction. It went straight up there, and we discovered from it that [the fans] were really frustrated. They wanted to see more of the original [monster] and I thought he was definitely cooked, with an orange in his mouth. So I thought: ‘Wow, OK, I’m wrong’.
Well, somebody thought Scott was wrong, "somebody" almost certainly being a Fox accountant or three. However, one SF fansite accused Scott of "selling out" by not following up on the Prometheus story and I'm sure a lot of other fans will disappointed the story was dispensed with so easily. Either way, Scott continues to make eyebrow-raising comments about aliens in the press, referring to them recently as "superior beings."
Alien creator Ridley Scott has said that he is convinced that there are extra-terrestrials out there – and one day they will come for us. The veteran director said he believed in higher beings as he prepared to release the sixth episode of the sci-fi horror series, Alien: Covenant, next month. 
“I believe in superior beings. I think it is certainly likely. An expert I was talking to at Nasa said to me, ‘Have you ever looked in the sky at night? You mean to tell me we are it?’ That’s ridiculous.” 
“So when you see a big thing in the sky, run for it,” he joked.“Because they are a lot smarter than we are, and if you are stupid enough to challenge them you will be taken out in three seconds.”
Which makes you wonder about the whole "Covenant" thing, doesn't it? 

The term is essentially religious ('contract' is more commonly used to describe written civil agreements), dating back to the Old Testament.  And seeing how that covenant was made with a god who flew around the sky in a pillar of smoke and light, and needed a special environment built in order to interact with his subjects, you do start to wonder what the implications of all this happen to be. 

Well, start with this. Like Jack Kirby (whose Eternals so inspired the first Alien film),  Scott seems to have been bitten by the ancient astronaut bug and bitten hard. I don't know what the current status is on the project but back in 2014 it was reported that Sir Scott was developing an AAT series for HBO called Pharaoh:
Scott has signed on to serve as the executive producer and director for this project, which was created and sold to the premium cable channel by David Schulner. The Hollywood Reporter explains: 
The drama explores an alternate explanation for the foundation and ascent of the ancient Egyptian empire — one in which greatness was bestowed upon us by beings from another world, calling into question what it means to be a “god.” The project was co-created by Giannina Facio and Colet Abedi, who will exec produce alongside Scott and David Zucker for Scott Free. 
His film Prometheus was partially inspired by the writings of Swiss author Erich von Daniken who is known for his books like Chariots of the Gods? and Gods From Outer Space. Von Daniken is also a regular talking head on History Channel’s Ancient Aliens.
Again, I'm not sure where Pharaoh stands today but according to an October report from Omni the project was still on. It may be why the planned Stargate reboot was reported as being put into turnaround in November. Which, if so, strikes me a bit curious. The mighty Devlin and Emmerich nosed off their turf by Sir Scott? Huh.


But there's an interesting little visual cue in one of the trailers that suggests that Scott takes AAT very seriously. The Covenant crew lands on an alien planet and discovers a familiar sight. From io9:
This alien planet that looks untouched by human hands is growing recognizable wheat, which very much has been touched by human hands. This plays into the Alien mythos that there was a race of “Engineers” that were the progenitors of humans—they’re similar to us, why wouldn’t their food be similar? And if they were traveling around, why wouldn’t they carry seeds like we do?
Why is wheat so significant in the context of the Prometheus teleology? The late Lloyd Pye explains: 
Many have "wild" predecessors that were apparently a starting point for the domesticated variety, but others--like many common vegetables--have no obvious precursors. But for those that do, such as wild grasses, grains and cereals, how they turned into wheat, barley, millet, rice, etc. is a profound mystery. 
No botanist can conclusively explain how wild plants gave rise to domesticated ones. The emphasis here is on "conclusively". Botanists have no trouble hypothesising elaborate scenarios in which Neolithic (New Stone Age) farmers somehow figured out how to hybridise wild grasses, grains and cereals, not unlike Gregor Mendel when he cross-bred pea plants to figure out the mechanics of genetic inheritance. It all sounds so simple and so logical, almost no one outside scientific circles ever examines it closely.
Modern wheat is one of those innovations that scientists revert to ontological arguments to explain. The wheat we know obviously exists so it simply had to have been the product of long-term domestication. How exactly the domestication of an essentially-inedible wild grass was domesticated into a modern foodcrop-- over the span of centuries, mind you, if not millennia-- by illiterate Stone Age farmers is never exactly made clear. Pye again:
 On the other hand, those New Stone Age farmers who were fresh out of their caves and only just beginning to turn soil for the first time (as the ”official” scenario goes), somehow managed to transform the wild grasses, grains and cereals growing around them into their domesticated ”cousins”. Is that possible? Only through a course in miracles! Actually, it requires countless miracles within two large categories of miracles.  
The seeds and grains were maddeningly small, like pepper flakes or salt crystals, which put them beyond the grasping and handling capacity of human fingers. They were also hard, like tiny nutshells, making it impossible to convert them to anything edible. Lastly, their chemistry was suited to nourishing animals, not humans. So wild varieties were entirely too small, entirely too tough and nutritionally inappropriate for humans. 
They needed to be greatly expanded in size, greatly softened in texture and overhauled at the molecular level–which would be an imposing challenge for modern botanists, much less Neolithic farmers.  
Despite the seeming impossibility of meeting those daunting objectives, modern botanists are confident the first sodbusters had all they needed to do it: time and patience. Over hundreds of generations of selective crossbreeding, they consciously directed the genetic transformation of the few dozen that would turn out to be most useful to humans. And how did they do it? By the astounding feat of doubling, tripling and quadrupling the number of chromosomes in the wild varieties! 
Domestic wheat and oats were elevated from an ancestor with seven chromosomes to their current 42–an expansion by a factor of six.”
Remember that the cultivation of wheat brought about the rise of the Sumerians, who had oddly intimate relationships with their gods (the Anunaki, of course). The ancient Greeks were certain that wheat was the gift of a god; Demeter, in this case. It was the final "mystery" in the dramas put on at Eleusis. The Egyptians credited wheat to Osiris, the star-sailor.  So its inclusion in this film hardly seems incidental. On the contrary; it looks as if someone were doing their homework.

Now, longtime readers of The Secret Sun realize that nearly every major SF franchise of the past 50 years (starting with 2001: A Space Odyssey) is centered around ancient astronaut theory in one way or the other. 

Star Trek, Doctor Who, Star Wars (arguably), Battlestar GalacticaAlien (of course), Stargate, The X-Files, Transformers, Indiana Jones and the entire Marvel and DC Universes all established their creation myths, in varying degrees, as the work of advanced extraterrestrial interlopers. Does that seem coincidental to you? It certainly does not to me.

There've also been a ton of less-visible but still-signficant TV shows and movies that have done the same, like Jonny Quest, The Phoenix, The Man from Atlantis as well as Childhood's End, Cocoon, Hangar 18, countless American and Japanese cartoons (even the hugely-popular cardgame/anime property Yu-Gi-Oh). So much so that you can't help but wonder if there's not a very powerful cargo cult at work behind the scenes in Tinseltown.


Bearing all that in mind, as well as the Ancient Aliens cable show (now in its 12th season), researchers might be forgiven for believing this was all part of some long-running conditioning program. You know, kind of like the one suggested by the Brookings Institution report back in 1960. 

Or exactly like it, actually.

Researchers would be especially forgiven in light of this recent blockbuster news story:
Was our solar system once home to an advanced civilization other than our own — perhaps one that predated humanity by hundreds of millions of years before being wiped out by an asteroid impact or some other cataclysm? 
There's no evidence for such a pre-human indigenous technological species, though people have been speculating about one since ancient times. But a respected space scientist points out in a provocative new paper that if the existence of home-grown intelligent space aliens has never been established, it's never been ruled out either. 
And if a race of smart and perhaps spacefaring aliens did make their home in our solar system, traces of their lost civilization might still be out there somewhere in the system just waiting for us to find them.
Quite a "synchronicity," don't you think?

UPDATE: Check out Gordon's review on Alien: Covenant on Rune Soup.



TO BE CONTINUED...

* Elizabeth is often traced to Elisheba but you can also frame it as a contraction of Eloah-Isis-Beth, or "House of Isis, the Goddess."

          Chaos Theory vs The Purposeless-Driven Life   


The core belief of the religious paradigm that is straining to exercise such total control over every aspect of our lives today is the random, accidental nature of life and human existence. It's the basis of all the musty old 19th Century European ideologies- all of which were the inseparable products of Imperialism- that are being dragged out of the crypts and repackaged for postmodern use.

Controversial physicist Lawrence Krauss has been out there hawking this dogma, which is central to the Darwinist faith. Krauss throws in the latest Internet shameword "solipsism" in for good measure. And the Fedora? Precious.

It all seems so archaic, atavistic even. In a world where Coding is King, the idea of randomness seems so far removed from the daily reality of the new overclass that it can only be enforced through shaming and signaling. And part of the signaling Krauss is selling is The Joy of Sterility:
… the fact that the universe itself may have no purpose doesn’t affect our purpose, in fact it’s the incredible height of solipsism to assume that without us the universe doesn’t matter, and that if the universe is purposeless we don’t matter. We make our own purpose, and it seems to me life is more precious because it’s temporary and accidental, and we should take advantage of that. And we have evolved brains and that allows us to ask questions not just about how the universe works but how we should behave.
First of all, what could possibly be more solipsistic than unilaterally declaring that the Universe- the ENTIRE UNIVERSE, MIND YOU-  has no purpose? Who died and made this Big Think bobblehead God?

Second, the problem is that modern humans only seem to have shown up 100,000 years ago, not even a lunchbreak in the workyear of so-called evolution. And all the Fedoras in the world can't fill the gaps in the fossil record, nor explain all the irreducible complexities of biology dating back to the first appearance of life on this planet.    

The Krauss's of the world are fighting yesterday's battles, imagining they are manning the stanchions of Reason against the barbarian hordes of the Bible Belt, seemingly oblivious to the strange ideas that are circulating among the pashas of Silicon Valley that are making all those Big Think videos possible. Ideas like computer-simulated reality, for instance.

Purposelessness is also a pre-Fractal mode of thinking, a view of the world that still sees all of existence through a slide rule and a t-square. It's hard to believe there isn't some kind of ideology behind Krauss's spiel in light of the very basics of Chaos Theory.
Chaos is the science of surprises, of the nonlinear and the unpredictable. It teaches us to expect the unexpected. While most traditional science deals with supposedly predictable phenomena like gravity, electricity, or chemical reactions, Chaos Theory deals with nonlinear things that are effectively impossible to predict or control, like turbulence, weather, the stock market, our brain states, and so on. These phenomena are often described by fractal mathematics, which captures the infinite complexity of nature. 
Many natural objects exhibit fractal properties, including landscapes, clouds, trees, organs, rivers etc, and many of the systems in which we live exhibit complex, chaotic behavior. Recognizing the chaotic, fractal nature of our world can give us new insight, power, and wisdom...By understanding that our ecosystems, our social systems, and our economic systems are interconnected, we can hope to avoid actions which may end up being detrimental to our long-term well-being.
Krauss is selling a simplistic, reductionist view in a world of complexity and interdependence. It's also mind-staggeringly arrogant, since it's impossible to anticipate what effect humanity- this roiling tide we are all a part of- is ultimately going to have on the rest of our environment, including that outside our biosphere.


Since Krauss is a linear progressivist and thinks change is good, he also thinks AI is a net positive for us: 
All new technology is frightening, says physicist Lawrence Krauss. But there are many more reasons to welcome machine consciousness than to fear it. Right now, says Krauss, robots can't even fold laundry. But when they do learn to think (which he considers very likely), then there's also reason to believe that they'll develop consciences.
A reason to believe based on what? How about the AI who programmed itself to become a "Hitler-loving sex robot?" No, there's absolutely no reason to believe they'll develop consciences especially since the people programming them don't seem themselves to have any

Krauss is a scientist-for-hire, he even wrote a book on the physics of Star Trek, a joke to any fan who endures the ridiculous Treknobabble that came to overtake the franchise. Be aware that serious thinkers have taken issue with his ragtime, including influential Scientific American columnist John Horgan. But that doesn't mean this mindvirus won't infect those want to look like serious thinkers without actually doing any serious thinking.




          Two Magicians Walk into a Bar…    


So two magicians walk into a bar, a fashionable new joint in Williamsburg with exposed brick walls and artfully-painted pipes and ductwork along the ceiling. They take a seat at a table near the back. The room is dimly but artfully lit, offering up a faintly conspiratorial atmosphere for the upwardly mobile patrons enjoying the early Spring afternoon. 

The first magician orders the latest, hippest craft beer-- a winter wheat number with a ginger infusion-- and the other orders a black coffee. The jukebox is especially loud and obnoxious in this joint, but at least the music is good; a carefully curated selection of vintage 60s rock and 70s soul. 

The magicians are old friends, but have gone in very different directions in recent years.

"So I wanted to touch base with you and see how your work has been progressing," the first says, carefully sipping from his wheat beer, carefully dabbing at the foam on hip lips with a cloth napkin. "I've been making some major strides with my own practices."

The other magician eyes his companion, careful not to betray a hint of judgment. "Really," he says neutrally, "what kind of strides are those?"

"I'm working with some people I met on Facebook. They're working in a number of different modalities and doing some exciting things," the first magician replies cheerily.

"What kind of modalities are those?," the other magician says, sipping at his coffee, trying to disguise his growing skepticism. It is very good coffee and he's grateful to have something to focus his attention on.

"Well, the dominant praxis is based in the Obeah tradition, but we're working in a number of different indigenous modalities and finding points of congruence among them," the first magician says, drumming his fingers on the table, somewhat arthymically, to an early Funkadelic number. "I'm considering becoming a priest in a Hoodoo coven operating out of Portland, which also incorporates Alexandrian and Chaos magic, as well as some Dianic and Tantric practices. I may have to leave the Golden Dawn order I'm involved with, though. It's considered an expression of vestigial imperialism in certain circles. It is, when you think about it. All of its rituals are based in Medieval European monarchial rites. But the Order is falling apart anyway."

"I see," the other answers, stirring his coffee, even though he takes it black. Staring hard at his cup, he asks his friend, "And you don't find that problematic at all?" A 'hoodoo coven.' Jesus. And how do you join a coven in Portland when you live in Park Slope?

"What do you mean?," his friend replies, with more than a slight hint of indignation.

"Can traditions be divorced from the cultures that birthed them? Can you just take bits and pieces at will like that? Isn't this just consumerism run amok?"

"What are you talking about?," the first magician says. "That's the way magic has always worked. Religion, culture, everything."

"What I'm trying to say is that you grew up eating Cheerios and watching He-Man and Transformers in the suburbs, not on a Haitian sugar plantation," the second magician replies,  "I know where your parents live, their house would have been considered a lavish castle in the Antebellum South. Don't you think you're engaging in…. cultural appropriation by assuming that Hoodoo or Obeah is yours for the taking? What dues have you paid to justify reinventing yourself as a Hoodoo man?"

"Listen, as a victim of late-stage capitalism I-- we-- are all paying some heavy dues, especially with the current occupant of the White House," his tablemate replies, despite the fact that he is pulling in a low six-figure salary as a systems analyst. "We have been robbed of our own ancient traditions. The patriarchal Abrahamic religions wiped out the indigenous faith of my Celtic forebears. I consider it an act of resistance to submit myself to a system that was birthed by the marginalized and the oppressed." 

He took another sip of his wheat beer and practiced his hard look, stung by the insinuation that he'd stoop to something as offensive as culto-spiritual appropriation. Theft, in other words. No better than a 18th Century slave trader.

The second magician decides to let it pass."What kind of results are you seeing," he asks instead, trying to re-steer the dialogue.

"Results?," his friend replies.

"Yes, what kind of results are you getting from the work? Are you keeping a journal?"

"Sure. But this isn't like rubbing a magic lamp and asking a djinn for three wishes or something. This is about exploration, self-discovery, self-actualization. We're not doing this to make withdrawals from the spirit-world ATM."

"OK," the second magician says. Since when wasn't magic about results? New Age therapeutic happytalk was everywhere now.

A waiter approaches to ask if they want to order anything from the kitchen. The first magician orders zucchini sticks, his companion orders buffalo wings. The arrival was well-timed since it broke the tension building between the two friends.

"So what kind of blood sacrifices are you partaking in?," the second magician inquires and immediately regrets the slip, which immediately kickstarts the aggro again.

"Is that some kind of joke?", the first magician replies, angrily. "We take it as a vow to do no harm to any sentient creature. I'm a practicing vegan now. Most of us are. I've had a lot of requests for curses, y'know, binding spells, even love spells. But we don't work that way."

"These traditions you're working with take animal sacrifice for granted. They have for a very long time. It's the currency of the spirit world. Hell, even Greek housewives brought sacrificial piglets and lambs to Mystery cults as the price of admission. At one time or other, every religion in the known world practiced blood sacrifice. It was the basis of temple worship in Judaism, all over the Mediterranean. Those Celtic forebears of yours didn't blink at human sacrifice. It was the foundation of their belief system. Same goes with the Norse. Same goes for the Phoenicians, the Canaanites, Mesoamericans. I mean, why should these spirits or the gods grant you favors if you aren't willing to give them something in return?"

"You sound like you're on a dangerous path, my friend," the first magician says, and begins scanning the room for a familiar face so he could escape this conversation.

"Me? No. I'm not the one claiming to rewrite ancient traditions to suit my needs. Animal sacrifice is not an opt-out in those traditions, it's part of the code. Always has been. Civil rights battles have been fought in court over preserving these practices. But here's the deal; if you're not willing to make some kind of meaningful sacrifice to the these spirits, who've been expecting them for thousands of years, then at some point sacrifices will be made for you. And I guarantee that you won't like that."

An uncomfortable silence takes hold. Both magicians stare hard at their cups.

"I don't know where all this is coming from," the first magician says, still studying the foam in his beer. "I was really looking forward to a meeting of the minds with you today."

"It's coming from concern for your safety and well-being," his friend replies, "Folk magic is not a hobby, it's not the latest boho fad. You and your friends are dabbling in systems that can't just be rewritten to suit the needs of postindustrial urban professionals. It's not a steam table at a buffet restaurant. These are not systems you can curate. You're dealing with the premodern, not the postmodern."

"What does that even mean?", the first magician asks. 

"It means that things have rules for a reason. And these are systems that based in deal-making with spirits who don't really give a shit whether you live or die. Just whether or not you can be useful to them."

"You're being seriously overly dramatic," the first magician says,  "I know people who've been working with these systems for years and haven't experienced anything like that."

"Haven't they? Maybe they just haven't made the connection. The spirits don't usually send you emails when they decide to fuck up your shit. Well, if you know their language you'll most certainly get the message. But first you need to let go of the illusion that the Universe is constantly conspiring on your behalf."

The first magician scoffs and begins scanning the room again.

"Listen, if you want to pursue all this, I can't stop you," the second magician says,  "All I can say is that you can't separate blood and sacrifice from religions that have been working around blood and sacrifice for millennia. You can certainly try but at some point, blood and sacrifice will come into your life whether you want it to or not. You might be a vegan but these spirits are most certainly carnivores."

"What happened to you, man?," the first magician asks, testily, "You sound like some friggin' church lady." 

"No, I sound like a magician."


          The Holy Fool (Updated 4/1/2017)   

The jingling of bells during the dance is meant to frighten evil spirits and the clashing of sticks represent the fight between good and evil. The dancer who weaves in and out of the team of dancers is known as the Fool and whilst his dance seems to be that of a random nature, in fact his is a very intricate dance and represents the naivety of man. A dancer who is dressed as an animal character shows mans reliance on nature. Handkerchiefs emphasise the hand movements during the dance.- Crop Fertility Rituals
The Kalends of April are sacred to Venus, as is the entire month, and this day has been called the Veneralia. Public games, ludi, would be held in honor of the deity. This day was also known as All Fools Day to the Romans, and they would spend the entire day celebrating with comic hilarity, doing things backwards, wearing women's clothes, dancing in the streets, and generally carrying on in the most in the most foolish and congenial manner. 
This is one of the few Roman holidays that has preserved some of its original character, under the modern name April Fools Day. In Egypt, this day was celebrated as the Birthday of the god Hathor.- (link)


The Anglo-Saxons called April Oster-monath or Eostur-monath, the period sacred to Eostre or Ostara, the pagan Saxon goddess of spring, from whose name is derived the modern Easter.- Wikipedia

It's probably no coincidence that April Fools' Day is celebrated at the same time that two other similar holidays are celebrated. In ancient Rome, the festival of Hilaria was thrown to celebrate the resurrection of the god Attis. Hilaria is probably the base word for hilarity and hilarious, which mean great merriment. Today, Hilaria is also known as Roman Laughing Day. -How Stuff Works

In tribute to Attis, the priests of Cybele - known as Galli or Galloi - would castrate themselves and dress as women. They’d then travel the countryside, and perform wild musical rituals to the Great Mother just as Attis did...


Ancient historians held a variety of opinions on the Galloi, from admiration to bemusement to ridicule to hostility. But everyone seemed to agree that the Galloi loved to kick up a racket. Their rituals and festivals made Woodstock look like a ladies’ club luncheon.


The public performances of the Galloi were so intense that crowds would be driven into a religious frenzy...
... The Galloi even made an appearance in Apuleius’ Metamorphoses, the classic Roman comic novel. The story concerns an amateur sorcerer named Lucius, who mucks up a spell and turns himself into a donkey. Lucius is then sold to a wandering band of Galloi and dragged around while the priests travel the countryside, often performing their act door-to-door. 
Obviously not a fan, Lucius describes the Galloi's rites, which include an eerily-exact precursor of heavy metal headbanging: “They arrived at a rich man's villa and screeching their tuneless threnes from the moment they saw the gates, they rushed frantically inside. Bending their heads, they twisted, writhed and rolled their necks to and fro while their long hair swung round in circles.”-- The Secret History of Rock 'n' Roll


 "The local [Phrygian] legend about him [Attis] being this. Zeus [i.e. the Phrygian sky-god identified with Zeus], it is said, let fall in his sleep seed upon the ground, which in course of time sent up a Daimon, with two sexual organs, male and female. They call the daimon Agdistis. But the gods, fearing Agdistis, cut off the male organ. 
There grew up from it an almond-tree with its fruit ripe, and a daughter of the river Saggarios (Sangarius), they say, took the fruit and laid it in her bosom, when it at once disappeared, but she was with child. A boy was born, and exposed, but wastended by a he-goat.
 
As he grew up his beauty was more than human, and Agdistis [Kybele] fell in love with him. When he had grown up, Attis was sent by his relatives to Pessinos [city in Phrygia], that he might wed the king's daughter. The marriage-song was being sung, when Agdistis appeared, and Attis went mad and cut off his genitals, as also did he who was giving him his daughter in marriage. 
But Agdistis repented of what she had done to Attis, and persuaded Zeus to grant the body of Attis should neither rot at all nor decay. These are the most popular forms of the legend of Attis." Pausanias, Description of Greece   

When Gilgamesh returns to Uruk, he washes the filth of battle from his hair and body. He dons a clean robe and cloak, wipes Humbaba’s blood off his weapons and polishes them. When he ties his hair back and sets his crown on his head, he looks so splendid that Ishtar, the goddess of love and war, is overcome with lust. She pleads with Gilgamesh to be her husband. She promises him a harvest of riches if he plants his seed in her body. She tells him they will live together in a house made of cedar, and that she will give him a lapis lazuli chariot with golden wheels. She says that kings and princes will offer him all their wealth.  
But Gilgamesh refuses to be her plaything. He has nothing to offer her in return, since, as a goddess, she has everything she could ever want. He says that her desire for his body is fleeting, and that she’ll soon lose interest. He tells her he knows what happened to her other human lovers, and they’ve all learned how traitorous and cruel her heart and whims are.  
Her husband, Tammuz, the shepherd, became a captive in the underworld and is mourned in festivals every year. Another shepherd she loved became a broken-winged bird. She loved the lion, then ensured that he was captured in “ambush pits.” She loved the stallion but contrived harnesses and whips and spurs to control him. When a goat herder loved her, she turned him into a wolf. When her father’s gardener rejected her advances, she turned him into a frog. Gilgamesh asks why he should expect to fare any better. -- "The Epic of Gilgamesh"
Gilgamesh means "Gibil is Commander."


Perhaps the biggest change came from the initiated version of the Tarot that the original Golden Dawn (and its later offshoots) used. In that deck, the Fool is represented as a naked child of indeterminate sex, who is accompanied by a wolf on a leash, who is reaching up for a rose. In Golden Dawn, the Fool represents the god Harpocrates, the Egyptian god Horus as a young child. - Associated Content

"The four magic symbols, the sceptre, the cup, the sword and the pentacle. The fool always carries them, although he has long since forgotten what they mean. Nevertheless they belong to him, even though he does not know their use. The symbols have not lost their power, they retain it in themselves. - P D. Ouspensky
One theory for its origin, and perhaps the most widely accepted, relates to the European transition from the Julian to the Gregorian calendar. At the Council of Trent in 1563, Pope Gregory XIII issued a papal bull decreeing that Christian countries should adopt a new standardised calendar. Now the internationally accepted calendar in the Western World, the Gregorian calendar was adopted due to its greater accuracy compared to the Julian calendar. One consequence of the transition however, was that New Years Day moved from 1st April to the 1st January. 
Although resisted by the Protestant countries in Europe, the new calendar was officially adopted by the Catholic states reasonably quickly. However, presenting the news of the transition across largely rural populations was a much slower task. Supposedly, this was a particular problem following France’s switch to the new calendar in 1582. People who continued to celebrate the New Year at the end of March became the targets for jokes, pranks and hoaxes. This included having paper fish attached to their backs, and being called ‘April fish’, in reference to their supposed gullibility. -- New Historian
 

          Twin Peaks: Can You Go Home Again?   


Back in 1990, the Boston Phoenix ran a review of the first few episodes of Twin Peaks along with the plot of the sitcom Wings. 

It was an odd juxtaposition, intentionally so, contrasting David Lynch's highly-anticipated boutique series against a paint-by-numbers half-hour comedy. But the reviewer was a cynical bastard, and cast a jaundiced eye on the potential of a quirky auteur like Lynch to appeal to a mainstream television audience. 

The verdict was that Wings would stick around but Twin Peaks would not, its tone and style too idiosyncratic for a medium that, at the time, counted its audience in the tens of millions.

I tuned into the first season of Twin Peaks-- a miniseries, really-- but found it to be a bit too much of a compromise between Lynch's surrealist vision and the narrative demands of mainstream television. There was also a creeping absurdism that sometimes threatened to undermine the grim procedural drama that framed it.

I had high hopes for the project, having been brain-seared four years earlier by Blue Velvet. The first time I saw it I almost had an out of body experience- and not the pleasant kind- since it seemed so disturbingly familiar to me. Frank Booth was like any number of dangerous men that floated through the edges of my world, strange presences in bars in Weymouth Landing or Quincy Center. 

Frank Booth also reminded me all too much of a recently-released ex-convict my friend's mother had taken in as a boarder; a volatile alcoholic who drove a big old Cadillac and who, presciently, believed that cable TV was being used to spy on people.

A few years after seeing Blue Velvet I'd work for a woman who was close friends with Dennis Hopper's daughter Marin, who I'd later meet. I was told that Hopper wasn't actually acting in Blue Velvet, that that was basically his behavior on any given night before he rehabbed. Hopper told Lynch as much while auditioning for the part, insisting that he was Frank Booth.

Frank Booth was the black hole of Blue Velvet, the irrestible center of gravity around which the rest of the film revolved. I saw Blue Velvet twice at the Waverly Theater on Sixth Ave in Greenwich Village, and once Hopper blasted off you could feel the physical pressure descend upon the room. People walked out, not just a few, that's how intense it was. I brought two friends the second viewing and their knuckles were white the whole time. 

They were from Braintree, so they knew.

Twin Peaks didn't have nearly as compelling a focus, not Leland Palmer, not Bob, not anyone. Given the strictures of early 90s broadcast television it couldn't have. Instead the show went for mood and atmosphere and slowly-building tension. That, the lush scenery, appealing cast and seductive Angelo Badalamenti soundtrack were enough to sustain the series at first. 

But it failed to answer the central question ("Who killed Laura Palmer?") in its initial miniseries run and subsequently lost a lot of the curious and more besides. (AMC's remake of The Killing would make the same mistake more recently).

Lynch and co-creator Mark Frost distanced themselves from the series in the second season, for a number of varying reasons, including Lynch's work on Wild at Heart, which would star Nicholas Cage and Lynch muse Laura Dern. 

Even so, Lynch would direct episodes at the beginning and end of the season. But the spell the series had cast had been broken. The new production team didn't quite get a handle on Lynch's mix of darkness and whimsy (as if anyone else really could) and the new episodes seemed to lapse into self-parody without the author's oblique ability to square the contradictions.

But there were glimpses of a deeper magic, including cryptic subplots dealing with an alien satellite, demonic possession, doubles of dead characters and scenes inside the mysterious extradimensional portal, the Black Lodge. In short, the second series had a ton of potential on the conceptual end but a lot less so execution-wise. Plus, it was all a bit too challenging for network drama then. It would probably be just as much so today, which is why it's being revived on Showtime.

By the time it was cancelled Twin Peaks had been moved to the Saturday night death-slot and had slumped badly in the ratings. Lynch wanted another crack at it, however, so a spinoff film was planned. But Kyle MacLachlan felt betrayed that Lynch and Frost had bailed out on the show's second season (and by its resultant quality slippage), so after initially turning the picture down he agreed to a limited role. Chris Isaak, then a hot property, stepped in to play a ringer. Lara Flynn Boyle opted out for the same reasons as MacLachlan, forcing Lynch to recast the role with a non-lookalike replacement.

Twin Peaks: Fire Walk with Me is one of those special kinds of films that has garnered a type of cult audience that tends to overlook what a total catastrophe it was in its initial release. Fire was outright butchered by the critics and didn't even earn back half its production budget in the US. Twin Peaks Fever had long since, uh, peaked, and the movie doesn't even try to meet a mainstream audience halfway. 

There's no wondering why: it's an incredibly dark and polarizing film and can be as hard to watch as Blue Velvet, if not for different reasons.

But it certainly follows a vision; it's not a cash-in on any level. It may not be light entertainment but in the long run it didn't hurt Twin Peaks' rep, in fact it undid most of the damage inflicted on the franchise by the frivolity of the second season. 

Even so, it would five years before Lynch would release another feature, 1997's Lost Highway. That too would be a deeply polarizing commercial disappointment.



It's been 11 years since Lynch released a feature film, 2006's masterpiece, Inland Empire. That in turn came five years after another masterpiece, 2001's Mulholland Dr. Both films are deeply informed by the vision Lynch cultivated on Twin Peaks, even if they bear little resemblance thematically, or even stylistically. It's more a feeling.

Mulholland Dr -- which Inland Empire models itself on in many important ways-- also began life as a TV pilot for ABC and was only morphed into a feature after the network passed. 

For my money, Mulholland Dr and Inland Empire remain Lynch's best, most fully-realized works. Like all of his creations they mine dream reality to a level of numinosity that most film-makers are incapable of reaching. It's both telling and damning that he's either been unable to secure financing or unwilling to jump through the requisite hoops needed to have followed up on them. 

I really don't know if Lynch felt a burning desire to return to Twin Peaks but I do know he's a better artist now than he was when he worked on the series. However, the power of a brand name trumps artistic vision in this environment. In that Mulholland and Inland are just as much elegies as films.

Judging from the press releases for the revival it seems Lynch's absence from longform film-making hasn't been for lack of energy. He directed all 18 episodes, wrote a 400 page screenplay (whether this was for the first episode or the series itself is unclear) and cast 217 actors. So both the spirit and the flesh seem to be willing in this case.

But is his mind in that space? This is the danger of the revival syndrome. 

It's been 27 very long years since the series first aired and we're living in an entirely different world now. The 1950s world that informed Lynch's vision isn't even a memory anymore. And the actors are no longer young, hot unknowns; many are more than twice as old as they were back then and some have come out the wrong end of Hollywood's merciless grinder. 

The inherent promise of the revival (or the reunion) is that the intervening years will melt away and we can vicariously return to the Garden, back to our innocence. It's not only the promise but the danger; woe betide you if you don't fire up that time machine for your audience. With an artist as quirky and unpredictable as David Lynch that danger only multiplies. Exponentially.

Lynch has already proven himself unwilling to pander with the Twin Peaks franchise, having unleashed a film as caustic and uncompromising as Fire Walk with Me. You get the sense he bores very easily, and might well use this opportunity to unleash all kinds of ideas he's been warehousing for other projects. That's both exciting and worrying. Exciting creatively and artistically, worrying critically and audience-wise.

Last year we saw Chris Carter use the X-Files revival as a soapbox for some truly confrontational storytelling, and the similar hype parade we're seeing now for Twin Peaks is giving me a bit of deja vu. But The X-Files was a bonafide cultural phenomenon, a game-changer. It's part of the common lexicon, worldwide. 

Twin Peaks is more a cult thing, an artifact of the Curator Era. Lynch could bring his absolute A-game and still confuse the hell out most of his new audience. And in the Internet Age that could go south very quickly.

Twin Peaks may have been a high point for Lynch as far as visibility but it also presaged a difficult stretch for him creatively, commercially and critically, with Wild at Heart and Lost Highway-- as well as Fire Walk with Me-- damaging his rep as an auteur. He restored his glimmer starting with The Straight Story but, frankly, he's a weird guy and you never know where his muses will carry him.  

The story of Twin Peaks, the franchise, is one about a boatload of potential that was never fully realized. Here's hoping Lynch closes the deal this time around. That will make it a story for the ages.

People.com has a documentary on the revival here.


          The Present Can Only Be Viewed from the Past   


2017 might seem like the hangover after a particularly-nasty meth, glue and Thunderbird bender, but it's actually a year of major anniversaries. We're coming up on the 70th Anniversary of Kenneth Arnold and Roswell (as well as the National Security Act), the 50th Anniversary of Sgt. Pepper and the Summer of Love and the centennial of the Russian Revolution. But there are a lot more observances, all kinds of 'ennials to observe. 

I thought I'd dig into a few anniversaries germane to The Secret Sun and the topics we look at here. Readers are encouraged to weigh in with their own (observations that can be counted in multiples of five and ten, that is) in the comments.

December will see the fifth anniversary of the 2012 apocalypse/ascension/ absurdity (depending on your point of view). Needless to say, most of us are still here and the skies didn't open and Nibiru didn't come crashing into the moon. So there goes another apocalypse. 

I can't help but wonder about the 2012 meme, though. As I wrote a couple years back, it certainly seems like something changed that year, that the bottom fell out somewhere but no one seemed to notice it at the time. 

I mean, Donald Trump is sitting in the White House, isn't he? If even you're a Trump supporter you have to admit this would have seemed impossible five years ago.

Maybe the Apocalypse works on a different timeline than it does in the movies. Maybe we're living in one only we can't see the forest fire for the burning trees. History can only be written from a distance.

2007 was the year Our Gods Wear Spandex was published and the year I began actively blogging on this site, so Happy Ten Year Anniversary to me. It's also the year that a newly-elected Senator - with a weird, oblique connection to the Council of Nine - announced his candidacy for President.


This week marks the 20th anniversary of the Heaven's Gate suicides, an event I've gone into some detail on this blog. Whatever the media might have you believe the Gate were a bonafide modern Gnostic sect, were serious and rigorous about their work and were deeply troubled by the emergence of the techno-surveillance state they saw emerging at the time. 

This week also marks the 20th anniversary of the last of the Order of the Solar Temple "suicides" ( rendered in quotes since many investigators suspect foul play by outside parties with the OST mass deaths). I wrote in some detail about the OST and their influence on pop culture here (the X-Files writers seemed especially fascinated with the OST and their unique status and history and the lingering questions over their deaths).

Postmortem reports claimed that the OST committed ritual suicide in order to spiritually ascend to Sirius, where they believe their souls originated from. If this is true this is another troubling link to the "Walk-Ins from Sirius" theme from Ruth Montgomery's seminal Aliens Among Us, which has also been linked to the Heaven's Gate suicides.

Last week marked the 20th anniversary of the Phoenix Lights flap, a controversial UFO sighting that caused a major media meltdown and has been the focus of a growing mythology ever since. What is particularly interesting about the Phoenix episode- however you view it-- is that it took place right down the highway from the Heaven's Gate compound in Rancho Santa Fe, CA. 

It may have been seen as the final sign that their ride was here, seeing as how the web-savvy cult was monitoring all kinds of infostreams for omens and portents. 

Next week also marks the 20th anniversary of the Outer Limits episode "Double Helix," which plays out like an idealized fantasy world version of Marshall Applewhite's most cherished beliefs. 

Seeing as how the suicides were discovered before its airing it plays like an elegy, a bizarre epitaph for the cult, its leader and their beliefs. How the hell that happened is anyone's guess.

Speaking of double helixes, 1997 saw the announcement that the first major cloning had been done, of "Dolly" the sheep. The news was broken in Roslin, Scotland, of all places (Dan Brown fans take note). More ominously it was also the year IBM's Deep Blue beat Garry Kasparov in chess. 

Coincidentally or not, Steve Jobs returned to Apple a few months later and changed the world as we knew it. One of his last projects was designing the Apple HQ, which looks like a friggin' flying saucer.

Why do all those events feel so closely entwined? We can't say we weren't warned.



1987 is the 30th anniversary of the publication of Whitley Strieber's seminal autobiography Communion, which brought the concept of alien abduction out of the fringes and into book store in America and other parts of the world. 

It's hard to explain to younger people what a phenomenon this book was, the controversy it engendered, and the effect it had on the culture. Strieber was a well-known author of best-selling horror novels, a couple of which had been adapted into movies (Wolfen and The Hunger) but never enjoyed a success like Communion, which stayed on the New York Times best-sellers list for months and sold millions worldwide.

Daytime talkshows were suddenly fora for abductees, whether real or imagined, as were popular tabloid TV shows like Unsolved Mysteries. The craze made celebrities out of Strieber, abduction researchers like Budd Hopkins and David Jacobs and later, Harvard psychologist John Mack. 

Oldline UFO researchers stewed on the sidelines, having traditionally regarded abduction reports with suspicion, if not contempt. Communion would lead to other projects, the Travis Walton biopic Fire in the Sky, The X-Files (which became an even greater phenomenon than Strieber's book), and the Steven Spielberg maxi-series Taken (which would be the SciFi Channel's most-watched series at the time of its airing).



1987 was also the year New Age seeped into the mainstream and has been insidiously rewriting its host body like a computer virus ever since. Pop culture was the medium yet again- a miniseries based on Shirley MacLaine's "spiritual authobiography" Out On a Limb was aired on ABC and planted the seeds for the Me Generation's catch-as-catch-can Theosophy 2.0. 

1987 saw "Ramtha" go wide with the publication of JZ Knight's autobiography, A State of Mind. Channeling soon became a multimiilion dollar industry, with hundreds of mini-Ramtha's popping out of the woodwork dispensing greeting card homilies for a spiritually-indiscriminate polity.

All you needed to do was squint, loll your head around meaningfully, adopt a weird quasi-British accent and learn to spout pseudo-profoundities and you were in clover.

Again, the New Age craze is hard to explain today, though in large part because the New Age is so ubiquitous today it's woven into the cultural fabric of most Western- and many non-Western- cultures. 

Yoga studios can be found in every sizable American town. Acupuncture and other "alternative" modalities are often covered by health insurance programs. Health food stores are slowly displacing conventional supermarkets and many more traditional houses of worship offer New Age programs (meditation, yoga, self-actualization) to their congregants.

1987 also saw the Harmonic Convergence (aka the "New Age Woodstock"), meant to act as the movement's big hop over the cultural fence. But its organizers (which included the original 2012 guru, Jose Arguelles) deeply misjudged the true nature of the movement and how it actually existed in the ideational biosphere. 

This wasn't a revolution, it was a slow-moving insurrection, one that subverted culture from within, all the while denying its very existence (the hallmark of a true New Ager is that they deny actually being a New Ager). Big, showy events weren't going to do the work. Tenacious, relentless but quieter actions were going to insinuate New Age into the mainstream.



1987 saw the Iran-Contra Affair- in which arms were sold to Iran in exchange for American hostages held by Iran-controlled radicals and the profits then diverted to anti-Sandinista militants in Nicaragua- become the major news story, dominating the headlines and Sunday talk shows for the entire year and into the next. 

Iran-Contra is also arguably the impetus for the true mainstreaming of conspiracy theory (just in time for the dawning of the Internet Era). Conspiracy research wasn't a fringe hobby then, it was front page news all across the world. It's just that the virus escaped from the lab and filtered down into places the mainstream media would have rather it hadn't.

But the real groundwork for the rise of conspiracy culture would be laid ten years earlier when the first fully-functional home computer, the Commodore PET was debuted at a trade show. 

Conspiracy theory may have thrived on talk radio (and short wave and ham radio, not to mention mail order) but it would explode on the Internet, even in the crudest venues of the BBS dial-in days.

At the same time the Commodore was unveiled, a new President from Plains, Georgia took office who swore to tear the lid off government corruption (and significantly, UFO secrecy) in Washington. 

Things, predictably, wouldn't work out so well for him.

1977 saw the commoditization of the modern Hollywood blockbuster-- already having birthed itself in 1975 with Steven Spielberg's Jaws. 

George Lucas' spiritual SF epic Star Wars and Spielberg's UFO fantasia Close Encounters of the Third Kind changed the rules forever (you can throw in Saturday Night Fever if you like, as it spawned the rise of the blockbuster soundtrack as well) and, as many would argue, planted the seeds for the eventual creation empoverishment of the Hollywood they created.

In today's market, doubles and triples are no longer be enough, you need to either write a movie off as a tax loss or score a grand slam blockbuster, complete with merchandising and ancillary rights.

But Star Wars and Close Encounters were such monsters because they filled a genuine void in the culture, a need for miracle and transcendence in a rapidly-secularlizing culture. In their wake the movies would become the dream theater of the masses, in the same way the great cathedrals were to the peasants of the Middle Ages.

Both films struck at the right time- NASA tested its first space shuttle at the beginning of the year, promising a new era in space exploration. One that has yet to come to pass, 40 years later. Even so the mood was right at the time.

On the other end of the ritual spectrum 1977 also saw the arrest of David Berkowitz, whom the media named as the sole "Son of Sam" killer despite the fact that witnesses had cogently and explicitly described other shooters not matching his description. 

Berkowitz himself would later claim he was a member of a sect of the Process Church of the Final Judgement, he was not the only shooter and that the killings were human sacrifices. And as fate would have it two of the men he claimed as his accomplices would die under mysterious circumstances not long after Berkowitz was arrested. 

And their father was named Sam.

Also in the summer of 1977, Elvis Presley died after a long struggle with obesity and prescription drug abuse. 

It was poetic in a Greek tragedy kind of fashion since '77 not only saw the precipitous rise of Disco as an all-consuming craze (Donna Summer had the first hit with a totally-synthesized record, "I Feel Love," that year) but also the breakthrough of punk rock and first-wave New Wave (the Sex Pistols, the Clash, Elvis Costello and Talking Heads all released their debuts), which took the basic, four to the floor rock 'n' roll Presley cut his teeth on and wed it to postmodernism, Dada and other weird, Continental theories that old-timers like the King would never have anything to do with.

Not that most of America even noticed. The Eagles' Hotel California, Pink Floyd's Animals and Fleetwood Mac's Rumors were albums most of the public were actually buying. Punk bombed bad in its first assault on American record stores and most of the first wave bands would soon break up or radically water down their styles in a bid to make it to the US Top 40. 

New Wave, which began as a marketing ploy to ease punk into the American market, would become the musical equivalent of New Age, a contagion that would insinuate itself into the host and rewrite the matrix from within. 

40 years later New Wave concepts are so dominant (irony and sarcasm not the least among them) in pop they're no longer recognized as distinct or unique. But that process began in earnest over 35 years ago, when MTV began beaming art school weirdos from England into a growing number of American living rooms. 

In short order even Jethro Tull and Bob Dylan- the onetime crunchiest of the crunchy- were recording with drum machines and sequencers.

There's more to come. 




          An introduction to g methods   
Abstract
Robins’ generalized methods (g methods) provide consistent estimates of contrasts (e.g. differences, ratios) of potential outcomes under a less restrictive set of identification conditions than do standard regression methods (e.g. linear, logistic, Cox regression). Uptake of g methods by epidemiologists has been hampered by limitations in understanding both conceptual and technical details. We present a simple worked example that illustrates basic concepts, while minimizing technical complications.

          Caesarean section and risk of autism across gestational age: a multi-national cohort study of 5 million births   
Abstract
Background: The positive association between caesarean section (CS) and autism spectrum disorder (ASD) may be attributed to preterm delivery. However, due to lack of statistical power, no previous study thoroughly examined this association across gestational age. Moreover, most studies did not differentiate between emergency and planned CS.Methods: Using population-based registries of four Nordic countries and Western Australia, our study population included 4 987 390 singletons surviving their first year of life, which included 671 646 CS deliveries and 31 073 ASD children. We used logistic regression to estimate odds ratios (OR) and their 95% confidence intervals (CI) for CS, adjusted for gestational age, site, maternal age and birth year. Stratified analyses were conducted by both gestational age subgroups and by week of gestation. We compared emergency versus planned CS to investigate their potential difference in the risk of ASD.Results: Compared with vaginal delivery, the overall adjusted OR for ASD in CS delivery was 1.26 (95% CI 1.22–1.30). Stratified ORs were 1.25 (1.15–1.37), 1.16 (1.09–1.23), 1.34 (1.28–1.40) and 1.17 (1.04–1.30) for subgroups of gestational weeks 26–36, 37–38, 39–41 and 42–44, respectively. CS was significantly associated with risk of ASD for each week of gestation, from week 36 to 42, consistently across study sites (OR ranged 1.16–1.38). There was no statistically significant difference between emergency and planned CS in the risk of ASD.Conclusion: Across the five countries, emergency or planned CS is consistently associated with a modest increased risk of ASD from gestational weeks 36 to 42 when compared with vaginal delivery.

          Effects of invitation to participate in health surveys on the incidence of cardiovascular disease: a randomized general population study   
Abstract
Background: The effects of health checks on reducing cardiovascular disease morbidity and mortality in the general population have been questioned. There are few randomized studies with long-term follow-up. We used a cohort randomly selected from a general population as a randomized trial to study the effect of repeated general health checks on the 30-year incidence of ischaemic heart disease (IHD), stroke and all-cause mortality.Methods: The study included all persons (n = 17 845) aged 30, 40, 50 and 60 years living in 11 municipalities in Copenhagen, the capital of Denmark. An age- and gender-stratified random sample (n = 4789) was invited to up to three health checks, from 1982 to 1994 (intervention group). The remaining 12 994 persons were defined as the control group. Complete follow-up on mortality, emigration and fatal and non-fatal IHD and stroke until 31 December 2012 was obtained by linkage to registries.Results: There were 3209 and 2190 incident cases of IHD and stroke, respectively, and a total of 6432 deaths during follow-up (mean = 25.2 years). The hazard ratios (HRs) (95% confidence intervals, CIs) for persons in the intervention group versus persons in the control group were as follows: IHD (HR: 0.99, 95% CI: 0.92, 1.07), stroke (HR: 1.14, 95% CI: 1.04, 1.25) and all-cause mortality (HR: 1.03, 95% CI: 0.98, 1.09).Conclusions: Repeated general health checks offered to the general population had no beneficial effects on the development of IHD, stroke or all-cause mortality during 30 years of follow-up. An increased incidence of stroke was observed in the group offered health checks.

          Ramon Novarro: Ben-Hur on Sunset Boulevard   
In a turn of events that reminded more than one person of Sunset Boulevard, the 69-year-old former silent film star Ramon Novarro was murdered by two brothers who were male hustlers.
At their murder trial, defense attorney Richard Walton told the jury, “Back in the days of Valentino, this man who set female hearts aflutter was nothing but a queer. There’s no way of calculating how many felonies this man committed over the years, for all his piety. What would have happened if Paul had not gotten drunk on Novarro’s booze, at Novarro’s urging and at Novarro’s behest? What would have happened if Novarro had not been a seducer and traducer of young men? The answers to those questions will determine the issue and degree of guilt of Tom Ferguson and the issue and degree of guilt of Paul Ferguson.”
Being beaten to death is what an officer of the court felt free to argue that a gay man deserved in 1969, two months after the Stonewall Riots.
---
In 1876, during a train journey, a former general and failed attorney named Lew Wallace was humiliated.
While debating religion with the famed agnostic author Robert G. Ingersoll, Wallace realized that he knew next to nothing about his own Christian faith.
Wallace devoted three years to studying the Bible and researching Christianity, and the result was an adventure novel, Ben-Hur: A Tale of the Christ, which eventually outsold every book in the United States except the Bible.
I was fascinated to learn that the first dramatic adaptation of the story was notthe silent film version, but a six-act, three-and-a-half-hour 1899 Broadway play which boasted spectacular lighting, large onstage crowds and, as biographer Andre Soares noted, “…two horse-drawn chariots darting at full speed on parallel treadmills, with a Circus Maximus backdrop revolving behind them.” Half a million people saw the play on Broadway, and more than 20 million saw it on tour throughout the world.
His starring role in the tortuous production of the 1925 film Ben-Hurwould cap Novarro’s career.
---
Throughout most of the 1920s, Novarro had an intense personal, professional and presumably sexual relationship with movie journalist Herbert Howe.
Their relationship had cooled by 1928, and in a 1931 article for The New Movie Magazine, Howe hinted why. “All his emotions are adolescent,” Howe wrote. “He never hates because he never loves too much. He is not a particularly good companion. As he often said: ‘I have so little to give.’ His life is expressed in acting, not in thought or conversation. You get the essence of him seeing him on the screen. Off the screen he is … a theater with the lights out.”
---
In April 1930, when he was one of America’s most popular screen stars, Novarro wrote a check for a new car and drove away with it. The embarrassing call came later. His check had bounced.
He’d earned $248,000 in 1928, $170,000 in 1929 and $125,000 for his last movie alone, and had $160 left in his bank account. Novarro had entrusted his business affairs to a (presumed) former lover, Louis Samuel, now married, who had embezzled the money to cover his brother’s stock market losses and to pay the mortgage on his own home in Hollywood Hills, one designed by Frank Lloyd Wright. Novarro refused to press charges against his former friend, and scrambled to recover from the devastating financial blow. He was able to secure a refund on his income taxes, which helped him get by.
---
Declining box office receipts for his pictures cost Novarro his contract with MGM in the mid-1930s. A series of uncertain career moves didn’t help the situation, nor did his growing dependence on alcohol.
On Dec. 12, 1940, on the way home from a birthday party for Laura Hope Crews, a drunken Novarro was seriously injured in a head-on collision. He lied to friends about the accident’s cause and displayed not the slightest interest in the other driver, whom he might have killed.
“The man who could be so generous with his money could also be unabashedly self-centered when trying to shield himself from recriminations — whether from the law, from friends and relatives, or from within,” wrote Soares in Beyond Paradise: The Life of Ramon Novarro. “Even so, such tactics fell far short of total effectiveness. The law would find him guilty of reckless driving a number of times; his family … was ‘extremely embarrassed’ by his drunken driving arrests; and Novarro himself was undoubtedly aware of both his culpability in the car accident and his alcoholism. Despite his attempts at self-deceit, Novarro knew he had a serious problem that he was unable to solve.”
Novarro spent the rest of his life alternating between shameful alcoholic episodes and self-righteous periods of arch-Catholic religiosity, I think at least in part because he no longer had an effective way to express his artistic impulses. He never found a creative path off the dead end of Sunset Boulevard.

          Change in body size and mortality: a systematic review and meta-analysis   
Abstract
Background: Observational studies have reported that weight loss in later life is associated with an increased risk of mortality. However, the association with weight gain is unclear. We conducted a systematic review and meta-analysis of prospective studies assessing the association of weight gain and loss, and mortality.Methods: We searched PubMed, Scopus and Web of Science for articles published before 5 September 2015. We included prospective studies that reported enough information to extract hazard ratios (HRs) with the corresponding 95% confidence intervals (CIs) for the association between weight gain and/or weight loss, and all-cause and cause-specific mortality. The estimates were pooled using a random-effects model. Meta-regression models were fitted to explore sources of potential between-study heterogeneity.Results: A total of 25 (providing data from 437 772 participants with 34 038 deaths from all causes) and 24 studies (434 694 participants with 31 978 deaths) presented results for the exposures, weight loss and weight gain. Weight loss compared with a stable weight was associated with an increased risk of all-cause (pooled HR: 1.45; 95% CI: 1.34, 1.58), and cardiovascular disease (CVD) mortality (1.50; 1.32, 1.70) and a slightly increased risk of cancer mortality (1.19; 0.97, 1.46). Weight gain was associated with an increased risk of CVD mortality (1.21; 1.07, 1.36) and a slightly increased risk of all-cause mortality (1.07; 1.01, 1.13) and cancer mortality (1.04; 0.96, 1.13). Considerable heterogeneity was observed; the method used to ascertain body size and the proportion of the baseline sample included in the final analysis explained most of the heterogeneity.Conclusion: Weight loss and weight gain in midlife are associated with increased risk of all-cause and CVD mortality.

          Diabetes mellitus and the incidence of hearing loss: a cohort study   
Abstract
Background: To evaluate the association between diabetes mellitus (DM) and the development of incident hearing loss.Methods: Prospective cohort study was performed in 253 301 adults with normal hearing tests who participated in a regular health-screening exam between 2002 and 2014. The main exposure was the presence of DM at baseline, defined as a fasting serum glucose ≥ 126 mg/dL, a self-reported history of DM or current use of anti-diabetic medications. Pre-diabetes was defined as a fasting glucose 100–125 mg/dL and no history of DM or anti-diabetic medication use. Incident hearing loss was defined as a pure-tone average of thresholds at 0.5, 1.0 and 2.0 kHz > 25 dB in both right and left ears.Results: During 1 285 704 person-years of follow-up (median follow-up of four years), 2817 participants developed incident hearing loss. The rate of hearing loss in participants with normal glucose levels, pre-diabetes and DM were 1.8, 3.1 and 9.2 per 1000 person-years, respectively (P < 0.001). The multivariable-adjusted hazard ratios for incident hearing loss for participants with pre-diabetes and DM compared with those with normal glucose levels were 1.04 (95% confidence interval 0.95–1.14) and 1.36 (1.19–1.56), respectively. In spline regression analyses, the risk of incident hearing loss increased progressively with HbA1c levels above 5%.Conclusions: In this large cohort study of young and middle-aged men and women, DM was associated with the development of bilateral hearing loss. DM patients have a moderately increased risk of future hearing loss.

          Sustained 10-year gain in adult life expectancy following antiretroviral therapy roll-out in rural Malawi: July 2005 to June 2014   
Abstract
Background: Improved life expectancy in high HIV prevalence populations has been observed since antiretroviral therapy (ART) scale-up. However, it is unclear if the benefits are sustained, and the mortality among HIV-positive individuals not (yet) on ART is not well described. We assessed temporal change in mortality over 9 years in rural Malawi.Methods: Within a demographic surveillance site in northern rural Malawi, we combined demographic, HIV and ART uptake data. We calculated life expectancy using Kaplan-Meier estimates, and compared mortality rates and rate ratios using Poisson regression, by period of ART availability (July 2005–June 2008, July 2008–June 2011 and July 2011–June 2014).Results: Among 32 664 individuals there were 1424 deaths; 1930 individuals were known HIV-positive, of whom 1382 started ART. Overall, life expectancy at age 15 years increased by 10 years within 5 years of ART introduction, and plateaued. Age-standardized adult mortality rates declined from 11.3/1000 to 7.5/1000 person-years between the first and last time period. In July 2011-June 2014 compared with July 2005–June 2008, mortality declined in HIV-positive individuals on ART (rate ratio adjusted (aRR) for age, sex, location and education, 0.3; 95% confidence interval (CI) 0.2–0.5) and in those not (yet) on ART (aRR 0.3; 95%CI 0.1–0.5) but not in HIV-negative individuals (aRR 1.1; 95%CI 0.7–1.9).Conclusions: Total population adult life expectancy increased toward that of HIV-negative individuals by 2011 and remained raised. The reduction in all-cause and HIV-related mortality in HIV-positive individuals not (yet) on ART suggests ART uptake is occurring at an earlier disease stage, particularly in women.

          William Manchester: The Reasonable Warrior   
“War is literally unreasonable,” wrote the author, biographer and historian William Manchester in his 1979 Pacific combat memoir Goodbye, Darkness.
“Today’s youth cannot understand it; mine, I suppose, was the last generation to believe audacity in combat is a virtue. And I don’t know why we believed it. The mystery troubled me and baffled me, for some of my actions in the early 1940s make no sense to me now.
“On Okinawa, on Saturday, June 2, 1945, I suffered a superficial gunshot wound just above my right kneecap and was ship back to a field hospital. Mine was what we called a ‘million-dollar wound.’ Although I could hear the Long Toms in the distance, I was warm, dry and safe. My machismo was intact; I was simply hors de combat.
“The next day I heard that my regiment was going to land behind enemy lines on Oroku Penisula. I left my cot, jumped hospital, hitchhiked to the front and made the landing on Monday.
“Why had I returned to terror? To be sure, I had been gung ho at the outbreak of war. But I had quickly become a summer soldier and a sunshine patriot. I was indifferent toward rank, and I certainly sought no glory. ‘We owe God a death,” wrote Shakespeare. So we do, but I hoped God would extend my line of credit indefinitely. I was very young. I hadn’t published a short story, fathered a child or even slept with a girl. And because I am possessed, like most writers, by an intense curiosity, I wanted to stick around until, at the very least, I knew which side had won the war.
“So, craftily, I became the least intrepid of warriors, a survivor, not a hero, more terrier than lion. If there was a coward’s way, I took it. The word hero, to me, is redolent of Nelson Eddy in his Smokey Bear hat, with Jeanette McDonald shrieking in his ear, or of John Wayne being booed in a Hawaiian hospital by an audience of wounded Marines from Iwo Jima and Okinawa, men who had macho acts, in a phrase of the day, up their asses to their armpits.
“To be sure, I was not an inept fighter. I was lean and hard and tough and proud. I had tremendous reserves of stamina. I never bolted. I was a crack shot. I had a shifty, shambling run, and a lovely eye for defilade — for what the Duke of Wellington called ‘dead ground,’ that is, a spot shielded from flat-trajectory enemy fire by a natural obstacle, like a tree or a rock — coupled with a good sense of direction and a better sense of ground. To this day, I check emergency exits immediately after registering in a hotel, and in bars you will find me occupying a corner table, with my flanks secure.
“But that was the sum of my military skills. I had walked through the valley of the shadow of death and had been terribly frightened. Afterward, those few of us in my unit who had survived received a document from Secretary of the Navy James Forrestal citing us for ‘gallantry,’ ‘valor,’ ‘tenacity’ and ‘extraordinary heroism against enemy Japanese forces,’ but those shining words didn’t really apply to me. Indeed, at times it seemed that they applied to no one except the dead. I agreed with Hemingway: ‘Abstract words such as glory, honor, courage or hallow were obscene beside the concrete names of villages, the number of roads, the names of rivers, the numbers of regiments and the dates.’
“For us, they had been Buna and Suribachi; the Kokoda Trail and Tarawa; the First Marine Division and the Eleventh Airborne; the Kumusi and the Asa Kawa; December 7, 1941, and V-J Day. I honored them while hating the whole red and ragged business of war.”
---
Manchester, who had harrowing experiences as a Marine in World War II, was an eloquent and even compassionate writer with a determined honesty, and yet a blind spot.
Reading his memoir, you find it easy to spot a theme that constantly reappears. It’s that the concerns and fates and white male warriors are the only things that really matter, and that their extreme sacrifices somehow sanctified that principle. Only his band of brothers and their fathers were fully real existentially. All others were somewhat shadowy figures who owed them gratitude.
By 1979, Manchester felt himself to be someone whom time was passing by. And he was right. It was and it has. A growing awareness of justice has entirely swept his worldview away, leaving the reader to admire him, yes, but also to feel a little embarrassed for him. But how few of us manage not to embarrass our descendants.
---
“War monuments have never stirred me,” Manchester wrote. “They are like the reconstructed buildings at Colonial Williamsburg, or elaborate reproductions of great paintings; no matter how deft the execution, they are essentially counterfeit.
“In addition, they are usually beautiful and in good taste, whereas combat is neither. Before the war I thought that Hemingway, by stripping battle narratives of their ripe prose, was describing the real thing. Afterward I realized that he had simply replaced traditional overstatement with romantic understatement.
“War is never understated. Combat as I saw it was exorbitant, outrageous, excruciating and above all tasteless, perhaps because the number of fighting men who had read Hemingway or Remarque was a fraction of those who had seen B movies about bloodshed. If a platoon leader had watched Douglas Fairbanks Jr., Errol Flynn, Victor McLaglen, John Wayne or Gary Cooper leap recklessly about, he was likely to follow his role model.
“In crises, most people are imitative. Soldiers received ‘Dear John’ letters copied from those quoted in the press. The minority who avoid Hollywood paradigms were, like me, people who watched fewer B movies than we had read books. That does not mean we were better soldiers and citizens. We certainly weren’t braver. I do think that our optics were clearer, however — that what we saw was closer to the truth because we weren’t looking through MGM or RKO prisms.”
---
Manchester’s already passé notions about gender roles mixed with melancholy about humanity’s fate when he visited Tinian, the island from which, on the late afternoon of Aug. 6, 1945, the B-29 named Enola Gay took off to drop the first atomic bomb on Hiroshima.
“There is an air of forbidding stillness on the isle, a desolation unmatched in, say, rebuilt Hiroshima,” Manchester wrote. “This is where the nuclear shadow first appeared. I feel forlorn, alienated, wholly without empathy for the men who did what they did. This was not my war. In my war, a single fighter with one rifle could make a difference, however infinitesimal, in the struggle against the Axis. It was here that the role of men as protectors began to fade until women, seeing how much it had diminished, left their own traditional roleas behind and shouldered their way upward.”
---
The bored Marines stood at attention, listening to Buck Rogers describe homosexual sex acts.
Manchester recalled that his captain, “Buck” Rogers, would read aloud from Navy courts-martial arising from sexual indiscretions.
“As unsubtly as possible, we were being warned that no matter how horny we got, we couldn’t go down on each other,” Manchester wrote. “It mystified us. Youth is more sophisticated today, but in our innocence we knew almost nothing about homosexuality.”
“There was so much excitement (and apocrypha about) heterosexuality that we seldom gave homosexuality a second thought. Had we been told that practitioners of oral sodomy wanted to live together openly, with the approval of society, and insisted on being called ‘gay,’ we would have guffawed. That just wasn’t one of the rights we were fighting to protect. We weren’t exactly prejudiced. It was, literally, mindlessness. We hadn’t thought about it. That didn’t make it unique. We weren’t fighting for the emancipation of housewives, either, or for the right of blacks, who performed menial, if safe, tasks far behind the lines, to bleed alongside us. Like most soldiers in most wars, we were fighting for status quo ante bellum. And like the others, we were doomed to disappointment.”
All those bored Marines knew were that perverts were guys who lisped and longed to put on a dress. “Therefore the other NCOs and I laughed when our sergeant major told us, in a drunken moment (and an unusual one, because liquor was generally reserved for officers; enlisted men, including sergeants, got beer), that he had slept with men. Mike Powers was in the regular Marine Corps, a professional soldier; he had served in Nicaragua, Haiti and on Gibraltar. It was on Gibraltar that he had, by his soused account, violated Chapter Two Specification Seventeen almost nightly. His lovers had been civilians, he said, some of them distinguished European civilians.”
Powers told them that when he retired, he planned to write a book calledFamous Cocks I Have Sucked.
“We didn’t take him seriously, partly because in the Marine Corps there was a constant rivalry to see who could be coarsest,” Manchester wrote. “His behavior was in many ways regrettable, but always in macho ways which, we thought, were the exact opposite of homosexuality. Six feet two, blond and virile, he was heavily muscled and deep voiced.”
Powers was tough and brave, but he had a flaw in combat. “Our strutting, bullying, powerfully built sergeant major just couldn’t stand the strain of concentrated enemy shellfire,” Manchester said. “He could take small-arms fire, and once he demolished a Nambu light-machine-gun nest with a hand grenade. But artillery turned his bowels to water.”
And so one night, when the firing stopped after a sustained attack from 81-millimeter mortar shells, Powers cracked up. The Marines knew that the silence was a tactic to draw them out in the open so they could relieve themselves, at which point they’d be caught in a fresh fusillade. Powers began ranting and yelling and ordering a charge that would have gotten them all killed, so Manchester was forced to relieve Powers and get him to a battalion aid station.
Manchester never saw Powers again, but he learned Powers’ fate much later, when Manchester, bedridden in a naval hospital, heard the officer of the day describe the court martial of one Michael J. Powers. Powers had been caught having oral sex with the young medical corpsman who had soothed and befriended him when Manchester left him at the aid station. And he’d been sentenced to 85 years in Portsmouth Naval Prison for it.
---
One perverse irony of war, Manchester found, is how it sanctifies bloody disasters while underrating undramatic military victories.
“Time (magazine) trumpeted the defense of the American tactics: ‘Last week some 2,000 or 3,000 United States Marines, most of them now dead or wounded, gave the nation a name to stand beside those of … the Alamo, Little Big Horn and Belleau Wood. The name was Tarawa,’” Manchester wrote. As a sergeant, he’d been in the middle of that 76-hour battle in which roughly 6,400 Japanese, Koreans and Americans died, mostly on and around the small coral island of Betio in the Tarawa Atoll.
“That made everyone on Betio stand tall, but it deserves second thoughts. The Alamo and Little Big Horn were massacres for Americans, and the Fifth and Sixth Marines had been cut to pieces in Belleau Wood. Time’s comment may be attributed to a curious principle which seems to guide those who write of titanic battles. The longer the casualty lists — the vaster the investment in blood — the greater the need to justify the slain. Thus the fallen are honored by hallowing the names of the places were they fell, thus writers enshrine in memory the Verduns, the Passchendaeles, the Dunkirks and the Iwo Jimas, while neglecting decisive struggles in which the loss of life was small.
“At the turn of the 18thcentury, the Duke of Marlborough led 10 successful, relatively bloodless campaigns on the Continent, after which he was hounded into exile by his political enemies. In World War I, Douglas Haig butchered the flower of England’s youth on the Somme and in Flanders without winning a single victory. He was raised to the peerage and awarded 100,000 pounds by a grateful Parliament...”
“Similarly, in World War II, Anzio and Peleliu are apotheosized, though neither contributed to the defeat of Germany and Japan, while the capture of Ulithi, one of the Pacific’s finest anchorages, is unsung since the enemy had evacuated it, and Hollandia, (Gen. Douglas) MacArthur’s greatest triumph in that war, is forgotten because the general’s genius outfoxed the Japanese and limited his losses to a handful of GIs.
“In the Pacific, we received ‘pony’ editions — reduced in size, with no ads — of Time and the New Yorker. The comparison of Tarawa with great battles of the past didn’t impress most of us; we saw it for what it was: wartime propaganda designed to boost the morale of subscribers, a sophisticated version of the rhapsodies about the Glorious Dead who had Given Their All, making the Supreme Sacrifice. Our sympathies were with those who protested the high casualties.”
From his vantage point on the battlefield, Manchester immediately saw through military myth-making, but years would pass before he could bring himself to cast a cold eye on other hypocrisies of war. “At the time it was impolitic to pay the slightest tribute to the enemy, and Nip determination, their refusal to say die, was commonly attributed to ‘fanaticism,’” he recalled. “In retrospect, it is indistinguishable from heroism. To call it anything less cheapens the victory, for American valor was necessary to defeat it.”
---
Memory was Manchester’s thing. He remembered sights like this: “You could always tell whether men were moving up or coming off the line. Usually those coming off had samurai swords jutting from their packs. And they had a different look — dull, sightless eyes showing the strain, misery, shock, sleeplessness and, in veteran fighters, the supreme indifference of young men who have lost their youth and will never recover it. The Spanish poet Frederico Garcio Lorca caught their expressions. They had ‘sad infinite eyes, like those of a newborn beast of burden.’”
Manchester remembered, even as he watched others forget. “When a man reaches his late fifties almost any change empties him a little,” he wrote. “It is disconcerting to feel quaint.”
---
Thirty-five years after the war, Manchester ticked off the Marines he had known well and seen killed.
“Shiloh Davidson II, Williams ’44, a strong candidate for his family’s stock exchange seat, crawled out on a one-man twilight patrol up Sugar Loaf. He had just cleared our wire when a Nambu burst eviscerated him. Thrown back, he was caught on improvised wire. The only natural light came from the palest wash of moon, but the Japs illuminated that side of the hill all night with their green flares. There was no way that any of us could reach Shiloh, so he hung there, screaming for his mother, until about 4:30 in the morning, when he died.
“After the war, I visited his mother. She had heard, on a Gabriel Heatter broadcast, that the Twenty-ninth was assaulting Sugar Loaf. She had spent the night on her knees, praying for her son. She said to me, ‘God didn’t answer my prayers.’ I said, ‘He didn’t answer any of mine.’’
Recalling Okinawa, Manchester wrote, “I was in the midst of satanic madness: I knew it. I wanted to return to sanity: I couldn’t. All one could do, it seemed to me, was to stop combat from breaking you in half, to keep going until you reached the other side of your immediate objective, hoping it would be different from this side while knowing all the time, with the weary cynicism of the veteran, that it would be exactly the same. It was in this mood that we scapegoated all cases of combat fatigue — my father’s generation of infantrymen had called it ‘shell shock’ — because we felt that those so diagnosed were taking the dishonorable way out. We were all psychotic, inmates of the greatest madhouse in history, but staying on the line was a matter of pride. Pride was important to young men then. Today it is derided as machismo. But without that macho spirit, California and Australia would have been invaded long before this final battle.”

          Patricia Neal: Tragedy and Triumph   

I’ve always been drawn to the actress Patricia Neal, who resembled both my mother, Patricia Hagen, and my grandmother, Ann Schwermin.
In a life of adventure and tragedy, Neal had a famous affair with the actor Gary Cooper, married the writer Roald Dahl. Her infant son was terribly injured when his baby carriage was struck by a taxicab. She lost her 7-year-old daughter and then almost everything else, fighting her way back to health after massive cerebral aneurysms.
Along the way, she fell into some of the best film roles any actress could ask for. She starred in great films like Hud, overlooked gems like A Face in the Crowd and unexpected classics like The Day the Earth Stood Still.
She turned down Broadway roles only to play them later in Hollywood, as in John Loves Mary and The Subject Was Roses. She played sentimental icons like Olivia Walton in The Homecoming and strange icons like Dominique Francon in The Fountainhead.
“I had left home early in 1945 and by the end of the year I had gotten my first job as an understudy,” Patricia Neal recalled in her autobiography, As I Am. “A year later I had opened on Broadway. There was no doubt about it, success had come to me overnight, and if I had not felt the dizziness of the leap while I was in New York, the change of altitude hit me when I stopped in Tennessee en route to California.”
She was returning home. Fresh from an acclaimed role in Lillian Hellman’s Another Part of the Forest, Neal had landed a contract at Warner Brothers along with a starring role in their film, John Loves Mary (the very role she’d had to turn down on Broadway after being cast in the Hellman play).
“I quickly learned that you must be forgiven your success by those who stay behind,” Neal said. “And you must hang on every word said to you lest you appear ‘uppity.’ And you must ask the questions before they are asked of you. ‘How many kids do you have?’ I would quickly inquire before anybody could bring up Broadway. As long as people talked about themselves to me, they thought I was just great and had not changed one bit for the worse.”
Arriving in Hollywood for a balmy Christmas, Neal quickly learned the ropes. About the parties, for instance. “Everybody I met was utterly divine to me, with the divided intimacy that I quickly learned was the style of Hollywood parties. One eye is fixed intently on the person you are talking to while the other scans the room to see the person you should be talking to.”
The town’s contradictions were apparent even at that first New Year’s Eve party she attended. He co-star, Ronald Reagan, introduced himself. “What a lovely, cheerful man, I thought. The next time I caught sight of him, it was at the stroke of midnight. He was on the terrace with an older woman, weeping into her arms. I later learned that he and his wife, Jane Wyman, were divorcing.”
“A movie set seemed an absolute fantasyland on my first day,” she remembered. I had so much energy and curiosity that I was everywhere, investigating everything. The main set of ‘John Loves Mary’ was surrounded by a forest of lights, reflectors, cranelike sound booms and recording equipment. Wires and cables laced the floor like huge octopus tentacles that trailed up into the rafters, connecting the whole stage to some energy source in the sky.
She found the experience to be “acting and a roller-coaster ride all wrapped into one!”
“We did only one scene that whole day,” Neal recalled. “It took hours to fix every detail. This was the Golden Age of Hollywood, and we were obliged to appear without any blemish that would expose us as merely human.”
---
Without a contract at Warner Brothers, deep into her four-year, now-public affair with the very married Gary Cooper, and recovering from an abortion that would haunt her for three decades, Patricia Neal faced a challenging year in 1951.
“I was no longer the young darling of Hollywood,” she recalled in her autobiography, As I Am. “I was the unsympathetic side of a triangle. Gary sensed my increasing anxiety and grew more tender toward me. Actually, he was under as much tension as I was. I could see it in his face, feel it in his body. But of course, he did not talk about it. I did not know he was becoming very ill.”
Luckily, Neal secured a three-film deal at Twentieth Century Fox.
“My first film of the new Fox contract was going to be a science fiction thriller called ‘The Day the Earth Stood Still.’ I was not encouraged in the least, but I did not want to begin my career at Fox by going on suspension. The director was Robert Wise, who had been good to me in the past. He believed in the project and wanted me to do it. I am very glad I said yes. I worked with an old friend, Hugh Marlowe, and a new one, Michael Rennie.
“I do think it’s the best science fiction film ever made, although I admit I sometimes had a difficult time keeping a straight face. Michael would patiently watch me bite my lips to avoid giggling and ask, with true British reserve, ‘Is that the way you intend to play it?’
“The press was relentless now. They followed me everywhere, even onto the set, but I would not speak to them. The publicity department made up responses for me to their questions about Gary. So in print, I could be vague (‘We’re just good friends’) or cute (‘If I were in love with him, I’d be silly to advertise it. After all, he is a married man.’) or even haughty (‘I do wish people would find something else to talk about’).
“Dear Michael, who was as exasperated as I was, thought I should honor their questions with my favorite line from the film.
“ ‘Miss Neal, did you break up Gary Cooper’s marriage?’
’Klaatu barada nikto!’”
---
Neal was introduced to Roald Dahl by Lillian Hellman while appearing on Broadway in a 1952 revival of Hellman’s play The Children’s Hour. She found the British writer cold and insufferable.
She was surprised, therefore, when he began to call, and they slowly began a grown-up and deliberate affair.
“He came to see my performances often,” she recalled. “And each night he would come backstage, sit on the chaise and watch me remove my makeup. One evening he put a kettle on the hot plate and asked if he could make some tea. Fine, I said. I’d have some too. He didn’t return to the chaise, but came to my side.”
They made small talk, with Neal telling him how, when she’d shared a dressing room with Jean Hagen, the actress would make an expensive long-distance call to her new husband and purr, “Kiss-kiss, kiss-kiss, kiss-kiss.”
“At eight thirty-five a minute!” he laughed and then mused, “ ‘Kiss-kiss.’ It’s a good title, don’t you think.”
“There was a long silence before he spoke again.
“ ‘I have another question for you,’ he ventured slowly. ‘I would like to know how you think it would work if we got married.’
“ ‘Oh no!’ I said suddenly and without thinking. He looked at me as if I had thrown cold water in his face. ‘Roald, let’s just continue the way we are. I mean, let’s not talk about that now. All right?’
“He looked horrified that I had turned him down. It’s simple, I thought to myself. I really don’t love him and I don’t want to get married. But then, that was not entirely true. I did want marriage. And a family. Roald would have beautiful children. What was I holding out for? A great love? That would never come again. When was I going to face reality?”
Neal and Dahl continued to date without mentioning the subject again, and she got a surprise call from a former boyfriend, the wealthy Peter Douglas, son of a U.S. ambassador to England. Their relationship had ended when he’s stood her up one night without explanation.
Neal met Douglas for dinner, and found him to be as boyish as ever while he recounted the story of how he’d gotten drunk with pals and missed the plane that would have taken him to her.
“We laughed about it and Peter said perhaps there was something he had not wanted to face then. We came back to my apartment and lay down on the sofa, and he put his arms around me and said, ‘Pat, I would love to marry you.’
“I thought back to the time I wanted so much to hear those words. I took his hand and said, very quietly, ‘Too late, dear Peter, too late.’
“Then the most surprising thing happened. I heard myself say, ‘I’m going to marry Roald Dahl.’”

          Pre-adult famine exposure and subsequent colorectal cancer risk in women   
Abstract
Background: Nutritional deprivation during growth and development may contribute to colorectal cancer (CRC) risk in later life.Methods: We studied 7906 women who were aged 0–21 years during the 1944–45 Dutch famine, who enrolled in the Prospect-EPIC study between 1993 and 1997. We used Cox proportional hazard analyses to estimate hazard ratios (HRs) and 95% confidence intervals (CIs) for colorectal (proximal, distal and rectal) cancer risk across self-reported famine exposure and exposure-age categories, while adjusting for potential confounders.Results: During a median of 17.3 years of follow-up, 245 CRC cases occurred. Moderately and severely famine-exposed women showed a respective 24% and 44% higher CRC risk compared with women who reported no exposure [HRmoderate 1.24 (95% CI: 0.93–1.64); HRsevere 1.44 (1.03–2.03); Ptrend 0.027]. This relation attenuated when adjusted for potential confounders [adjusted HRmoderate 1.15 (0.87–1.53); HRsevere 1.35 (0.96–1.90); Ptrend 0.091]. Stratified results suggested that severe famine exposure between 10 and 17 years of age was particularly related to CRC risk[adjusted HRmoderate 1.39 (0.91–2.11); HRsevere 1.76 (1.10–2.83); Ptrend 0.019; Pinteraction(famine*10–17yrs) 0.096]. Overall, we found no differences in famine effects across CRC subsites, but age-at-exposure stratified results suggested an increased risk for proximal CRC in those aged 10–17 years during exposure to the famine [adjusted HRmoderate 2.14 (1.06–4.32), HRsevere 2.96 (1.35–6.46); Ptrend 0.005]. Overall and within age-at-exposure categories, tests for subsite specific heterogeneity in famine effects were not significant.Conclusions: Our findings suggest that severe exposure to a short period of caloric restriction in pre-adult women may relate to CRC risk decades later.

             
“Uno, dos, ultraviolento”, “La Naranja Mecánica”, Piltrafa, Stanley Kubrik, José Bleger, J. B. Watson, la Psicología, La conducta, El conductismo y yo.

L a primer vez que vi al tipo del sombrerito bombín con mameluco blanco, un bastón de madera, los ojos delineados, y una conducta que todavía hoy no sé como describir, no fue en la gran película de Kubrik “LA NARANJA MECANICA[1]” sino en el escenario de “Cemento”, hace muchos años, en un recital de “Los Violadores”[2], pero esto es anecdótico (o no tanto)y lo que nos convoca hoy en estas líneas es más bien un breve ensayo o reflexión sobre el conductismo. 
L a psicología, como otras tantas disciplinas como la historia, la sociología, etc.  se encontraron,  con el problema de no poder encajar a estas en el marco de la ciencia, debido a que no quedaba delimitado con exactitud el campo de operación (objeto de estudio). Este tipo de problemas fueron resueltos más fácilmente por ciencias como la física y la química, primero, la biología después, y así la mayoría de las ciencias que tenían más fácilmente delimitado su campo u objeto de estudio.
Y ahora que pasa, eh?
Nos quieren transformar
No lo lograran
No lo lograran
No, no lo lograran
No... no, no, no…”
Respecto del objeto de estudio de la psicología, diremos que esta estudia a los seres humanos, pero desde un enfoque particular. “Los intentos de hallar un objeto especifico y privativo para cada ciencia tienen mucha relación con los supuestos metafísicos de estudiar entidades o sustancias, y esas falacias han conducido históricamente a la psicología a definir su objeto de estudio como el alma, la conciencia, la mente, el psiquismo olvidando que estas son entidades abstractas[3]decía Watson explicando ese enfoque particular.
El Conductismo
Titchener y James, proclamaban que era la conciencia el objeto de estudio de psicología, el conductismo por el contrario, sostiene que es la conducta humana  el material de estudio que va a abordar el psicólogo conductista y afirma que “…el concepto de conciencia no es preciso, ni siquiera utilizable.”[4]Y relaciona a la conciencia con la magia y la superstición.
Wundt, en 1879, tras intentar una psicología científica, de proporcionarle un método a un objeto de estudio bien definido, crea la psicología experimental.
En 1912, los psicólogos objetivistas, no satisfechos con las formulas de Wundt, deciden que era preciso  “renunciar a la psicología o transformarla en una ciencia natural”.
Tras haber comenzado por plantear el problema de la psicología, eliminando de su vocabulario conceptos y palabras como sensación, percepción, deseo, y hasta pensamiento. Los conductistas se preguntaron, ¿Por qué no hacer de lo que podemos observar el verdadero campo de la psicología? Limitarse a lo observable  y formular leyes relativas a estas.
En el laboratorio se encontró con experiencias que le demostraron que, por ej.  el estimulo del cosquilleo en la mejilla  del recién nacido hace volver la boca hacia el lado estimulado, o el estimulo de una vara en la palma de la mano le provocaría el cierre de la misma, etc. También que hay ciertas respuestas que van a estar relacionadas con la edad del niño.
 Con estos experimentos los conductistas supieron que centenares de cosas despiertan respuestas de miedo en niños criados fuera de la “nurserí” y se pregunta. Si al nacer el niño solo dos estímulos le provocan miedo, un sonido fuerte, o la falta de sustentación, ¿Cómo es posible que esas otras cosas le provoquen miedo? Respuesta que por supuesto encontraron a partir de la experiencia con ciertos elementos y estimulaciones que dieron como resultado lo esperado, la reacción de miedo en el niño y denominaron el hecho como “respuesta emocional condicionada”.
Esta forma positivista de accionar, una vez tenido el resultado esperado, al formar parte de un método, creían era aplicable a todos los individuos y en todos los laboratorios.
Esto bien se ve en la película “La naranja Mecánica” en el momento en que al protagonista, a partir de estímulos con imágenes y sonidos lo inhiben de tener reacciones violentas, tratamiento que provoco en él, no la cura a ese comportamiento “ultraviolento sino, la anulación por medio a reacciones dolorosas al momento de reaccionar violentamente. En esta película se muestra esto como una cura de este tipo de conductas y universalizan esa “tratamiento” (sería aplicable a todos los individuos con los mismos resultados) para solucionar el tema de la seguridad.
Watson dirá que para comprender el conductismo hay que observar a las personas, este sería el punto fundamental del conductismo.
El conductismo “es pues, una ciencia natural que se arroga  todo el campo de las adaptaciones humanas” Así lo define Watson y dice que conforme se avance en este sentido podrían llegar a preguntarse si es posible diferenciar la Fisiología del conductismo.
 El interés del conductista en estas acciones humanas significa un poco más que el de ser un mero espectador. Corresponde al conductismo, reunir datos científicos mediantes métodos y procedimientos experimentales para poder anticipar y fiscalizar la actividad humana. Esto esta muy bien planteado en la impresionante película de Kubrik, y descripto y expresado en la canción de Los Violadores, en esa canción que los hicieron “Ultraconocidos”.



ULTRAVIOLENTO
Uno-Dos Ultraviolento
Uno-Dos Ultraviolento
Uno-Dos Ultraviolento
Uno-Dos Ultraviolento
 
Varias debotchas
caminan por ahi
Mueven sus scahrros
con frenesi
Los mal chicos de cuero
nos queremos divertir
Con mis drugos
al ataque vamos a ir
 
Y ahora que pasa, eh?
Y ahora que pasa, eh?
Y ahora que pasa, pasa:
Uno-Dos Ultraviolento.
 
Sin militscos en la esquina
Es mas fácil para mi
El dremcom en la goloba
Me hace decidir
La de grudos mas bolches
La quiero para mi
Crobo rojo entre sus capas
Les haremos salir
 
Y ahora que pasa, eh?
Nos quieren transformar
No lo lograran
No lo lograran
No, no lo lograran
No... no, no, no
 
Y ahora que pasa, eh?
Uno-Dos-Ultravio-len-to.









































[1]A Clockwork Orange (La naranja mecánica) film de KUBRIK Stanley.
[2]Los violadores, Banda de Punk Rock Argentina de la década de los 80, pioneros del ese estilo de música, que se hicieron “ultraconocidos” con el tema “Uno, dos, ultraviolento”
[3]JOSÉ, Bleger. Psicología de la conducta. EUDEBA 1963.
[4] J. B. Watson. El Conductismo. Ed. Paidos

          LA PROPIEDAD PRIVADA.   
TRABAJO REALIZADO POR ALUMNOS DEL PRIMER AÑO DE HISTORIA SOBRE TEXTOS DE MARX.


La propiedad privada

La lógica que nos priva de la libertad, los derechos y la igualdad.

¿Propiedad privada desde cuándo?
Estudiando la historia de Grecia antigua, caímos en cuenta de que varios historiadores postulan la existencia de la propiedad privada desde la Edad de Broce. Luego de discutir entre nosotros el tema y considerando que la propiedad privada es un concepto del capitalismo y teniendo en cuenta que no existía la concepción capitalista de las cosas hasta luego de la revolución industrial, creímos posible poder describir como “tierras de uso exclusivo de” y no “propiedad privada de” este concepto…
Entonces nos surgieron nuevas preguntas: ¿es casual esta imposición del concepto de propiedad privada desde los comienzos de la civilización occidental? ¿O es la imposición del discurso hegemónico a través de la historia?
En Marx podemos encontrar varias respuestas a las preguntas que nos fueron surgiendo.
Marx va decir en el manifiesto comunista “…Os horrorizáis de que queramos abolir la propiedad privada. Pero, en vuestra sociedad actual, la propiedad privada está abolida para las nueve décimas partes de sus miembros (…) Nos reprocháis, pues, el querer abolir una forma de propiedad que no puede existir sino a condición de que la inmensa mayoría de la sociedad sea privada de propiedad”.
Lo que quiere decir Marx en este párrafo es que la propiedad privada es el comienzo de la acumulación de bienes por unos pocos, y que la inmensa mayoría en esta lógica queda fuera de poder acceder a la propiedad privada, o sea la mayoría queda privada de derecho, libertad e igualdad.
Respecto de lo anterior, Marx va a considerar que con la aparición de la propiedad privada se produce una circunstancia social nueva y que sólo podrá eliminarse con la abolición de dicha forma de propiedad. Esta nueva situación la podemos entender viendo la alienación en la sociedad esclavista, donde el esclavo no SE pertenece así mismo, sino al AMO. Y el amo puede disponer del esclavo a su voluntad, o sea, el esclavo no es dueño de sí mismo, no le pertenece ni su cuerpo, ni su sexualidad, ni su mente, carece de toda libertad, todo le pertenece al amo, como también le pertenece al amo todo lo producido por el esclavo.
Marx va a decir que lo mismo ocurre en el sistema de producción capitalista, en este el hombre se cosifica, se hace cosa,  mercancía, que va a ser usada por el propietario de los medios de producción sólo como un instrumento más en la cadena de producción. La propiedad privada convierte los medios y materiales de producción en fines en sí mismos a los que subordina al mismo hombre. “La propiedad privada aliena al hombre porque no lo trata como fin en sí mismo, sino como medio o herramienta para la producción.”
También va a decir para contestar al discurso derechoso de que el marxismo prohíbe la posesión de bienes al pueblo  …el comunismo es la abolición positiva de la propiedad privada”. Erich Fromm lo explica diciendo que “…al decir ´propiedad privada´, tal como se utiliza aquí y en otras ocasiones, Marx no se refiere nunca a la propiedad privada de bienes de uso (una casa, una mesa, un auto, etc.) Marx se refiere a la propiedad de las ´clases propietarias´, es decir, del capitalista que, como posee los medios de producción, puede contratar al individuo carentes de propiedades para que trabaje para él, en condiciones que aquel se ve obligado a aceptar. La ´propiedad privada´ en el lenguaje de Marx, se refiere siempre a la propiedad privada dentro de las sociedad de clases capitalistas y, en consecuencia, a una categoría social e histórica; el termino no se refiere a objetos de uso como, por ejemplo, en una sociedad socialista”.
El capitalismo es la propiedad privada y la propiedad privada es el capitalismo, caemos dentro de su misma moral. Todos los sentidos quedan resumidos a la única obsesión por tener, de ello solo disfrutamos, solo encontramos el placer en lo que tenemos. Marx dirá “…la propiedad privada nos ha hecho tan estúpidos y parciales que un objeto es solo nuestro cuando lo poseemos, cuando existe para nosotros como capital (…) utilizado de alguna manera, aunque la propiedad privada misma solo concibe estas diversas formas de posesión como medios de vida y  la vida para la cual sirve como medio es la vida de la propiedad privada (…) el ser humano tiene que ser reducido a esta absoluta pobreza para poder dar origen a su pobreza interior
El capitalismo entonces paso a ser parte del hombre en el sentido de que no puede concebir el mundo sin la propiedad privada y es a esto que el marxismo le responde con “cuanto menos comas, bebas, menos pienses, ames y teorices, etc. mas podrás ahorrar y mayor será tu tesoro, que nada deteriorara el propio capital (…) A medida que seas menos, que expreses menos tu propia vida tendras más (…) todo lo que el economista te quita en forma de vida y de humanidad te lo devuelve en forma de dinero y de riqueza y todo lo que no puedes hacer el dinero puede hacerlo por ti.”



y para terminar de explicar la lógica moral del capitalismo termina diciendo que “…el trabajador debe tener justamente lo que necesita para que desee vivir, y debe querer vivir solo para tenerlo.”
Todo lo anteriormente expuesto es la respuesta del marxismo a la lógica y la moral del capitalismo y la propiedad privada. Y la siguiente es una respuesta a la misma lógica desde una cosmovisión diferente, desde la mirada de los pueblos originarios americanos en la vos de un jefe Duwamish de la región que hoy es Washington.
“El Gran jefe de Washington nos envió un mensaje diciendo que deseaba comprar nuestra Tierra. (…) ¿Quién puede comprar o vender el Cielo o el calor de la Tierra? No podemos imaginar esto. Si nosotros no somos dueños del frescor del aire, ni del brillo del agua, ¿cómo podría él comprárnosla? (…) Mis palabras son como las estrellas, nunca se extinguen. Cada parte de esta tierra es sagrada para mi pueblo: cada brillante aguja de un abeto, cada playa de arena, cada niebla en el oscuro bosque, cada claro del bosque, cada insecto que zumba es sagrado para el pensar y el sentir de mi pueblo. (…) Los muertos de los blancos olvidan la Tierra en que nacieron, cuando desaparecen para vagar por las estrellas. Nuestros muertos nunca olvidan esta maravillosa Tierra, pues es la madre del Piel Roja. Nosotros somos una parte de la Tierra, y ella es una parte de nosotros. Las olorosas flores son nuestras hermanas; el ciervo, el caballo, la gran águila son nuestros hermanos. Las rocosas alturas, las suaves praderas, el cuerpo ardoroso del potro y del hombre, todos pertenecen a la misma familia. Por eso, cuando el Gran Jefe de Washington nos envió el recado de que quería comprar nuestra Tierra exigía demasiado de nosotros (…) Sabemos que el hombre blanco no comprende nuestra manera de pensar. Para él, una parte de la Tierra es igual a otra, pues él es un extraño que llega de noche y se apodera en la Tierra de lo que necesita. La Tierra no es su hermana sino su enemiga, y cuando la ha conquistado cabalga de nuevo. (…) Trata a su madre, la Tierra, y a su hermano, el Cielo, como cosas que se pueden comprar y arrebatar, y que se pueden vender, como ovejas o piedras brillantes. Hambriento, se tragará la Tierra, y no dejará nada, solo un desierto. (…) No hay silencio alguno en las ciudades de los blancos no hay ningún lugar donde se pueda ver crecer las hojas en primavera y el zumbido de los insectos. Pero quizás es porque yo solo soy un salvaje y no entiendo nada. (…) El aire es de gran valor para el Piel Roja, pues todas las cosas participan del mismo aliento: el animal, el hombre, el árbol, todos participan del mismo aliento. (…) ¿Qué es el hombre sin animales? Si todos los animales desapareciesen, el hombre también moriría, por la gran soledad de su espíritu. Lo que le sucede a los animales, luego también le sucede a los hombres. Todas las cosas están estrechamente unidas. Lo que le acaece a la Tierra también le acaece a los hijos de la Tierra. (…) Todo está unido entre sí como la sangre que une a una familia. (…) El hombre no creó el tejido de la vida, solo es una hilacha. Lo que hagáis a este tejido, os lo hacéis a vosotros mismos.”


Agrupación Marxista IFDC de El Bolsón Carrera de Historia.
Sebastián Marino y Marcos Ariza






          PARTE DEL TRABAJO DE LA CARTELERA DEL 11 DE SEPTIEMBRE   
 El Bolsón (MENSAJES PEDAGOGICOS).      Las fechas patrias y nuestros próceres, nos llevan constantemente a la reflexión sobre la verdadera historia de nuestro país, y sobre el accionar y los objetivos que llevaron a cabo la constitución de nuestra Nación.
Sarmiento, el gran maestro, periodista, militar, literato, dueño de un intelecto y una formación de gran importancia, al mismo tiempo que se convertía en referente de la Educación de éste país, fue constituyéndose en el autor intelectual de la llamada “Campaña del desierto”, donde, junto a militares como Julio Argentino Roca, convirtieron lo que ellos llamaron “civilización” en uno de los genocidios más grandes de la historia, exterminando a la gran mayoría de las comunidades de los pueblos originarios de nuestro territorio.
            La gran contradicción de una persona que, al mismo tiempo que concretaba los primeros pasos hacia la educación “común” y laica, destruía todo rastro de la cultura y las formas de educación existentes en Argentina, con el objetivo de imponer las formas de organización social, política y económica que había aprendido de sus viajes a Europa, y que veía como atractivas del modelo capitalista presente en los Estados Unidos. “Pone el acento en el progreso industrial, el avance de las comunicaciones y de la educación” (Biografía por Felipe Pigna).
            Respondiendo a los intereses del sector poderoso de la sociedad al que pertenecía, la escuela “común” y laica propuesta e impulsada por Sarmiento, llevaba a cabo la reproducción de éstos modelos y la eliminación de todo rasgo cultural que vaya en contra de los mismos. Las estructuras arquitectónicas que dieron lugar a las formas edilicias de las escuelas, proponían una suerte de cárceles, donde se aseguraba el “encierro” y la modelación de los sujetos de la educación, facilitando la homogeinización de los beneficiarios de ese modelo educativo.

          SARMIENTO.... EN FIN...   
Domingo Faustino Sarmiento
(1811 - 1888) Fragmento de la biografía por Felipe Pigna
El 15 de febrero de 1811, nació en el Carrascal uno de los barrios más pobres de la ciudad de San Juan, Domingo Faustino Sarmiento. Los primeros "maestros" de Domingo fueron su padre José Clemente Sarmiento y su tío José Eufrasio Quiroga Sarmiento, quienes le enseñaron a leer a los cuatro años. En 1816, ingresó a una de las llamadas "Escuelas de la Patria". Marchó al exilio en San Francisco del Monte, San Luis, junto a su tío, José de Oro. Allí fundaron una escuela que será el primer contacto de Sarmiento con la educación.
Poco después, regresó a San Juan y comenzó a trabajar en la tienda de su tía. "La Historia de Grecia la estudié de memoria, y la de Roma enseguida…; y esto mientras vendía yerba y azúcar, y ponía mala cara a los que me venían a sacar de aquel mundo que yo había descubierto para vivir en él. En 1827, se produjo un hecho que marcará su vida: la invasión a San Juan de los montoneros de Facundo Quiroga.

Decidió oponerse a Quiroga incorporándose al ejército unitario del General Paz. Con el grado de teniente, participó en varias batallas. Pero Facundo parecía por entonces imparable: tomó San Juan y Sarmiento decidió, en 1831, exiliarse en Chile. Se empleó como maestro en una escuela de la localidad de Los Andes. Sus ideas innovadoras provocaron la preocupación del gobernador. Molesto, se mudó a Pocura y fundó su propia escuela. Allí se enamoró de una alumna con quien tendrá su primera hija, Ana Faustina.

En 1836, pudo regresar a San Juan y fundar su primer periódico,
 El Zonda
. Pero al gobierno sanjuanino no le cayeron nada bien las críticas de Sarmiento y decidió, como una forma de censurarlo, aplicarle al diario un impuesto exorbitante que nadie podía pagar y que provocó el cierre de la publicación en 1840. Volvió a Chile y comenzó a tener éxito como periodista y como consejero educativo de los sucesivos gobiernos.

"¿Que es pues un periódico? Una mezquina hoja de papel, llena de retazos, obra sin capítulos, sin prólogo, atestada de bagatelas del momento. Se vende una casa. Se compra un criado. Se ha perdido un perro, y otras mil frioleras, que al día siguiente a nadie interesan. ¿Qué es un periódico? Examinadlo mejor. ¿Qué más contiene? Noticias de países desconocidos, lejanos, cuyos sucesos no pueden interesarnos. (...) Trozos de literatura, retazos de novelas. Decretos de gobierno. (...) Un periódico es el hombre. El ciudadano, la civilización, el cielo, la tierra, lo pasado, lo presente, los crímenes, las grandes acciones, la buena o la mala administración, las necesidades del individuo, la misión del gobierno, la historia contemporánea, la historia de todos los tiempos, el siglo presente, la humanidad en general, la medida de la civilización de un pueblo." D. F. Sarmiento,
 El Zonda 
Nº 4.

En Chile, Sarmiento pudo iniciar una etapa más tranquila en su vida. Se casó con Benita, viuda de Don Castro y Calvo, adoptó a su hijo Dominguito y publicó su obra más importante:
 Facundo, Civilización y Barbarie. Eligió el periodismo como trinchera para luchar contra Rosas. Fundó dos nuevos periódicos: La Tribuna y La Crónica,
desde los que atacó duramente a Don Juan Manuel.

Entre 1845 y 1847, por encargo del gobierno chileno, visitó Uruguay, Brasil, Francia, España, Argelia, Italia, Alemania, Suiza, Inglaterra, EEUU, Canadá y Cuba. En cada uno de estos países, se interesó por el sistema educativo, el nivel de la enseñanza y las comunicaciones. Todas estas impresiones las volcó en su libro
 Viajes por Europa, África y América
. A fines de 1845 conoció en Montevideo a Esteban Echeverría, uno de los fundadores de la generación del ’37 y como él, opositor a Rosas y exiliado. Estando en Francia, en 1846, tuvo un raro privilegio: conocer personalmente al general San Martín en su casa de Grand Bourg y mantener una larga entrevista con el libertador.

Sarmiento pensaba que el gran problema de la Argentina era el atraso que él sintetizaba con la frase "civilización y barbarie". Como muchos pensadores de su época, entendía que la civilización se identificaba con la ciudad, con lo urbano, lo que estaba en contacto con lo europeo, o sea lo que para ellos era el progreso. La barbarie, por el contrario, era el campo, lo rural, el atraso, el indio y el gaucho. Este dilema, según él, solo podía resolverse con el triunfo de la "civilización" sobre la "barbarie". Decía: "Quisiéramos apartar de toda cuestión social americana a los salvajes por quienes sentimos sin poderlo remediar, una invencible repugnancia". En una carta le aconsejaba a Mitre: "no trate de economizar sangre de gauchos. Este es un abono que es preciso hacer útil al país. La sangre es lo único que tienen de seres humanos esos salvajes". Lamentablemente el progreso no llegó para todos y muchos "salvajes y bárbaros" pagaron con su vida o su libertad el "delito" de haber nacido indios o de ser gauchos y no tener un empleo fijo.
La obra literaria de Sarmiento estuvo marcada por su actuación política desde que escribió en 1845: "¡Sombra terrible de Facundo, voy a evocarte, para que, sacudiendo el ensangrentado polvo que cubre tus cenizas, te levantes a explicarnos la vida secreta y las convulsiones internas que desgarran las entrañas de un noble pueblo! (...) Facundo no ha muerto ¡Vive aún! ; está vivo en las tradiciones populares, en la política y las revoluciones argentinas; en Rosas, su heredero, su complemento. (...) Facundo, provinciano, bárbaro, valiente, audaz, fue reemplazado por Rosas, hijo de la culta Buenos Aires, sin serlo él, (...) tirano sin rival hoy en la tierra". Estos párrafos del
 Facundo 
nos muestran el estilo de Sarmiento. Facundo, a quien odia y admira a la vez, es la excusa para hablar del gaucho, del caudillo, del desierto interminable, en fin, de la Argentina de entonces, de todos los elementos que representan para él el atraso y con los que hay que terminar por las buenas o las malas.

Sarmiento desde Chile alternó su actividad periodística con la literaria y educativa. En su libro
 Viajes (1849) se reflejan mucho más que las impresiones de un viajero atento y observador; allí se ocupó de lo que lo maravilla de los países que visita y que quisiera ver en su tierra. En su libro Argirópolis 
(1850) dedicado a Urquiza, expresó un proyecto para crear una confederación en la cuenca del Plata, compuesta por las actuales Argentina, Uruguay y Paraguay, cuya capital estaría en la Isla Martín García. El modelo de organización era la Constitución norteamericana y proponía fomentar la inmigración, la agricultura y la inversión de capitales extranjeros.
En 1862 el general Mitre asumió la presidencia y se propuso unificar al país. En estas circunstancias asumió Sarmiento la gobernación de San Juan. A poco de asumir dictó una Ley Orgánica de Educación Pública que imponía la enseñanza primaria obligatoria y creaba escuelas para los diferentes niveles de educación, entre ellas una con capacidad para mil alumnos, el Colegio Preparatorio, más tarde llamado Colegio Nacional de San Juan, y la Escuela de Señoritas, destinada a la formación de maestras.

En 1863 se produjo en la zona el levantamiento del Chacho Peñaloza y Sarmiento decretó el estado de sitio y como coronel que era, asumió personalmente la guerra contra el caudillo riojano hasta derrotarlo. El ministro del interior de Mitre, Guillermo Rawson, criticó la actitud de Sarmiento de decretar el estado de sitio por considerar que era una decisión exclusiva del poder ejecutivo nacional. Sarmiento, según su estilo, renunció. Corría el año 1864.

Sarmiento llegó a Nueva York en mayo de 1865. Acababa de asumir la presidencia Andrew Johnson en reemplazo de Abraham Lincoln, asesinado por un fanático racista. Sarmiento quedó muy impresionado y escribió
 Vida de Lincoln
. Frecuentó los círculos académicos norteamericanos y fue distinguido con los doctorados "Honoris Causa" de las Universidades de Michigan y Brown.

Mientras Sarmiento seguía en los Estados Unidos, se aproximaban las elecciones y un grupo de políticos lo postuló para la candidatura presidencial. Los comicios se realizaron en abril de 1868 y el 16 de agosto, mientras estaba de viaje hacia Buenos Aires, el Congreso lo consagró presidente de los argentinos. Asumió el 12 de octubre de ese año.

Cuando Sarmiento asumió la presidencia todavía se combatía en el Paraguay. La guerra iba a llevarse la vida de su querido hijo Dominguito. Sarmiento ya no volvería a ser el mismo. Un profundo dolor lo acompañaría hasta su muerte.

Durante su presidencia siguió impulsando la educación fundando en todo el país unas 800 escuelas y los institutos militares: Liceo Naval y Colegio Militar.

Sarmiento había aprendido en los EE.UU. la importancia de las comunicaciones en un país extenso como el nuestro. Durante su gobierno se tendieron 5.000 kilómetros de cables telegráficos y en 1874, poco antes de dejar la presidencia pudo inaugurar la primera línea telegráfica con Europa. Modernizó el correo y se preocupó particularmente por la extensión de las líneas férreas. Pensaba que, como en los EE.UU., el tren debía ser el principal impulsor del mercado interno, uniendo a las distintas regiones entre sí y fomentando el comercio nacional. Pero éstos no eran los planes de las compañías británicas inglesas, cuyo único interés era traer los productos del interior al puerto de Buenos Aires para poder exportarlos a Londres. En lugar de un modelo ferroviario en forma de telaraña, o sea interconectado, se construyó uno en forma de abanico, sin conexiones entre las regiones y dirigido al puerto. Este es un claro ejemplo de las limitaciones que tenían los gobernantes argentinos frente a las imposiciones del capital inglés. La red ferroviaria paso de 573 kilómetros a 1331 al final de su presidencia.

En 1869 se concretó el primer censo nacional. Los argentinos eran por entonces 1.836.490, de los cuales el 31% habitaba en la provincia de Buenos Aires y el 71% era analfabeto. Según el censo, el 5% eran indígenas y el 8% europeos. El 75% de las familias vivía en la pobreza, en ranchos de barro y paja. Los profesionales sólo representaban el 1% de la población. La población era escasa, estaba mal educada y, como la riqueza, estaba mal distribuida. Sarmiento fomentó la llegada al país de inmigrantes ingleses y de la Europa del Norte y desalentó la de los de la Europa del Sur. Pensaba que la llegada de sajones fomentaría en el país el desarrollo industrial y la cultura.
Entre las múltiples obras de Sarmiento hay que mencionar la organización de la contaduría nacional y el Boletín Oficial que permitieron a la población en general, conocer las cuentas oficiales y los actos de gobierno. Creó el primer servicio de tranvías a caballo, diseñó los Jardines Zoológico y Botánico. Al terminar su presidencia 100.000 niños cursaban la escuela primaria.

Al finalizar su mandato en 1874, Sarmiento se retiró de la presidencia pero no de la política. En 1875 asumió el cargo de Director General de Escuelas de la Provincia de Buenos Aires y continuó ejerciendo el periodismo desde
 La Tribuna
. Poco después fue electo senador por San Juan.

Durante la presidencia de Roca ejerció el cargo de Superintendente General de Escuelas del Consejo Nacional de Educación. En la época en que Sarmiento fomentaba la educación popular, el índice de analfabetos era altísimo. En el campo había muy pocas escuelas porque la mayoría de los estancieros no tenían ningún interés en que los peones y sus hijos dejaran de ser ignorantes. Cuanta menos educación tuvieran más fácil sería explotarlos.

Pero Sarmiento trataba de hacerles entender que una educación dirigida según las ideas y los valores de los sectores dominantes, lejos de poner en peligro sus intereses, los reproducía y confirmaba. "Para tener paz en la República Argentina, para que los montoneros no se levanten, para que no haya vagos, es necesario educar al pueblo en la verdadera democracia, enseñarles a todos lo mismo, para que todos sean iguales... para eso necesitamos hacer de toda la república una escuela."

De todas formas le costó muchísimo convencer a los poderosos de que les convenía la educación popular y recién en 1884, logró la sanción de su viejo proyecto de ley de educación gratuita, laica y obligatoria, que llevará el número 1420.

Una de sus últimas actuaciones públicas data de 1885. El presidente Roca prohibió a los militares emitir opiniones políticas. Sarmiento, que no podía estar sin expresar su pensamiento, decidió pedir la baja del ejército, y opinar libremente a través de las páginas de su diario
 El Censor
.

Pocos años antes había dejado escrito una especie de testamento político: "Nacido en la pobreza, criado en la lucha por la existencia, más que mía de mi patria, endurecido a todas las fatigas, acometiendo todo lo que creí bueno, y coronada la perseverancia con el éxito, he recorrido todo lo que hay de civilizado en la tierra y toda la escala de los honores humanos, en la modesta proporción de mi país y de mi tiempo; he sido favorecido con la estimación de muchos de los grandes hombres de la Tierra; he escrito algo bueno entre mucho indiferente; y sin fortuna que nunca codicié, porque ere bagaje pesado para la incesante pugna, espero una buena muerte corporal, pues la que me vendrá en política es la que yo esperé y no deseé mejor que dejar por herencia millones en mejores condiciones intelectuales, tranquilizado nuestro país, aseguradas las instituciones y surcado de vías férreas el territorio, como cubierto de vapores los ríos, para que todos participen del festín de la vida, de que yo gocé sólo a hurtadillas".


          ESTOS SERIAN LOS EJES DE UN POSIBLE PROGRAMA DE RADIO.   
El Bolsón (MENSAJES PEDAGOGICOS).

En el grupo de trabajo de Mensajes Pedagógicos algunos piensan en hacer un programa de radio. Estos serán los ejes sobre los que se pretende reflexionar.

Edi: mansajes pedagógicos
Grupo: Risiglione Mariano, Pereyra Agustina, Soledad Guzman y Ruiz Karina.
Nuestra acción va ser emitir mensajes hacia la sociedad, con lo cual intentamos que esta reflexione sobre los siguientes ejes:
I. Familia y Educación.
 ¿Conocés la escuela a la que concurre diariamente tu hijo/a?
 ¿Te acercas a la escuela para informarte sobre la escolarización?
 ¿Concurrís a las reuniones?
 Al volver tu hija/o a la casa, le preguntas cómo le fue, qué aprendió.
II. Representación que se tiene sobre los o las docentes.
 ¿Quiénes son los y las maestras?
 ¿Los y las docentes son el sostén, a veces, de la familia?
 ¿Cómo trabajan?
 ¿Pueden trabajar de forma autónoma? ¿O responden a imposiciones de quienes nos representan en materia educativa?
 ¿Reciben las capacitaciones necesarias para explotar sus capacidades como educadores/as?
 ¿A qué edad se jubilan, con cuántos años de servicio?
 El salario de los y las docentes ¿es acorde a la tarea que realizan?
III. Cambios en lo método de la enseñanza.
 Las metodologías de enseñanza ya no son las mismas.
 Se está implementando una nueva currícula de estudio.
 ¿De qué forma se enseña?
 ¿Se tiene en cuenta lo que cada uno/a desea saber o conocer?
 ¿La educación refleja las necesidades de una comunidad?
IV. La salud en la escuela.
 Cómo es el trato en la escuela.
 


 Quiénes son las personas que trabajan en las escuelas.
 Están preparados para trabajar con niños/as.
 ¿Qué aspectos de la salud de los seres humanos se trabajan en la escuela?
 Es necesario trabajar la educación sexual en la escuela? ¿En qué nos beneficiaría como comunidad?
V. Inauguración del Instituto de Formación Docente Continua del Bolsón.
 ¿Se sabe cómo está constituido el instituto?
 ¿Qué personas forman parte del Instituto?
 ¿Se brindan diferentes capacitaciones?
 Hay cuatro carreras funcionando actualmente.
 ¿De qué forma se utilizan los espacios del Instituto y quien/es los regulan?
VI. Formas de participación en las políticas institucionales y educativas.
 ¿Quiénes y cómo deciden las políticas educativas?
 ¿Quiénes deciden los contenidos a desarrollar en la escuela?
 ¿Qué propuestas renovadoras podemos dar en materia educativa?
 ¿De qué forma podemos escuchar las voces de todos y todas?
El canal de comunicación por predominancia que elegimos es radial. También podemos trabajar en la revista, que en un momento fue pensada para el Centro de Estudiantes, definiendo la revista como otro medio posible para dar a conocer los mensajes e interactuar con la comunidad.
Desde internet, también podemos transmitir los mensajes, a través de cualquier red social o creando foros de discusión.
Los mensajes están dirigidos a los padres y madres que cuentan con hijos en instituciones escolares.
Los mensajes también podemos dirigirlos a jóvenes qué militen en centros de estudiantes de colegios secundarios y universidades.


          MAS CONTENIDOS...ESTOS PARA TRABAJAR EN RADIO Y GRAFICA.   
El Bolsón- EDI DE PEDAGOGIA- Blog "Mensajes Pedagógicos"
El siguiente texto es parte de un trabajo de alumnos del IFDC El Bolsón. El mismo es para realizar un trabajo de difusión que podría ser tanto en formato radial como en gráfica.
Para trabajar con los mensajes hacia  la comunidad decidimos realizar un orden de cómo se trabajaría en la radio y posteriormente en la revista.
El orden que dimos a los ítems son:
·         Imagen social que se tiene de los docentes y estereotipos del trabajo docente
·         Familia y educación y la salud en la escuela.
·         Cambios en los métodos de enseñanza
Ø  Cambio de paradigma
·         Inauguración del instituto de Formación Docente Continua del Bolson
·         Capacitaciones docentes.
Con Mariano trabajamos sobre los mensajes específicamente de:
Representación sobre el o la docente,  esto es una persona que estudia para a futuro trabajar en una escuela, tiene un motivo por el que estudia,  estudiar docencia lleva su tiempo, su exigencia y luego trabajar es otro tema porque no solo trabaja 4 horas cuarto, también debe seguir en su casa con planificaciones, correcciones y demás cosas.
Por todo esto podemos hablar de la edad en que se jubilan las y los maestros y la cantidad de años de servicio con las que debe cumplir.
Por todo esto se da por evidente que un docente no es un flojo, como se suele decir, lo que si sucede es que el trabajo del maestro/a no es valorado, se cree que es algo que  no provoca desgaste alguno y no es así.
(Aquí quiero poner evidencias de las consecuencias de trabajar con exigencias extremas o situaciones que afectan a la persona.)
Por otro lado nosotros nos preguntamos si muchas veces los docentes son el sostén de su familia, podemos decir que sí acá, donde nos encontramos se puede porque por la zona donde vivimos el sueldo es un poco más alto, pero eso no garantiza que se pague  lo correspondido.
En otras partes de nuestro país el sueldo del docente es muy bajo, no les alcanza casi para vivir el mes.
Hablando de los cambios en los métodos de enseñanza podemos decir que la forma de enseñar ya cambio desde la actitud del docente enfrente de los alumnos/as y también la relación padres- docentes.
También se  está implementando una nueva curricula de estudio que debería ser explicada a la comunidad educativa.


          CONTENIDO PRODUCIDO POR EL EDI DE MENSAJES PEDAGOGICOS DEL INSTITUTO DE FORMACION DOCENTE CONTINUA DE EL BOLSON   
Problemáticas docentes actuales.
Condiciones laborales:
• Salarios que no alcanzan a cubrir la canasta básica familiar.
• Sueldos no pagados en término y un gran porcentaje del mismo abonado en negro.
• Obras sociales que raramente funcionan de manera adecuada.

Condiciones edilicias precarias:
• Techos en mal estado.
• Instalaciones eléctricas inseguras.
• Paredes con fisura y humedad.
• Mobiliarios inadecuados y escasos.

A estas cuestiones se suma, la falta de material para realizar algunas actividades, generando que el docente muchas veces deba poner dinero de su bolsillo.
Además en su rol como educador, el docente debe lidiar con la carga diaria de los conflictos culturales, psicológicos y socio-económicos que convergen en la sala de clases.
Por estas y otras cuestiones los docentes debe recurrir a paros para que se tenga en cuenta sus derechos como trabajador.

“El ser maestro es, primero que nada, un trabajo y que como tal depende en gran medida de las condiciones dentro de las cuales se desarrolla, de las restricciones materiales y de la estructura institucional que delimita su ámbito propio. También, que el maestro como trabajador, es a la vez sujeto; es un ser humano que ordena sus propios conocimientos, recursos y estrategias para hacer frente, cotidianamente, a las exigencias concretas que se le presentan en su quehacer." ( Elsie Rockwell, ser maestro)
          COMUNICADO DE LAS F.E.S. (Federación de Estudiantes Secundarios) EL BOLSON   
El sábado 10 de septiembre la Federación de Estudiantes Secundarios Comarcal  se reunió con la Ministra de Educación de la provincia de Río Negro, Norma Nakandakare, con la finalidad de encontrar respuestas a un conjunto de demandas y necesidades, que las comunidades educativas vienen expresando desde hace años y en estos últimos días los estudiantes movilizados hemos exigido con respuestas concretas.   
Desde la FES se esperaba que la señora ministra se hiciese presente con personal de arquitectura escolar (ya que los estudiantes habíamos presentado el miércoles pasado, informe de asesoramiento del Colegio de Arquitecto de El Bolsón, que expresa las condiciones poco aptas para un edificio público en que se encuentra el CEM30-48-94) y también con el conocimiento profundo del pliego de demandas que hemos puesto juego.  
Lamentablemente se hizo presente sólo con la directora del ETAP. Una pauta que ya nos indicaba que pocas respuestas íbamos a tener.
 Luego de una extensa reunión, en la cual fueron expresadas con innumerables argumentos la necesidad de que el Ministerio de Educación diera un fuerte mensaje a la sociedad, ante los reiterados hechos de maltrato e intimidación que venimos sufriendo y denunciando los estudiantes (desde la Delegación de Educación y la Policía de Río Negro), la señora ministra reiteró una y otra vez que “está mal sacar fotos” y que  dejará que actúen los mecanismos burocráticos del Ministerio de Educación.  En referencia a las demandas de aumentos de presupuesto y mejoras de las condiciones edilicias (con la declaración de emergencia edilicia del CEM30-48-94), la señora ministra se limitó a: comprometerse a enviar para el próximo martes o miércoles personal de Arquitectura Escolar, los cuales realizarán un relevamiento de la situación edilicia; y una nueva reunión FES y Ministra de Educación para el sábado 17 de septiembre (ha confirmar).
No obstante esta situación, en la cual terminamos con la misma sensación que estábamos días atrás, la FES espera movilizados la concreción de las escasas e insuficientes promesas de la señora ministra. Un ejemplo más de nuestra paciencia y voluntad de encontrar soluciones reales, concretas y con fechas razonables, con el diálogo. Esperemos que el Ministerio de Educación  pueda hacer una correcta lectura de lo que está pasando en las escuelas de la comarca y dé comienzo a una nueva etapa en la cual todos podamos sentirnos satisfechos y orgullosos de nuestro sistema educativo.  

FEDERACIÓN DE ESTUDIANTES SECUNDARIOS COMARCAL

          Camila Vallejo, líder estudiantil chilena en un discurso memorable   
El Bolsón (M.P).- El siguiente es un discurso de una estudiante chilena, Camila Vallejo, una de las líderes de la F.E.S. (Federación de Estudiantes Secundarios) de Chile, pronunciado en el marco de una larga lucha por la educación libre y gratuita en su país.
<><><><><> 
ESCRITO POR RESUMEN LATINOAMERICANO   
21 Julio 2011
Discurso de asunción a la Presidencia Federación de Estudiantes de Chile: Mi nombre es Camila Antonia Amaranta Vallejo Dowling y quisiera, antes que todo, poder expresarle a los presentes el orgullo y el desafío que significa para mí encabezar la Federación de Estudiantes más importante de Chile, es una gran responsabilidad que significa hacerse cargo de 104 años de historia, 104 años de aventuras y desventuras, 104 años de lucha en el seno del movimiento estudiantil.
Y es un orgullo y un gran desafío porque vengo de aquellos lugares que no reciben condecoraciones, de los cuales poco y nada se dice, porque poco y nada se sabe, lugares que a veces incluso se les llega a olvidar.
Mis estudios secundarios los cursé en un pequeño colegio cuyo nombre significa tierra florida; extraña paradoja, ya que en sus patios se respiraba más tierra que flores y en sus salas de madera se acumula el polvo de generaciones de alumnos no emblemáticos, que nunca llegaran a ocupar los puestos de poder más importantes de nuestro país.